به گزارش شهرآرانیوز؛ ملیکا ملکزادهرضوی با اشاره به اینکه کمک در کارهای خانه میتواند ویژگیهای مختلفی مانند مسئولیتپذیری، نظم، دقت، همکاری و احساس مشارکت در فعالیتهای خانوادگی را در کودک تقویت کند، اظهار کرد: این کار به کودک میآموزد که کار تیمی چگونه انجام شده و اهمیت همکاری را متوجه میشود.
وی ادامه داد: کودکان از دوسهسالگی بهتدریج، تمایل به کمک در کارهای خانه دارند. این علاقه معمولا ازطریق تقلید از والدین شروع میشود. بهطور خاص، از سنین ۵ -۴ سالگی میتوان از کودکان انجام کارهای سادهای مثل مرتب کردن اسباببازیها، گذاشتن لباسهای خود در سبد یا کمد، کمک در آوردن وسایل سبک سفره غذایا کمک درجمعآوری لباسهای شسته شده را درخواست کرد. کودکان بزرگتر بین ۱۰-۷ سال میتوانند کارهای پیچیدهتری مثل شستن ظرفها، گردگیری یا مرتب کردن اتاق خود را انجام دهند.
این کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی بیان کرد: باید کارها طوری تنظیم شود که هم مناسب سن و تواناییهای کودک باشد، هم جنبه سرگرمی داشته باشد. خانهتکانی را بهعنوان یک پروژه خانوادگی معرفی کنید. نشان دهید که همه اعضای خانواده در این کار نقش دارند و کمک کردن برای همه جذاب است. این باعث میشود که کودک احساس مشارکت کند.
ملک زاده رضوی با اشاره به اینکه از کارهای ساده و بیخطر شروع کنید. برای مثال جاروزدن مناطق کوچک یا شستن ظرفهای خود کودک میتواند شروع خوبی باشد. ادامه داد: این کارها باید قابل انجام و مطابق با توان کودک باشد. درنظر گرفتن بازیها یا چالشهای کوچک میتواند کمک کند که کارها برای کودک جذابتر شود. پس از هر مرحله از کار، کودک را با جملات مثبت و تشویقهای ساده مانند «خیلی خوب انجام دادی!» یا «تو واقعا به ما کمک کردی!» تحسین کنید. این باعث میشود کودک احساس ارزشمندی و موفقیت کند.
منبع: جام جم