به گزارش شهرآرانیوز؛ عباس نصیریفرد درخصوص محوریت تبیین جایگاه زن در اسلام و مقام حضرت معصومه (س) اظهار کرد: خداوند متعال در آفرینش مخلوقات، انسان را به عنوان موجودی شامل دو جنسیت مرد و زن خلق کرد که این دو مکمل یکدیگر هستند. ویژگیهای هر یک از این دو جنس در راستای تکامل و توسعه انسان به یکدیگر کمک میکند. در حقیقت نگاه خداوند به آفرینش انسان یک نگاه تکاملی است.
وی افزود: حضرت معصومه (س) نه تنها از جایگاه والای علمی و معنوی برخوردار بودند، بلکه با نقشآفرینی مؤثر در تبیین مقام ولایت و برگزاری جلسات تفسیر قرآن، الگویی جامع برای دختران مسلمان به شمار میآیند؛ الگویی که امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به معرفی و بازشناسی دارد.
به گفته این کارشناس مذهبی، حضرت معصومه (س) بانویی مجتهد، مفسر قرآن و حافظ کل قرآن بودند و در زمان تبعید امام رضا (ع) به خراسان، شیعیان مدینه برای اخذ پاسخ به سوالات شرعی خود به ایشان مراجعه میکردند. ایشان جلسات تفسیر قرآن برای زنان در مدینه برگزار میکردند و در مسیر سفر خود به خراسان دائماً به تبیین مقام، جایگاه امامت و نقش امام رضا (ع) میپرداختند.
نصیریفرد با اشاره به شباهت حضرت معصومه (س) به حضرت فاطمه زهرا (س) یادآور شد: در احوالات و تجربیات عرفانی علما اشاره شده است که حضرت معصومه (س) به ویژه از نظر ظاهری و ویژگیهای فیزیکی، شباهت بسیاری به حضرت فاطمه زهرا (س) داشتند.
وی درخصوص اهمیت الگوبرداری از اهل بیت (ع) برای دختران، عنوان کرد: ضروری است که مفاهیم و آموزههای اسلامی بهطور درست و شفاف برای دختران تبیین شود. متأسفانه در بسیاری از موارد دختران جوان شناخت کافی از اسلام و الگوهای اسلامی نظیر حضرت زهرا و حضرت معصومه (س) ندارند؛ بنابراین باید به الگوسازی عملی پرداخته شود تا دختران بتوانند آموزههای دینی را در زندگی روزمره خود پیادهسازی کنند.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: اگر ما اسلام را به گونهای معرفی کنیم که دختران احساس کنند با شادی و نشاط آنها سازگار نیست، طبیعی است که این آموزهها را نمیپذیرند.
منبع: ایسنا