هشدار وزارت بهداشت درباره خطر آلودگی سبزیجات به مدفوع سگ و گربه کارت ورود به جلسه کنکور ۲۲ تیرماه منتشر می‌شود وزیر آموزش و پرورش ابلاغ کرد: ممنوعیت رد دانش‌آموزان میان‌پایه به بهانه افت معدل جان باختن یک کارگر در پی ریزش معدن «شهید نیلچیان» توضیحات پلیس قشم در رابطه با مجروح شدن کودک ۸ ساله در تعقیب و گریز راهکاری خوراکی در درمان پرخاشگری آیا سما جهانباز به افغانستان منتقل شده است؟ + توضیحات خواهر سما زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

هشدار درباره خطر مالیدن خمیردندان به پوست سوخته

  • کد خبر: ۳۲۱۰۲۲
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۶
هشدار درباره خطر مالیدن خمیردندان به پوست سوخته
رئیس اداره نظارت بر فرآورده‌های بهداشتی سازمان غذا و دارو از سهم ۹۰ درصدی مواد شیمیایی خانگی در آسیب‌دیدگی‌ها خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، فرحناز حسینی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد مسمومیت‌ها با مواد شوینده در منازل اتفاق می‌افتد، می‌گوید: «بررسی‌ها نشان می‌دهد، ۱۶درصد از کل مسمومیت‌های ناشی از مواد شیمیایی به شوینده‌های خانگی مربوط می‌شود و متأسفانه روند این مسمومیت‌ها در سال‌های اخیر افزایشی بوده است که اهمیت توجه به اصول ایمنی هنگام مصرف شوینده‌ها و ضدعفونی‌کننده‌ها را بیش از پیش برجسته می‌سازد. استفاده از شوینده‌ها و مواد گندزدا باید با دقت و آگاهی کامل انجام شود، چرا که شوینده‌های خانگی، بخش قابل توجهی از مسمومیت‌های شیمیایی را به خود اختصاص داده‌اند. رعایت دستورالعمل‌های ایمنی هنگام استفاده از این مواد برای حفظ سلامت افراد ضروری است.»

هر ساله به رسم دیرینه ما ایرانی‌ها، روز‌های منتهی به ایام نوروز مصادف می‌شود با خانه‌تکانی و البته افزایش استفاده از مواد شوینده که می‌تواند در صورت درست مصرف نشدن، جان افراد را به خطر اندازد. قطعاً نمی‌توان مواد شوینده را از چرخه سبد خانوار حذف کرد، اما ضرورت مصرف صحیح و رعایت دستورالعمل‌ها در بهره‌مندی از این فرآورده‌ها بسیار حائز اهمیت است. به گفته متخصصان، اسفند، ماه پرتردد بانوان به مراکز درمانی به خاطر مسمومیت با مواد شوینده است. 

فراز زندیه، متخصص طب اورژانس و فوق‌تخصص سم‌شناسی بالینی می‌گوید: «مواد شوینده با استاندارد‌های خاصی ارزیابی می‌شوند تا عوارض خطرناکی نداشته باشند، اما ممکن است عوارض سطحی برای افراد ایجاد کنند. معمولاً در اسفندماه میزان مراجعه بانوان به مراکز درمانی و اورژانس به همین علت افزایش می‌یابد، چرا که برخی افراد از روی ناآگاهی مواد شوینده را با هم ترکیب می‌کنند. اغلب فکر می‌کنند برای تمیزی بهتر می‌توانند جوهرنمک و وایتکس را مخلوط کنند و نتیجه بهتری در تمیزی سطوح به دست آورند، غافل از اینکه مخلوط شدن این دو ماده شوینده، گازی به نام «کلر» ایجاد می‌کند که استنشاق آن می‌تواند حتی منجر به مرگ افراد شود که البته نشانه‌هایی دارد که افراد باید به آن دقت کنند، چرا که مسمومیت با مواد شوینده استنشاقی، همواره با علائمی همچون سرفه، تنگی نفس، سوزش در گلو و گیجی همراه است.»

زندیه با بیان اینکه به محض تماس این مواد با پوست یا چشم، لازم است محل آلوده به‌سرعت با آب فراوان شسته شود، بیان می‌کند: «افرادی که چنین شرایطی دارند، حتماً با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند تا به مراکز درمانی منتقل شوند. یکی از بدترین کار‌هایی که مردم انجام می‌دهند، عمل به توصیه همسایگان است، مثلاً روی پوست آسیب‌دیده خمیردندان یا سیب‌زمینی بگذارند! باید بگویم هیچ کدام اثری در بهبود پوست سوخته‌شده ندارد، حتی می‌تواند منجر به عفونت و تشدید التهاب پوست شود. همچنین باوری اشتباه بین مردم رواج پیدا کرده است، مبنی بر اثربخش‌بودن مصرف شیر در هنگام مسمومیت‌ها، باید بگویم این توصیه علمی نیست و استفاده از شیر نمی‌تواند از آسیب‌های به وجود آمده در دستگاه تنفسی بکاهد.»

بسیاری از شوینده‌ها دارای ترکیباتی با خاصیت اسیدی، قلیایی یا کلره هستند که می‌توانند به ریه، پوست و چشم آسیب برسانند. به‌کارگیری این محصولات در محیط‌های بدون تهویه مناسب خطرات جدی به همراه دارد و مواجهه طولانی‌مدت با بخارات این مواد می‌تواند به مشکلات تنفسی و سایر آسیب‌های جدی منجر شود. 

فرحناز حسینی توضیح می‌دهد: «برای پیشگیری از مسمومیت، ضروری است این محصولات در مکان‌هایی دور از دسترس کودکان نگهداری شوند. قراردادن شوینده‌ها در کمد‌های زیر ظرف‌شویی یا انتقال آنها به ظروفی مانند بطری‌های نوشابه، اقدامی خطرناک است چرا که خطر مسمومیت در کودکان نوپا و ‏کنجکاو از ‏این طریق بسیار بالاست؛ اگر به طور اتفاقی کودکی مواد شوینده را بلعید، او را وادار به استفراغ نکنید این امر می‌تواند منجر به مرگ کودک شود. در صورت بروز مسمومیت یا استنشاق بخارات سمی، بهترین کار تماس فوری با مراکز اورژانس است.»

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->