ضرغامی: از وضعیت بی‌حجابی و ولنگاری جامعه رنج می‌برم خدمت‌رسانی ویژه اتوبوسرانی مشهد دانش‌آموزان دختر همزمان با بازگشایی مدارس حضور بازیگر پرحاشیه در شبکه نمایش خانگی زنان ایرانی چگونه میدان را به زندگی پیوند زدند؟ | شهر باید خودش را با زن واقعی تطبیق دهد ماجرای تولد دختر عجول گلبهاری در آمبولانس چیست؟ پتوس یکی از مقاوم‌ترین و محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی است | آشنایی با نحوه نگهداری آشپزی | فقط با ۳ ماده غذایی، تارت سیب زمینی و پیاز را درست کنید + طرز تهیه قضاوت بانوان داور ایرانی در مسابقات هندبال بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا نفرین خودخواسته؛ وقتی خودمان نسلمان را منقرض می‌کنیم! برگزاری ۸۰۰ یادواره شهدا ویژه شهدای زن و کودک در خراسان جنوبی دختر سرلشکر شهید حسین سلامی: زنان سازنده تاریخ هستند سهم ۷۰ درصدی بانوان از رانندگی سرویس مدارس در مشهد پایان مسابقات دوومیدانی قهرمانی دختران کشور به میزبانی شهر مشهد | تیم خراسان رضوی قهرمان شد جشن «نگین سامرا» در حرم رضوی | رواق نجمه خاتون (س) میزبان بانوان در میلاد امام حسن عسکری (ع) اکران و نقد فیلم سینمایی «هنوز نه» با محوریت حل تعارضات زناشویی تورنمنت کافا | تیم ملی فوتبال دختران نوجوان ایران نائب قهرمان شد تأمین جهیزیه برای ۵۰ درصد ازدواج‌های مددجویان تحت حمایت بهزیستی کشور در سال ۱۴۰۵ نجات ۱۱۲ نوزاد از سقط جنین در کاشمر | مرکز نفس، مشاوره‌های تخصصی انجام می‌دهد هفدهمین المپیاد ورزشی محلات منطقه ۲ شهرداری مشهد| ۱۳۰ نفر از بانوان در مسابقات طناب زنی شرکت کردند
سرخط خبرها
نقش سریال پایتخت در فرهنگ سازی برای فرزندخواندگی در خانواده‌های ایرانی

نقش سریال پایتخت در فرهنگ سازی برای فرزندخواندگی در خانواده‌های ایرانی

  • کد خبر: ۳۲۶۰۳۸
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۰
«پایتخت» تبدیل به بخشی از فرهنگ عمومی و حافظه جمعی مردم ایران شده؛ به همین دلیل است که به تصویر کشیدن مسأله «فرزندخواندگی» می‌تواند نقش چشمگیری در فرهنگ‌سازی و جا انداختن پدیده فرزندخواندگی در میان خانواده‌های ایرانی داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «پایتخت» از مرز یک سریال تلویزیونی عبور کرده و تبدیل به بخشی از فرهنگ عمومی و حافظه جمعی مردم ایران شده است؛ به همین دلیل است که به تصویر کشیدن مسأله «فرزندخواندگی» که در طول تاریخ به‌عنوان یکی از روش‌های حمایت از کودکان بی‌سرپرست شناخته می‌شود، می‌تواند نقش چشمگیری در فرهنگ‌سازی و جا انداختن پدیده فرزندخواندگی در میان خانواده‌های ایرانی داشته باشد.

تازه‌واردترین عضو خانواده نقی معمولی، سالار معمولی، یک‌پسربچه ریزنقش، فرفری و شیرین است که فرزندخوانده خانواده است. ماجرا با این خط داستانی شروع می‌شود که با بزرگ شدن دختر‌های خانواده و درگیر‌شدن‌شان به کار و زندگی، نقی و هما تصمیم می‌گیرند برای جبران جای خالی دختر‌ها و کم کردن حس دلبستگی و وابستگی به‌آنها، فرزند پسری هم داشته باشند و برای همین هم پسربچه‌ای را به فرزندی قبول می‌کنند؛ موضوعی که به قول خودشان هم ثواب دارد و هم رنگ و بوی دیگری به زندگی آنها داده است. پسربچه‌ای که در دل همه اعضای خانواده جا دارد و اگر کسی از فرزندخوانده بودن او اطلاعی نداشته باشد، از رفتار اعضای خانواده، نمی‌تواند متوجه این موضوع شود؛ موضوعی که البته با دوندگی‌ها و رفت‌وآمد‌های آنها به بهزیستی، بالاخره محقق شده و حالا حسابی قدرش را می‌دانند. اما بیان موضوع فرزندخواندگی و نشان دادن جنبه‌های مثبت آن در مجموعه‌ای به پرمخاطبی و محبوبیت پایتخت، واکنش‌های بسیار مثبتی را در میان عموم جامعه و حتی نسبت به بازیگر نقش سالار به دنبال داشت و او را تبدیل به یکی از چهره‌های محبوب فضای مجازی کرده است؛ جامعه‌ای که حمایت از کودکان، ریشه در فرهنگ و ذات مردمانش دارد.

پذیرش فرزندان بی‌سرپرست، کار بسیار پسندیده

مهری موسوی یک مشاور خانواده با اشاره به اینکه پذیرش فرزندان بی‌سرپرست، رشد و پرورش آنها در محیط خانواده و به‌طور کلی فرهنگ فرزندخواندگی، یکی از اقدامات بسیار پسندیده در جامعه است که منجر به پیشگیری از آسیب‌های بزگسالی در آینده می‌شود، اظهار کرد: مسأله‌ای که به زیبایی در سریال پایتخت به تصویر کشیده شده است؛ چنانچه در سیر کلی داستان می‌بینیم فرزندی که به هر دلیلی، پدر و مادر خودش را از دست داده، حالا در یک خانواده واقعی رشد می‌کند و بدون شک در آینده، با فردی سالم و بدون خلأ‌های عاطفی روبه‌رو خواهیم بود.

وی ادامه داد: نبود یک خانواده منسجم یا از طرف دیگر، زندگی در یک خانواده نابسامان، مشکلات بسیار زیادی را برای افراد به‌وجود می‌آورد؛ موضوعی که اهمیت موضوع فرزندخواندگی را بیشتر از هروقت دیگری پررنگ می‌کند.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.