به گزارش شهرآرانیوز، آیین علمی افتتاحیه نخستین انجمن توانمندسازی زن و خانواده شاخه مشهد مقدس شامگاه امروز (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) که با حضور جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد در ساختمان شهرداری مشهد برگزار شد که در این نشست تخصصی، زهرا مشیر عضو ستاد ملی زن و خانواده، محمدرضا قلندرشریف شهردار مشهد مقدس، فاطمه سلیمی رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد، دکتر عطایی مشاور ریاست مجلس شورای اسلامی، دکتر شمس عضو شورای اسلامی شهر تهران، اعضای کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی مشهد و برخی پژوهشگران و اساتید حوزه زن و خانواده در مشهد و کشور حضور یافتند.
فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد، در ابتدای این نشست به برخی اقدامات این کمیسیون در حوزه خانواده اشاره کرد و گفت: کمیسیون ویژه زن و خانواده با همت اعضای شورای شهر شکل گرفت و بودجهای جداگانه در شهرداری مشهد برای آن تعریف شد که در بازه سهساله گذشته برنامههای متعددی در حوزه خانواده انجام شده است.
سلیمی بیان کرد: مشهد پایگاه معنوی جهان است و ظرفیت ویژهای در اجرای برنامههای حوزه خانواده دارد که میتواند این وظیفه را در عرصه بینالمللی ایفا کند. از این رو لایحه تحکیم و تعالی خانواده به تصویب شورای شهر رسیده و در سال جدید برنامههای ویژهتری در حوزه خانواده در مشهد خواهیم داشت.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد انجمن توانمندسازی زن و خانواده ایران در کشور تصریح کرد: ما در کمیسیون بررسی کردیم چه خلأهایی در حوزه خانواده وجود دارد که یکی از آنها جنبه علمی در این حوزه است که حلقه واسط این مسئله «انجمن توانمندسازی خانواده ایران» است که فعالیتهای علمی در حوزه خانواده خواهد داشت و این شیوه را در سطح ملی و بینالمللی گسترش خواهد داد.
عضو شورای شهر مشهد ابراز کرد: ما معتقدیم مشهد شهری بینالمللی است که میتواند زمینه این عملیات فکری در حوزه خانواده را شروع کند و در سطوح ملی و بینالمللی گسترش دهد.
سلیمی اظهار کرد: بسیاری از افراد فکر میکنند مسائل خانواده، فرهنگی است؛ درحالیکه بسیاری از مسائل این حوزه که باید به آن توجه کرد، مربوط به حوزه شهرسازی است. به عنوان مثال خانهها در قدیم دارای اندرونی و بیرونی بود و جایگاه زن و خانواده در ساخت منازل و خانهها روشن بود، اما امروز ما با آپارتمانهایی کوچک مواجهیم که فضای آزادی برای زنان و بازی فرزندان ندارد.
وی خاطرنشان کرد: طی سه سال گذشته در مشهد اقدامات خوبی در مجموعه مدیریت شهری انجام شده است که یکی از آنها سرانهمحورشدن خدمات به خانوادههای شهرداری مشهد است. تاکنون ۲۶ هزار کارگر از بیمه تکمیلی استفاده میکنند و از فرزند سوم این خدمات رایگان است. رفاهیات شهرداری خانوادهمحور شده است که معتقدیم این موضوع باید در دیگربخشها و سازمانها تسری پیدا کند.
رئیس کمیسیون ویژه زن و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد گفت: توجه به مسئله اقتصاد خانواده نیز از دیگراقدامات ویژه شهرداری برای خانواده بزرگ شهرداری است و برخی اقدامات دیگر در حوزههای جلوگیری از سقط جنین و مشارکت با انجمن «نفس»، حمایت از زوجین در طرح «باهم»، ایجاد رسانه بانوان و خانواده در مشهد با عنوان «شهربانو» ذیل این موضوع صورت گرفته است.
سلیمی در پایان تأکید کرد: مسائل حوزه زنان و خانواده فقط نباید ازسوی زنان پیگیری شود، بلکه ما به برادرانههایی نیاز داریم که آقایان نیز باید به آن بپردازند و در شورای مشهد این مسئله موردتوجه همکاران قرار گرفته است.