برگزاری اولین اردوی ارزیابی تیم ملی تنیس دختران کمتر از ۱۶ سال کشور تهیه و تدارک افطاری، فرصتی برای با هم بودن والدین و فرزندان| سبزی خوردن، یادآور باغچه‌های مادربزرگ‌هاست درباره فرنی، یک دسر ساده| کاسه‌ای که بی‌سروصدا به امضای ماه مبارک رمضان تبدیل شده است ورود فرزندان زنان سرپرست خانوار به مدارس تیزهوشان در تهران سرعت می‌گیرد بهره‌برداری از نخستین مرکز نوآوری صنایع دستی و خلاق بانوان در اصفهان| مکانی که هنر و اقتصاد را بهم پیوند می‌دهد آیا می‌توان تولد زودرس را پیش‌بینی کرد؟ بازنگری قانون مهریه در مجلس در مسیر نهایی شدن| نهاد خانواده با حمایت‌های قانونی، تقویت می‌شود پخش برنامه «دختر ایران» از رادیو صبا| زنان تأثیرگذار و موفق در عرصه‌های مختلف معرفی می‌شوند خانه داری| با اشتباهات بسیار خطرناک در خانه تکانی بیشتر آشنا شویم برد صدرنشین‌های جدول در هفته یازدهم لیگ برتر هندبال بانوان آخرین سهمیه پلی‌آف والیبال زنان به کدام تیم می‌رسد؟ آزادی ۱۱۰ مادر زندانی جرایم غیرعمد در مرحله جدید طرح «نذر امام» آغاز مرحله جدید اردوی انتخابی تیم ملی فوتسال بانوان از امروز (۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۴) دل تنگ آن سحر‌های دور تحلیلی بر تعیین سقف ۳۷۰ هزار میلیارد تومانی وام‌های ازدواج و فرزندآوری| آیا روند پرداخت به متقاضیان، سرعت می‌گیرد؟ چگونه والدین می‌توانند از کودکان در برابر فضای مجازی محافظت کنند؟ آشنایی با راهکار‌هایی برای صرفه‌جویی و مصرف بهینه آب به ویژه در ایام خانه‌تکانی کاهش اضطراب و افسردگی با کتاب‌درمانی
سرخط خبرها
نقش سریال پایتخت در فرهنگ سازی برای فرزندخواندگی در خانواده‌های ایرانی

نقش سریال پایتخت در فرهنگ سازی برای فرزندخواندگی در خانواده‌های ایرانی

  • کد خبر: ۳۲۶۰۳۸
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۰
«پایتخت» تبدیل به بخشی از فرهنگ عمومی و حافظه جمعی مردم ایران شده؛ به همین دلیل است که به تصویر کشیدن مسأله «فرزندخواندگی» می‌تواند نقش چشمگیری در فرهنگ‌سازی و جا انداختن پدیده فرزندخواندگی در میان خانواده‌های ایرانی داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «پایتخت» از مرز یک سریال تلویزیونی عبور کرده و تبدیل به بخشی از فرهنگ عمومی و حافظه جمعی مردم ایران شده است؛ به همین دلیل است که به تصویر کشیدن مسأله «فرزندخواندگی» که در طول تاریخ به‌عنوان یکی از روش‌های حمایت از کودکان بی‌سرپرست شناخته می‌شود، می‌تواند نقش چشمگیری در فرهنگ‌سازی و جا انداختن پدیده فرزندخواندگی در میان خانواده‌های ایرانی داشته باشد.

تازه‌واردترین عضو خانواده نقی معمولی، سالار معمولی، یک‌پسربچه ریزنقش، فرفری و شیرین است که فرزندخوانده خانواده است. ماجرا با این خط داستانی شروع می‌شود که با بزرگ شدن دختر‌های خانواده و درگیر‌شدن‌شان به کار و زندگی، نقی و هما تصمیم می‌گیرند برای جبران جای خالی دختر‌ها و کم کردن حس دلبستگی و وابستگی به‌آنها، فرزند پسری هم داشته باشند و برای همین هم پسربچه‌ای را به فرزندی قبول می‌کنند؛ موضوعی که به قول خودشان هم ثواب دارد و هم رنگ و بوی دیگری به زندگی آنها داده است. پسربچه‌ای که در دل همه اعضای خانواده جا دارد و اگر کسی از فرزندخوانده بودن او اطلاعی نداشته باشد، از رفتار اعضای خانواده، نمی‌تواند متوجه این موضوع شود؛ موضوعی که البته با دوندگی‌ها و رفت‌وآمد‌های آنها به بهزیستی، بالاخره محقق شده و حالا حسابی قدرش را می‌دانند. اما بیان موضوع فرزندخواندگی و نشان دادن جنبه‌های مثبت آن در مجموعه‌ای به پرمخاطبی و محبوبیت پایتخت، واکنش‌های بسیار مثبتی را در میان عموم جامعه و حتی نسبت به بازیگر نقش سالار به دنبال داشت و او را تبدیل به یکی از چهره‌های محبوب فضای مجازی کرده است؛ جامعه‌ای که حمایت از کودکان، ریشه در فرهنگ و ذات مردمانش دارد.

پذیرش فرزندان بی‌سرپرست، کار بسیار پسندیده

مهری موسوی یک مشاور خانواده با اشاره به اینکه پذیرش فرزندان بی‌سرپرست، رشد و پرورش آنها در محیط خانواده و به‌طور کلی فرهنگ فرزندخواندگی، یکی از اقدامات بسیار پسندیده در جامعه است که منجر به پیشگیری از آسیب‌های بزگسالی در آینده می‌شود، اظهار کرد: مسأله‌ای که به زیبایی در سریال پایتخت به تصویر کشیده شده است؛ چنانچه در سیر کلی داستان می‌بینیم فرزندی که به هر دلیلی، پدر و مادر خودش را از دست داده، حالا در یک خانواده واقعی رشد می‌کند و بدون شک در آینده، با فردی سالم و بدون خلأ‌های عاطفی روبه‌رو خواهیم بود.

وی ادامه داد: نبود یک خانواده منسجم یا از طرف دیگر، زندگی در یک خانواده نابسامان، مشکلات بسیار زیادی را برای افراد به‌وجود می‌آورد؛ موضوعی که اهمیت موضوع فرزندخواندگی را بیشتر از هروقت دیگری پررنگ می‌کند.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.