مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
تأسیس مدرسه، از مهم‌ترین فعالیت‌های اولین بانوی روزنامه‌نگار ایران

تأسیس مدرسه، از مهم‌ترین فعالیت‌های اولین بانوی روزنامه‌نگار ایران

  • کد خبر: ۳۱۰۰۷۰
  • ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
کارگردان نمایش «مزین‌السلطنه» هدف اصلی اجرای این تئاتر را پرداختن به شخصیت این بانوی روزنامه‌نگار دانست و تأسیس مدرسه و کار در زمینه باسوادشدن زنان را از مهم‌ترین فعالیت‌های او نام برد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نمایش «مزین‌السلطنه» از روز چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳، اجرای خود را در تماشاخانه همای مشهد آغاز کرده و تا جمعه (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) این اجرا ادامه خواهد داشت.

حمید ملاحسینی، کارگردان این نمایش، اظهار کرد: واقعیت این است که پیش از مطرح شدن اجرای این نمایشنامه، نامی از این شخصیت نشنیده بودم. در واقع نویسندگان پرتره‌نویس، شخصیت‌هایی را که از یاد‌ها رفته‌اند، زنده می‌کنند.

وی ادامه داد: بزرگترین دلیل من برای کارگردانی این نمایشنامه، خود شخصیت «مزین‌السلطنه» بود که در آن دوره سخت تلاش می‌کرده  تا با تاسیس مدارس و باسواد کردن زنان، آنان را به سمت استقلال ببرد. در حالی که در آن مقطع فشار‌های سیاسی و اجتماعی زیادی بخصوص بر زنان وجود داشته است.

کارگردان نمایش «مزین‌السلطنه» درباره میزان مستند بودن این نمایشنامه نیز توضیح می‌دهد: مستندات زیادی درباره این شخصیت در دسترس نیست ولی میزان قدرتمندی و پیشرو بودن او کاملا مشخص است. در دوره‌ای که بخشی از جامعه سواد نداشته‌اند، او به دو زبان انگلیسی و فرانسه مسلط بوده است، اما اطلاعات اندکی درباره او وجود دارد.

به گفته وی، مریم عمید سمنانی مشهور به «مزین‌ السلطنه» که از او به عنوان نخستین بانوی روزنامه‌نگار ایران یاد می‌شود، اهل سمنان و دارای یکی از نشریات تأثیرگذار در سیر تاریخ مطبوعات کشور به نام نشریه «شکوفه» است.

این کارگردان تئاتر بیان کرد: گفته می‌شود که مریم عمید خواندن و نوشتن و علوم دین را در محضر پدر خویش فرا گرفت و به دلیل برخورداری از استعداد فراوان به آموختن علوم مختلف از جمله زبان فرانسه، فن عکاسی و برخی دیگر از علوم جدید پرداخت.

ملاحسینی اضافه کرد: او هم مدرسه‌ای برای تحصیل بانوان تاسیس کرد و هم با انتشار روزنامه «شکوفه» برای آگاهی بخشی تلاش می‌کرده است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.