ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد دختران از نگاه امام صادق (ع) بررسی طرح اصلاح قانون مهریه با حضور حقوقدانان، وکلا و اساتید دانشگاه در فراکسیون زنان و خانواده مجلس بررسی تیغ دو لبه اصلاح موادی از قانون اجرای محکومیت مالی نمایش دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان در موزه فرش ایران دختران خراسان رضوی در مسابقات آب‌های آرام کمتر از ۲۳ سال درخشیدند سقوط بانوی مشهدی به رده سوم پینگ‌پنگ زنان ایران افزایش ریسک چاقی در کودکان شیرخوار با مصرف زودهنگام غذای کمکی برگزاری زودهنگام لیگ فوتبال بانوان با حضور ۱۰ تیم اجرای برنامه‌های ستاد اقامه نماز در سال ۱۴۰۴ با شعار «مادران، معمار فرهنگ» ارائه مشاوره فرزندآوری به زوجین بدون فرزند با اجرای طرح «آمایش امید» زایمان در آب، یک روش سالم و بی‌خطر برای مادر و جنین روایتی زنانه با «نان سال‌های جنگ» نگرانی والدین از افزایش هزینه‌های مهدکودک‌ها در سال‌های اخیر تأمین ۸۸۸۸ جهیزیه برای زوج‌های احسان‌پذیر در کشور با اجرای پویش «آینه‌ شمعدان» فعالیت میلیون‌ها بانوی بسیجی در کشور با محوریت تولید و کارآفرینی ارتقای رکورد تپانچه ۲۵ متر ایران توسط دختر المپیکی کشورمان روایت دغدغه‌های مادرانه ساره جوانمردی، قهرمان تیراندازی پارالمپیک و جهان معرفی راهکار‌های مؤثر و کاربردی برای نظم‌دهی به آشپزخانه
سرخط خبرها
نمایش دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان در موزه فرش ایران

نمایش دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان در موزه فرش ایران

  • کد خبر: ۳۲۸۲۹۶
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۶
نمایشگاه مجموعه دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان از امروز در حالی در موزه ملی فرش ایران افتتاح شد که تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نمایشگاه مجموعه دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان از امروز در حالی در موزه ملی فرش ایران افتتاح شد که تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می شود.

تمرکز اصلی این مجموعه آثار بر تخت‌بافته‌ها و بافته‌هایی از نوع جاجیم و گلیم است. بافته‌های سیستانی و بلوچی به‌دلیل مهاجرت‌های چند دهه گذشته، حضور پررنگ‌تری در این مجموعه دارند. این شباهت فرهنگی باعث شده برخی آثار همچون نیم‌خورجین‌ها ویژگی‌های مشترکی داشته باشند. در مورد بعضی از بافته‌ها تردید‌هایی وجود دارد که می‌توان آنها را به فرهنگ سیستان یا بلوچستان نسبت داد. تاکنون پژوهش جامعی درباره بافته‌های سیستان، چه تخت‌بافته و چه گره‌بافته، انجام نشده است.

سیستان تنها منطقه‌ای در جهان است که زنان آن با نسبت ۶۸ به ۳۲ درصد، جمعیتی بیش از مردان داشته‌اند و این موضوع در گرایش به نقوش مادینه در بافته‌ها تأثیرگذار بوده است.

گفتنی است؛ در این نمایشگاه ۵۸ قطعه قاب و ۴۴ قطعه کوچک از فرش‌ها نمایش داده شده است.

منبع: خبرگزاری آنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.