فردا؛ روزی که دختران والیبال ایران برای لیگ ملت‌ها می‌جنگند | ۶ تیم در فیلیپین، فقط ۲ بلیت طلایی راز بی‌اختیاری ادرار زنان فاش شد | چه افرادی بیشتر در معرض خطر هستند؟ پیرترین فرد جهان در تربت‌جام خراسان رضوی درگذشت | راز عمر ۱۲۶ ساله فاطمه نوروزی چه بود؟ دختران والیبال ایران در نپال تاریخ‌ساز شدند | فاطمه خلیلی؛ ارزشمندترین بازیکن آسیا ۲۴ بازیکن برای پوشیدن پیراهن تیم ملی هندبال بانوان به تهران می‌آیند | شروع تمرین از ۱۷ خرداد ۱۴۰۵ خادمان امام رضا (ع) برای جشن تکلیف دختران ایران به خانه‌‌هایشان می‌آیند |مهلت ثبت‌نام در «دختر ماه» تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۵ پاسخ ۲۰ زن موفق ایرانی به یک دروغ بزرگ | نمایشگاهی که روایت غرب را به چالش می‌کشد دومین مرحله مسابقات دوومیدانی جایزه بزرگ (بانوان) پایان یافت| رتبه نماینده خراسان رضوی چه بود؟ مادربزرگ با صندلی تاشو، دختربچه با موشک | راز ۹۶ شب ایستادگی زنان محله شهیدبهشتی مشهد چیست؟ آزادی یک مادر زندانی با مشارکت دانش‌آموزان و خیرین در یزد بیش از ۱۹ هزار زن سرپرست خانوار در کهگیلویه و بویراحمد تحت حمایت کمیته امداد هستند آیا کاهش وزن منجر به ارتقای کیفیت زندگی مبتلایان به سرطان سینه می‌شود؟ دعوت از ۱۰ قایقران زن به اردوی تیم ملی + اسامی روند افزایشی مصرف شیرخشک در کشور| آیا الگوی تغذیه‌ای تغییر کرده است؟ ۱۲۸ گوشی در جیب دو زن سارق | پلیس چطور رد آنها را زد که فکرش را هم نمی‌کردند؟ چهارمین حرم اهل‌بیت (ع) در ایران که کمتر درباره‌اش شنیده‌اید | خواهر دیگر امام رضا (ع) کجا مدفون است؟
سرخط خبرها
درخواست برقراری حق اولاد و عائله‌مندی برای بانوان شاغل و حمایت از حقوق برابر زن و مرد

درخواست برقراری حق اولاد و عائله‌مندی برای بانوان شاغل و حمایت از حقوق برابر زن و مرد

  • کد خبر: ۳۳۱۰۶۲
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۲
یک فعال کارگری در یادداشتی به معضلات عدم بهره‌بندی زنان کارگر از حقوقی، چون حق اولاد و عائله‌مندی اشاره کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، افسانه اقبال‌نیا، فعال کارگری در یادداشتی پیرامون مسئله تبعیض حقوقی میان زنان و مردان و معضل عدم پرداخت حق اولاد و عائله مندی به زنان سرپرست خانوار، نکاتی را مطرح کرد که در ادامه می‌خوانید: 

امروزه نقش زنان در توسعه جوامع و پیشرفت کشورها، غیرقابل انکار و بسیار حیاتی است. بانوان شاغل، در کنار ایفای نقش‌های مادری، همسر بودن و مسئولیت‌های خانوادگی، دوشادوش مردان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، علمی و فرهنگی فعالیت می‌کنند. با این حال، هنوز برخی تبعیض‌ها و نابرابری‌های قانونی و ساختاری وجود دارد که مانع از تحقق عدالت اجتماعی و استفاده کامل از ظرفیت‌های زنان می‌شود. 

یکی از مهم‌ترین این تبعیض‌ها، نادیده گرفتن حق «اولاد» و «عائله‌مندی» برای بانوان شاغل است؛ حقی که مردان شاغل از آن بهره‌مند هستند، و زنان مشمول شرایط مشابه از آن برخوردار نیستند. دیگری‌عدم انتقال حقوق بازنشسته خانم به وراث ذی‌حق است. اینکه زنان شاغل، با وجود داشتن مسئولیت‌های یکسان یا حتی بیشتر، از آن محرومند دلیلی موجه برای ورود دولت به این عرصه میباشد چرا که این رویکرد نه‌تنها ناعادلانه است، بلکه با اصول قانون اساسی، عدالت جنسیتی، و کرامت انسانی نیز در تضاد است. 

درخواست ما ساده و روشن است: برقراری حق اولاد و عائله‌مندی واجرای قانون وراثت حقوق همچون اقایان برای تمامی بانوان شاغل و تحقق کامل حقوق برابر زن و مرد. حمایت از حقوق زنان، به معنای حمایت از خانواده، جامعه و آینده کشور است. برابری در حقوق و مزایا نه‌تنها عدالت را برقرار می‌کند، بلکه انگیزه، بهره‌وری و رضایت شغلی بانوان را نیز افزایش می‌دهد. 

جامعه‌ای که در آن زن و مرد با حقوق برابر زندگی و کار کنند، جامعه‌ای سالم، پویا و پیشرو خواهد بود. بیایید با صدای بلند خواستار اجرای عدالت باشیم و از برابری حقوقی و انسانی زنان و مردان، به‌ویژه در حوزه‌های شغلی و رفاهی، حمایت کنیم. امروز زمان آن است که قانون با واقعیت‌های جامعه همسو شود و زنان شایسته این سرزمین را در مسیر زندگی و شغل، با کرامت و عدالت همراهی کند.
 منبع: ایلنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.