سهم ۵۷ درصدی زنان از شغل معلمی در خراسان رضوی واکنش ژیلا صادقی به اظهارات لاله مرزبان در ونیز | وطن‌فروشی فقط جاویدشاه گفتن نیست از «هما» تا فرش قرمز ونیز؛ زن ایرانی در کشاکش کلیشه‌های جهانی | نقدی بر اقتصاد توجه و مسئولیت اجتماعی سلبریتی‌ها پدر اولین مرد زندگی فرزند دختر است | نگاهی به وظایف والدین در فصل بلوغ فرزندانشان آشپزی | فوت و فن قورمه مرغ بمبئی را به عنوان یک خورش هندی را بیاموزیم + دستورپخت زنان بخوانند | احتمال وجود یک درمان جدید برای درمان پوکی استخوان استفاده از فناوری کمک‌داور ویدیویی در نخستین داربی تاریخ فوتبال باشگاهی زنان ایران آیا آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند از سرطان دهانه رحم پیشگیری کند؟ برگزاری نخستین دوره مسابقات فوتبال گل کوچک بانوان منطقه ۱۰ شهرداری مشهد قصه پولی که آب رفت دستگیری ۲  زن جوان غیربومی به جرم سرقت ۱۰ میلیارد ریال کالا از ۱۵ مغازه در مشهد بارداری به معنای ممنوعیت کامل واکسیناسیون نیست | ممنوعیت‌ها کدامند؟ پنجمین المپیاد ورزشی بانوان مشهد در ۵۶ رشته ورزشی چرا نقش مادر در تربیت فرزندان مهم است؟ آشپزی | کوکو پاغازه، غذای محبوب کرمانشاهی‌ها + طرز تهیه اعلام بازی‌های تیم ملی اسکواش زنان ایران در مرحله گروهی بازی‌های آسیایی ناگویا | دیدار‌ها از مهر ماه ۱۴۰۵ آغاز می‌شود تقویت ترکیب تیم سپاهان برای حضور در لیگ برتر هندبال زنان الگوی سوم زن چه مؤلفه‌هایی دارد؟ کسب مدال طلای تیمی و نقره انفرادی نسرین شاهی در مسابقات جهانی پاراتیراندازی احکام شرعی بانوان | نظر مراجع عظام تقلید درباره کاشت ناخن مصنوعی و تأثیر آن بر وضو و غسل چیست؟
سرخط خبرها
نمایش دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان در موزه فرش ایران

نمایش دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان در موزه فرش ایران

  • کد خبر: ۳۲۸۲۹۶
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۶
نمایشگاه مجموعه دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان از امروز در حالی در موزه ملی فرش ایران افتتاح شد که تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نمایشگاه مجموعه دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان از امروز در حالی در موزه ملی فرش ایران افتتاح شد که تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می شود.

تمرکز اصلی این مجموعه آثار بر تخت‌بافته‌ها و بافته‌هایی از نوع جاجیم و گلیم است. بافته‌های سیستانی و بلوچی به‌دلیل مهاجرت‌های چند دهه گذشته، حضور پررنگ‌تری در این مجموعه دارند. این شباهت فرهنگی باعث شده برخی آثار همچون نیم‌خورجین‌ها ویژگی‌های مشترکی داشته باشند. در مورد بعضی از بافته‌ها تردید‌هایی وجود دارد که می‌توان آنها را به فرهنگ سیستان یا بلوچستان نسبت داد. تاکنون پژوهش جامعی درباره بافته‌های سیستان، چه تخت‌بافته و چه گره‌بافته، انجام نشده است.

سیستان تنها منطقه‌ای در جهان است که زنان آن با نسبت ۶۸ به ۳۲ درصد، جمعیتی بیش از مردان داشته‌اند و این موضوع در گرایش به نقوش مادینه در بافته‌ها تأثیرگذار بوده است.

گفتنی است؛ در این نمایشگاه ۵۸ قطعه قاب و ۴۴ قطعه کوچک از فرش‌ها نمایش داده شده است.

منبع: خبرگزاری آنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.