یک بانوی فعال رسانه: سحر امامی، طلیعه پیروزی در سحرگاه مبارزه و مقاومت است بانوان طلبه از شجاعت خانم امامی، مجری شبکه خبر، تقدیر کردند افزایش بروز رفتار‌های پرخطر در فرزندان، از جمله پیامد‌های تربیتی اختلاف میان والدین محاسبات دشمن در خصوص زنان ایران همواره اشتباه بوده است ثبت ۵۱۰۰ ازدواج طی روز‌های ۲۳ و ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۴ خانواده‌ها باید کودکان را از جزئیات دقیق‌تر جنگ آگاه کنند | چهره واقعی رژیم صهیونیستی برای بسیاری از مردم رو شد لیندا کیانی: کنار مدافعان وطن هستیم آشنایی با اصول کلی صحبت‌کردن با کودکان درباره جنگ یک پژوهشگر و تحلیلگر حوزه خاورمیانه و روابط بین‌المللی: مراقب باشیم به جنگ رسانه دشمن نبازیم کسب مدال نقره مسابقات آسیایی توسط بانوی پاراکانوکار ایرانی واکنش مژده لواسانی، مجری تلویزیون، به تجاوز ددمنشانه رژیم صهیونیستی در ایران مریلا زارعی به حملات اسرائیل واکنش نشان داد پایان رقابت‌های والیبال‌نشسته آسیاواقیانوسیه زنان | تیم ملی با بازوبند مشکی در مراسم اختتامیه شرکت کرد طرز تهیه دسر موس وانیلی در خانه+ فیلم لغو دیدار تدارکاتی تیم ملی هندبال نوجوانان دختر ایران و بلاروس معرفی فواید مصرف ویتامین B ۶ برای مادران در دوران زایمان و شیردهی
سرخط خبرها
بررسی اثرات ماندگار رضایت پدر و مادر در زندگی فرزندان

بررسی اثرات ماندگار رضایت پدر و مادر در زندگی فرزندان

  • کد خبر: ۳۲۳۴۷۷
  • ۰۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۳
یک استاد اخلاق در کتاب ره‌نمای طریق در پاسخ به این سوال که حد احسان به پدر و مادر چیست، نوشت که فرزند باید بکوشد به هر شکلی که ممکن است رضایت والدین را به دست آورد که در زندگی دنیا و آخرت او تأثیرات مثبتی خواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آیت الله محمدعلی جاودان در کتاب ره‌نمای طریق در پاسخ به این سوال که حد احسان به پدر و مادر چیست، نوشت که فرزند باید بکوشد به هر شکلی که ممکن است رضایت والدین را به دست آورد که در زندگی دنیا و آخرت او تأثیرات مثبتی خواهد داشت. متن پرسش و پاسخ را مرور می‌کنیم.

سوال: حد احسان به پدر و مادر که در قرآن پس از توحید ذکر شده، چیست؟ مثلاً در مورد مسائلی مانند ازدواج، محل کار، محل تحصیل و زندگی نیز باید اطاعت محض داشت؟ آیا این اطاعت‌پذیری برای دختر و پسر متفاوت است؟

آیت الله جاودان نوشت: آنچه بزرگان علما می‌گویند این است که آزار و اذیت پدر و مادر و رنجاندن آنها حرام است، و اطاعت آنها واجب نیست مگر این که مخالفت با آنها، آنها را برنجاند. البته اطاعت از آنها احسان محسوب می‌شود و فضیلت و ثواب دارد؛ اما اگر در شرایط خاص، واجب شرعی نیست، مثل این که پدر به فرزندش امر کند که به نماز جماعت برود؛ بنابراین فرزند باید بکوشد رضایت والدین را به دست آورد و این در زندگی دنیا و آخرت او تأثیرات مثبتی خواهد داشت.

استناد این قسمت از پاسخ آیت الله جاودان به دو روایت است؛ یکی از امام صادق (ع) که فرمود کمترین بی‌احترامی به پدر و مادر، اُف گفتن است و اگر خداوند چیزی را کمتر از آن می‌دانست، بی‌گمان از آن نهی می‌فرمود. و روایت دیگر از رسول خدا (ص) است که فرمود بنده‌ای که مطیع پدر و مادر و پروردگارش باشد، در روز قیامت در بالاترین جایگاه است.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.