به گزارش شهرآرانیوز؛ فاطمه ضیایی اظهار کرد: روزه داری در ایام ماه مبارک رمضان برای مادران باردار و شیرده میتواند با چالشهایی همراه باشد، سلامت مادر و کودک در این دوران از اهمیت ویژهای برخوردار است، هر نوع کمبود تغذیهای یا کاهش مایعات میتواند بر رشد جنین یا سلامت نوزاد تأثیر بگذارد؛ مادران قبل از روزداری باید با متخصص زنان یا ماما در این باره مشورت کنند.
به گفته وی، تصمیم گیری در مورد روزه داری در دوران بارداری و شیردهی برای افراد متفاوت است، اما در سه ماهه اول بارداری که تا ۱۴ هفته است به دلیل رشد سریع جنین و افزایش احتمال تهوع و استفراغ و افت قند خون مادران باید روزهداری را به سالهای بعد موکول کنند.
کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: در دوران بارداری، مادرانی که نیازمند مراقبت ویژه هستند؛ همچون دیابت بارداری، فشار خون بالا، کمخونی شدید یا سابقه زایمان زودرس هستند، توصیه میشود روزهداری را به سالهای آینده موکول کنند.
ضیایی ادامه داد: در دوران شیردهی، بهویژه در شش ماه اول پس از زایمان که تغذیه انحصاری با شیر مادر است، توصیه میشود، اگر روزه باعث کاهش شیر مادر شود، روزه داری به سالهای بعد موکول شود. در صورت سلامت کامل و رعایت توصیههای تغذیهای، برخی مادران میتوانند روزه بگیرند، اما نیاز به بررسی مداوم وضعیت خود و انجام دقیق مراقبتهای بارداری و بررسی رشد کودک دارند.
منبع: ایسنا