مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
کاهش جمعیت، چالشی جهانی

کاهش جمعیت، چالشی جهانی

  • کد خبر: ۳۳۲۱۶۱
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۵
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه با بیان اینکه کاهش جمعیت یک چالش جهانی است، گفت: در حال حاضر بسیاری از کشور‌ها برای جلوگیری از سقوط جمعیت اقدامات جدی انجام داده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علیرضا رئیسی با اشاره به آغاز هفته جوانی جمعیت، اظهار کرد: موضوع جوانی جمعیت صرفاً یک مسأله جمعیتی نیست، بلکه باید از منظر اجتماعی، فرهنگی و امنیتی به آن نگاه کرد. این موضوع نیازمند نگاه سیستمی است، نه خطی، و مجموعه‌ای از اقدامات هماهنگ می‌تواند به موفقیت در این حوزه منجر شود.

وی با بیان اینکه کاهش جمعیت یک چالش جهانی است، افزود: در حال حاضر بسیاری از کشور‌ها برای جلوگیری از سقوط جمعیت اقدامات جدی انجام داده‌اند. به‌عنوان مثال، دولت مجارستان ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به حمایت از جوانی جمعیت اختصاص داده و معافیت‌های مالیاتی برای مادران در نظر گرفته است. در حالی که کل بودجه بخش سلامت ایران معادل ۳.۸ درصد تولید ناخالص داخلی است. در کره جنوبی نیز با اقدامات موثر، کاهش جمعیت متوقف و به میزان اندکی باروری افزایش یافته است. ژاپن شرایط وخیم‌تری دارد و حتی کاهش روز‌های کاری به چهار روز در هفته نیز نتوانسته این روند را مهار کند.

معاون بهداشت با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: از زمان ابلاغ این قانون، ستاد مرکزی و ۹ کمیته تخصصی در وزارت بهداشت تشکیل شده‌اند. عملکرد ۶۴ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی نیز به‌طور مستمر رصد می‌شود. در حال حاضر، حدود ۱۸ هزار خانه بهداشت، ۵ هزار و ۷۰۰ پایگاه سلامت، ۵ هزار و ۱۰۰ مرکز خدمات جامع سلامت، ۱۳ هزار و ۷۳۱ ماما و بیش از ۸ هزار و ۸۰۰ متخصص زنان در کشور فعال هستند.

وی اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳، تعداد موالید نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۷ درصد کاهش داشته است. بیشترین تعداد موالید مربوط به استان‌های تهران، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان و شهر‌های تهران، مشهد، اهواز، شیراز و زاهدان بوده است.

رئیسی با اشاره به ساختار سنی زنان در سن باروری اظهار کرد: بیش از ۶۰ درصد زنان متأهل در سن فرزندآوری، در گروه سنی ۳۵ تا ۴۹ سال قرار دارند که عمدتاً متولد دهه ۶۰ هستند. این گروه به دلیل محدود بودن فرصت باروری، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی افزود: در حالی که در سال ۱۳۶۵ حدود ۱۰ میلیون زن متأهل وجود داشت و ۲ میلیون نوزاد متولد شده بود، اکنون با وجود ۱۶ میلیون زن متأهل، تعداد موالید به کمتر از یک میلیون رسیده است. این آمار نشان می‌دهد که علی‌رغم افزایش تعداد زنان متأهل، میزان باروری به شدت کاهش یافته است.

منبع: برنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.