به گزارش شهرآرانیوز؛ نمایش «مزینالسلطنه» از روز چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳، اجرای خود را در تماشاخانه همای مشهد آغاز کرده و تا جمعه (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) این اجرا ادامه خواهد داشت.
حمید ملاحسینی، کارگردان این نمایش، اظهار کرد: واقعیت این است که پیش از مطرح شدن اجرای این نمایشنامه، نامی از این شخصیت نشنیده بودم. در واقع نویسندگان پرترهنویس، شخصیتهایی را که از یادها رفتهاند، زنده میکنند.
وی ادامه داد: بزرگترین دلیل من برای کارگردانی این نمایشنامه، خود شخصیت «مزینالسلطنه» بود که در آن دوره سخت تلاش میکرده تا با تاسیس مدارس و باسواد کردن زنان، آنان را به سمت استقلال ببرد. در حالی که در آن مقطع فشارهای سیاسی و اجتماعی زیادی بخصوص بر زنان وجود داشته است.
کارگردان نمایش «مزینالسلطنه» درباره میزان مستند بودن این نمایشنامه نیز توضیح میدهد: مستندات زیادی درباره این شخصیت در دسترس نیست ولی میزان قدرتمندی و پیشرو بودن او کاملا مشخص است. در دورهای که بخشی از جامعه سواد نداشتهاند، او به دو زبان انگلیسی و فرانسه مسلط بوده است، اما اطلاعات اندکی درباره او وجود دارد.
به گفته وی، مریم عمید سمنانی مشهور به «مزین السلطنه» که از او به عنوان نخستین بانوی روزنامهنگار ایران یاد میشود، اهل سمنان و دارای یکی از نشریات تأثیرگذار در سیر تاریخ مطبوعات کشور به نام نشریه «شکوفه» است.
این کارگردان تئاتر بیان کرد: گفته میشود که مریم عمید خواندن و نوشتن و علوم دین را در محضر پدر خویش فرا گرفت و به دلیل برخورداری از استعداد فراوان به آموختن علوم مختلف از جمله زبان فرانسه، فن عکاسی و برخی دیگر از علوم جدید پرداخت.
ملاحسینی اضافه کرد: او هم مدرسهای برای تحصیل بانوان تاسیس کرد و هم با انتشار روزنامه «شکوفه» برای آگاهی بخشی تلاش میکرده است.
منبع: ایسنا