نکات مهمی که بانوان محجبه باید در مورد انتخاب چادر مشکی مناسب تابستان بدانند ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید غلامرضا ارباب بهارعلی رقابت‌های شطرنج قهرمانی رده‌های سنی آسیا| عسل ابراهیمی استاد فیده بانوان شد روایت دردناک مادر شهید ستایش علی‌حسینی از شهدای مدرسه میناب + فیلم و عکس تولد نوزاد پسری با وزن بیش از ۵ کیلوگرم در در بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه + تصویر حریفان تیم ملی در مسابقات کبدی زنان بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا مشخص شدند حضور ملی‌پوش مشهدی فوتبال در رقابت‌های دختران کمتر از بیست‌سال کافا ۲۰۲۶ رقابت‌های هاکی چمن قهرمانی آسیا| دختر ملی‌پوش مشهدی در اولین پیروزی ایران نقش پررنگی داشت تکه‌های بدن‌ فرشته‌های مدرسه شجره طیبه تشییع و تدفین شدند| روزی که تابوت‌ها سبک بودند و داغ‌ها سنگین + تصاویر روایت بانوی جوان نیشابوری که بی‌هیاهو گره از کار دیگران باز می‌کند| از تهیه خیرخواهانه جهیزیه تا شکل‌گیری یک خیریه اعضای یک خانواده در بهشت کنار هم هستند+ سند معتبر اختتامیه «حدیث زندگی» در حرم مطهر رضوی | دوره‌ای که سبک زندگی ایرانی-اسلامی را آموزش داد ۷۸۵ میلیارد تومان به مادران مشمول قانون جوانی جمعیت پرداخت شد بهره‌مندی بیش از هزار نفر از بانوان منطقه ۱۰ مشهد از طرح ترنم زندگی سهم ۵۴ تا ۵۷ درصدی زنان در سرپرستی خانوار‌های تحت حمایت کمیته حمایت کشور جام جهانی تیراندازی| هانیه رستمیان دوازدهم شد حضور نمایندگان ایران در دومین سمینار ورزش بانوان کمیته پارالمپیک آسیا ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا|شهید محمدمهدی آخوندزاده طرزجانی
سرخط خبرها
توسعه مراکز همسان‌گزینی و اعطای وام ازدواج، دو محور اصلی قانون جوانی جمعیت در حوزه ازدواج

توسعه مراکز همسان‌گزینی و اعطای وام ازدواج، دو محور اصلی قانون جوانی جمعیت در حوزه ازدواج

  • کد خبر: ۳۳۲۳۳۷
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۴
عضو شورای خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه دو محور اصلی قانون جوانی جمعیت در حوزه ازدواج، توسعه مراکز همسان‌گزینی و اعطای وام ازدواج است، سیاست‌های اجرا شده در حوزه ازدواج را اثرگذار دانست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ انسیه کتابچی اظهار کرد: وضعیت طبیعی جمعیت در کشور‌های مختلف، زمانی محقق می‌شود که ساختار جمعیتی آنها به‌صورت هرم باشد؛ یعنی نوک هرم که سالمندان هستند باریک و دامنه که شامل کودکان و نوجوانان و جوانان است، پهن باشد. بین این دو نیز به‌صورت تدریجی و نرمال افزایش جمعیت دیده می‌شود. این ساختار زمانی شکل می‌گیرد که هر گروه سنی نسبت به گروه قبل، جمعیت بیشتری داشته باشد؛ یعنی به‌ازای هر زوج، بیش از دو فرزند به دنیا بیاید.

وی ادامه داد: وقتی دهه شصتی‌ها به سن سالمندی برسند، یعنی نوک هرم که باید باریک باشد، پهن‌تر از پایین هرم می‌شود. این یعنی جمعیت سالمند ما از جمعیت جوان بیشتر خواهد شد؛ بنابراین کشور با کمبود نیروی کار، نیروی علمی، امنیتی و اقتصادی مواجه خواهد شد. این یعنی کاهش نشاط، پویایی و رشد.

عضو شورای خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه دو محور اصلی قانون جوانی جمعیت در حوزه ازدواج، توسعه مراکز همسان‌گزینی و اعطای وام ازدواج است، متذکر شد: باوجود نصف شدن جمعیت در معرض ازدواج، آمار ازدواج نصف‌نشده و این نشان می‌دهد سیاست‌ها در این حوزه اثرگذار بوده است، اما هنوز هم برخی گروه‌های جوان تحت‌تاثیر فردگرایی و عدم مسئولیت‌پذیری تمایلی به ازدواج ندارند و باید روی این موضوع کار فرهنگی شود.

کتابچی بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ اعطای زمین به خانواده‌های دارای فرزند سوم و بیشتر افت کرد و در مجموع حدود ۴۶ هزار زمین اعطا شد که حدود نیمی از تعداد زمین‌هایی بود که در سال ۱۴۰۲ اعطا شده بود. با این روند عملا نشاطی که در جامعه ایجاد شده بود، متوقف شد. وضعیت وام هم به همین شکل بود. درحالی که صف اعطای وام ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ کاهش پیدا کرده بود، در سال ۱۴۰۳ بیش از دو برابر شد و اعتماد عمومی به اعطای وام را کاهش داد. به‌طور کلی تجربه طی این چندسال نشان می‌دهد که هر زمان که نشاط اجتماعی و امید افزایش یافته، نرخ باروری بهتر شده، اما با کاهش این نشاط، باروری هم افت کرده است.

منبع:جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.