شناسایی ۵۱ هزار زن سالمند تنها در ۱۹ استان کشور ۳۰۰۰ وقف توسط بانوان در کشور به ثبت رسیده است ازدواج ساده است یا پیچیده؟ | نکات مهمی که جوانان قبل از ازدواج باید بدانند راهکار‌های اسلامی برای مادران در تربیت آرام فرزندان اعلام برنامه جام ملت‌های زنان آسیا ۲۰۲۵ بررسی تجربه تاریخی زنان در هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی لزوم ورود اقتصاددانان به طرح کاهش سقف مهریه به ۱۴ سکه معرفی یک کتاب عاشقانه در سالروز ازدواج حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) عمل کردن به تقسیم ارثی که به صورت مساوی میان دختر و پسر انجام شده، چه حکمی دارد؟ نقش مؤثر زنان روستایی در اقتصاد کشاورزی توقف مرحله فینال جام فوتبال زنان منطقه لندن و جنوب شرقی انگلیس با نمایش پرچم فلسطین توسط هواداران دو تیم نقش آموزش و خانواده در مواجهه دختران با قاعدگی و شرایط بلوغ | آگاهانه تا بلوغ لزوم الگوگیری بانوان طلبه از سیره علمی، معنوی و اجتماعی حضرت معصومه (س) تبیین الگوی سوم زن مسلمان، محور فعالیت‌های مرکز مطالعات راهبردی زنان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور برگزاری پنجمین همایش بین‌المللی حورا انسیه (س) با محوریت رسالت زن در تحولات جهانی
سرخط خبرها
درخواست برقراری حق اولاد و عائله‌مندی برای بانوان شاغل و حمایت از حقوق برابر زن و مرد

درخواست برقراری حق اولاد و عائله‌مندی برای بانوان شاغل و حمایت از حقوق برابر زن و مرد

  • کد خبر: ۳۳۱۰۶۲
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۲
یک فعال کارگری در یادداشتی به معضلات عدم بهره‌بندی زنان کارگر از حقوقی، چون حق اولاد و عائله‌مندی اشاره کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، افسانه اقبال‌نیا، فعال کارگری در یادداشتی پیرامون مسئله تبعیض حقوقی میان زنان و مردان و معضل عدم پرداخت حق اولاد و عائله مندی به زنان سرپرست خانوار، نکاتی را مطرح کرد که در ادامه می‌خوانید: 

امروزه نقش زنان در توسعه جوامع و پیشرفت کشورها، غیرقابل انکار و بسیار حیاتی است. بانوان شاغل، در کنار ایفای نقش‌های مادری، همسر بودن و مسئولیت‌های خانوادگی، دوشادوش مردان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، علمی و فرهنگی فعالیت می‌کنند. با این حال، هنوز برخی تبعیض‌ها و نابرابری‌های قانونی و ساختاری وجود دارد که مانع از تحقق عدالت اجتماعی و استفاده کامل از ظرفیت‌های زنان می‌شود. 

یکی از مهم‌ترین این تبعیض‌ها، نادیده گرفتن حق «اولاد» و «عائله‌مندی» برای بانوان شاغل است؛ حقی که مردان شاغل از آن بهره‌مند هستند، و زنان مشمول شرایط مشابه از آن برخوردار نیستند. دیگری‌عدم انتقال حقوق بازنشسته خانم به وراث ذی‌حق است. اینکه زنان شاغل، با وجود داشتن مسئولیت‌های یکسان یا حتی بیشتر، از آن محرومند دلیلی موجه برای ورود دولت به این عرصه میباشد چرا که این رویکرد نه‌تنها ناعادلانه است، بلکه با اصول قانون اساسی، عدالت جنسیتی، و کرامت انسانی نیز در تضاد است. 

درخواست ما ساده و روشن است: برقراری حق اولاد و عائله‌مندی واجرای قانون وراثت حقوق همچون اقایان برای تمامی بانوان شاغل و تحقق کامل حقوق برابر زن و مرد. حمایت از حقوق زنان، به معنای حمایت از خانواده، جامعه و آینده کشور است. برابری در حقوق و مزایا نه‌تنها عدالت را برقرار می‌کند، بلکه انگیزه، بهره‌وری و رضایت شغلی بانوان را نیز افزایش می‌دهد. 

جامعه‌ای که در آن زن و مرد با حقوق برابر زندگی و کار کنند، جامعه‌ای سالم، پویا و پیشرو خواهد بود. بیایید با صدای بلند خواستار اجرای عدالت باشیم و از برابری حقوقی و انسانی زنان و مردان، به‌ویژه در حوزه‌های شغلی و رفاهی، حمایت کنیم. امروز زمان آن است که قانون با واقعیت‌های جامعه همسو شود و زنان شایسته این سرزمین را در مسیر زندگی و شغل، با کرامت و عدالت همراهی کند.
 منبع: ایلنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.