از دانشجویی تا کارآفرینی | اختراع بانوی جوان مشهدی، نجات‌بخش نوزادان لزوم افزایش ۲۵ درصدی مهارت‌آموزی زنان تا پایان برنامه ششم توسعه چرا دولت ضامن زنان سرپرست خانوار شد؟ حضرت زینب (س)، نماد کاملی برای پیوند وجودی زن با عاشورا وجود احتمال زایمان زودرس در بارداری‌های چندقلویی درباره اهمیت و جزئیات شروط ضمن عقد چه می‌دانید؟ پیروزی شیرین اسکیت هاکی زنان ایران برابر کره‌جنوبی بیش از ۷۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتند حضور داوران ایرانی در رقابت‌های لیگ قهرمانان بانوان آسیا آیا همکاری النی کاپوچیانی با فدراسیون بسکتبال پایان می‌یابد؟ تیم ملی اسکیت هاکی زنان برابر چین در قهرمانی آسیا به پیروزی رسید سلیمی: نقش مادران در روایت درست از جنگ بی‌بدیل است تداوم اردو‌های تیم ملی فوتسال بانوان بزرگسالان از برگزاری نمایشگاه محصولات فرهنگی و اشتغال خانگی تا اجرای گروه سرود کودکان خردسال در نخستین نشست «فتح نو» حذف کتاب از سبد خانوار، یک بحران فرهنگی جدی در کشور سهم ۳۰ درصدی بانوان کشور‌های مسلمان برای شرکت در جایزه بین‌المللی قرآن کریم دبی صحنه‌ای از قیام معرفتی زنان برای ساختن جهانی بهتر
سرخط خبرها
پرسش حقوقی بانوان | قانون چه دیدگاهی درباره پرداخت حق نفقه دارد؟

پرسش حقوقی بانوان | قانون چه دیدگاهی درباره پرداخت حق نفقه دارد؟

  • کد خبر: ۳۳۱۹۸۳
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۹
یک وکیل دادگستری و مشاور حقوقی درخصوص دیدگاه قانون درباره پرداخت حق نفقه، توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سمیه ترکمان با اشاره به اینکه حقوق مالی زوجه در ایران بر اساس قوانین مدنی، شرعی و همچنین رویه‌های قضائی شکل گرفته است و به‌عنوان ابزاری حمایتی برای حفظ کرامت و استقلال اقتصادی زن در چارچوب زندگی مشترک شناخته می‌شود، اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی، پرداخت نفقه در عقد دائم بر عهده شوهر است. طبق ماده ۱۱۰۷، نفقه شامل مسکن، غذا، لباس، اثاث منزل، خدمات بهداشتی و در صورت نیاز، خدمتکار می‌شود. اما در عقد موقت، نفقه فقط در صورت شرط ضمن عقد به زن تعلق می‌گیرد.

وی ادامه داد: در دوران عده طلاق رجعی نفقه همچنان باید پرداخت شود ولی در طلاق بائن تنها در صورت بارداری زن تعلق می‌گیرد. البته اگر زن نشوز کند و بدون عذر موجه از تمکین خودداری کند، نفقه از او ساقط می‌شود.

این وکیل دادگستری و مشاور حقوقی بیان کرد: اگر شوهر با وجود توانایی مالی، نفقه را نپردازد، به حبس تعزیری محکوم می‌شود. ضمن اینکه باید نفقه معوقه را نیز پرداخت کند. این ضمانت اجرا برای حمایت از حقوق اولیه و ضروری زوجه پیش‌بینی شده است.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.