کارگروه ویژه دختران نوجوان و جوان در استانداری خراسان رضوی تشکیل شد حمایت از ۲۰ هزار زن سرپرست خانوار در خراسان رضوی مهارت حل مساله، مهمترین نیاز زوجین در رفع مشکلات زندگی مشترک تلاش برای حضور تیم ملی والیبال نشسته بانوان به پاراالمپیک بعد از ۸ سال دوری کانون پرورش فکری، یکی از محور‌های عملیاتی دولت در سیاست‌گذاری خانواده‌محور است روایت مقاومت زنان ایرانی در جنگ ۱۲ روزه اخیر در برنامه «لاله خیز» آمار‌هایی درباره تأخیر در تولد فرزند اول در کشور| دلایل و راهکار‌ها را بیشتر بشناسیم از دانشجویی تا کارآفرینی | اختراع بانوی جوان مشهدی، نجات‌بخش نوزادان لزوم افزایش ۲۵ درصدی مهارت‌آموزی زنان تا پایان برنامه ششم توسعه چرا دولت ضامن زنان سرپرست خانوار شد؟ حضرت زینب (س)، نماد کاملی برای پیوند وجودی زن با عاشورا وجود احتمال زایمان زودرس در بارداری‌های چندقلویی درباره اهمیت و جزئیات شروط ضمن عقد چه می‌دانید؟ پیروزی شیرین اسکیت هاکی زنان ایران برابر کره‌جنوبی بیش از ۷۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتند حضور داوران ایرانی در رقابت‌های لیگ قهرمانان بانوان آسیا
سرخط خبرها
بالاترین علت تمایل به فرزندآوری در کشور، مادر و پدر بودن است

بالاترین علت تمایل به فرزندآوری در کشور، مادر و پدر بودن است

  • کد خبر: ۳۳۳۵۸۳
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۹
دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به با استناد به پیمایش ملی «تمایلات و رفتار فرزندآوری در ایرانیان» که در اسفند ۱۴۰۳ انجام شد، گفت: ۲۲.۳ درصد زوجین تمایل به فرزندآوری دارند و بالاترین علت این موضوع، مادر و پدر بودن است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مرضیه وحیددستجردی با استناد به پیمایش ملی «تمایلات و رفتار فرزندآوری در ایرانیان» که در اسفند ۱۴۰۳ انجام شد، اظهار کرد: در این پیمایش از مردان و زنان متاهل بین ۲۰ تا ۵۰ سال، درباره تمایل به فرزندآوری از مردم سوال شد؛ نتیجه به دست آمده نشان داد که به طور کلی ۷۷.۷ درصد پاسخگویان تمایل به فرزندآوری ندارند و تنها ۲۲.۳ درصد تمایل به فرزندآوری دارند.

وی، بالاترین علت تمایل به فرزندآوری به این دلیل بوده است که، چون «مادر بودن» یا «پدر بودن» را دوست دارند. بالاترین علت مخالفت ۷۷.۷ درصد پاسخگویان که تمایل به فرزندآوری ندارند به دلیل نگرانی از تامین آینده فرزندان جدید بوده است. نبود درآمد کافی، مسکن مناسب نیز از دیگر دلایل بوده است.

دبیر ستاد ملی جمعیت در تحلیل این پیمایش افزود: از همین گروه ۷۷.۷ درصد که مخالف فرزندآوری بودند سوال شده که شما برای سه تا پنج سال آینده تمایل به فرزندآوری دارید؟ تقریبا ۴۱ درصد تمایل دارند، لذا باید برای ۴۱ درصد برنامه داشته باشیم. بیشترین تمایل به فرزندآوری برای گروه ۲۰ تا ۲۴ سال بوده است؛ به عبارتی اگر برای نسل جوان زمینه‌های فرهنگی و تشویقی و برنامه‌های انگیزشی داشته باشیم، می‌توانیم از این گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال به نتیجه برسیم؛ اما بین زنان و مردان تفاوت‌هایی وجود دارد.

وی تصریح کرد: وقتی زنان در ۴۰ سالگی ازدواج می‌کنند، ۱۰۰ درصد آنها تمایل به فرزندآوری دارند، اما مردانی که در ۴۰ سالگی ازدواج می‌کنند تنها ۲۰ درصد تمایل دارند. علاوه بر این، تمایل به فرزندآوری با بهبود وضعیت مالی از نظر پاسخگویان ارتباط مستقیم داشته است. همچنین مسکن نیز مسئله بسیار مهمی برای مردم است، وقتی مسکن ملکی یا مسکن رایگان برای مردم است، تمایل به فرزنداوری بین ۲۶ تا ۳۰ درصد وجود دارد، اما وقتی مسکن استیجاری است، تمایل به فرزندآوری فقط ۱۹ درصد است.

وحید دستجردی تصریح کرد: در بین تمامی گروه‌های شغلی، تقریبا ۴۳ درصد از آنهایی که در حال تحصیل هستند، تمایل بیشتری برای فرزندآوری دارند؛ لذا باید روی مسکن دانشجویی، ازدواج دانشجویی و خوابگاه‌های دانشجویی سرمایه‌گذاری کنیم. در این میان وضعیت شاغلین و بیکاران با یکدیگر برابر است و خیلی تمایل چندانی به فرزندآوری ندارند. بین افراد شاغل که تمایل به فرزندآوری دارند، زنان کمتر از مردان تمایل به فرزندآوری دارند؛ زنان نقش تاثیرگذاری در فرزندآوری دارند لذا باید برای زنان بسته‌ها و برنامه‌های خاص داشته باشیم.

دبیر ملی ستاد جمعیت، روستائیان نسبت به شهرنشینان تمایل بیشتری برای فرزندآوری دارند. به تفکیک قومیت‌ها نیز، ۵۵.۶ درصد ترکمن‌ها تمایل به فرزندآوری دارند. بلوچ‌ها با ۴۱.۴ درصد و عرب‌ها با ۳۶.۷ درصد تمایل به فرزنداوری دارند، اما کمترین میزان تمایل به فرزندآوری مربوط به آذری‌هاست لذا باید برنامه برای قومیت‌های مختلف داشته باشیم.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.