نخستین روایت شیخ محمدتقی بهلول گنابادی درباره وقایع مسجد گوهرشاد از ۱۹ تا ۲۱ تیر ۱۳۱۴ | مردم سنگ داشتند، آن‌ها تفنگ نقش آفرینی مادران در تربیت فرزندان عاشق وطن| صدای آرام لالایی مادرانه هنوز پُرنفوذترین شیوه تربیت است روایت زندگی زنان شهید قوی‌ترین سلاح فرهنگی است لزوم حفظ هویت فرهنگی کودکان تنها با بازسازی ادبیات این گروه سنی بررسی تاثیرات آلودگی‌های شدید بر باروری زنان فعال در کانون‌های فرهنگی مساجد، الگو‌هایی ارزشمند برای تمام جامعه آشنایی با روش‌های شناخت کودکان و نوجوانان نسبت‌به شخصیت امام‌حسین(ع) حضور زنان در صف اول جنگ رسانه‌ای ۱۲ روزه اخیر کسب یک تساوی مهم توسط بانوی استاد بزرگ شطرج ایرانی در دور رفت مرحله دوم جام جهانی شطرنج بانوان ثبت ۷۰۳ واقعه ولادت از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون در تایباد برگزاری گردهمایی باشکوه بانوان مشهدی در اجتماع «یک ایران یک زینب» در حرم مطهر رضوی افتتاح ۳ بوستان دیگر برای بانوان مشهد ​برگزاری اولین جلسه شورای مشورتی مدیران زن وزارت کشور با رئیس سازمان مدیریت بحران
سرخط خبرها
آشنایی با روش‌های شناخت کودکان و نوجوانان نسبت‌به شخصیت امام‌حسین(ع)

آشنایی با روش‌های شناخت کودکان و نوجوانان نسبت‌به شخصیت امام‌حسین(ع)

  • کد خبر: ۳۴۴۱۵۲
  • ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۸
یک پژوهشگر کودک و نوجوان گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف مراسم محرم، افزایش شناخت کودکان و نوجوانان نسبت به شخصیت امام حسین (ع) و فلسفه قیام عاشوراست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیر مردانی اظهار کرد: برای بهره‌برداری تربیتی و روان‌شناختی از محرم، باید برنامه‌ها را به‌گونه‌ای طراحی کنیم که هم شور و هیجان، هم سوگ و عاطفه، و هم شناخت و معرفت را در کودکان و نوجوانان تقویت کند. این کار مستلزم توجه به سن، روحیات و سطح درک آنان است تا بتوانیم پیام عاشورا را به بهترین شکل منتقل کنیم.

وی با اشاره به اینکه محرم برای بسیاری از کودکان و نوجوانان همراه با شور و اشتیاق است، ادامه داد: برنامه‌هایی مانند سینه‌زنی، زنجیرزنی، دسته‌های عزاداری، تعزیه و مراسم سخنرانی، فضایی پرشور ایجاد می‌کنند. این شور و نشاط، به‌خصوص برای نوجوانان، جذابیت دارد و می‌تواند در جذب آنان به فرهنگ عاشورا مؤثر باشد.

این پژوهشگر کودک ونوجوان افزود: باید توجه داشت که این برنامه‌ها باید متناسب با سن و درک کودکان و نوجوانان تنظیم شود تا علاوه بر حفظ هیجان، جنبه‌های تربیتی و معنوی نیز تقویت گردد.

مردانی با اشاره به اینکه محرم برای بسیاری از کودکان و نوجوانان همراه با شور و اشتیاق است. برنامه‌هایی مانند سینه‌زنی، زنجیرزنی، دسته‌های عزاداری، تعزیه و مراسم سخنرانی، فضایی پرشور ایجاد می‌کنند، یادآور شد: این شور و نشاط، به‌خصوص برای نوجوانان، جذابیت دارد و می‌تواند در جذب آنان به فرهنگ عاشورا مؤثر باشد. اما باید توجه داشت که این برنامه‌ها باید متناسب با سن و درک کودکان و نوجوانان تنظیم شود تا علاوه بر حفظ هیجان، جنبه‌های تربیتی و معنوی نیز تقویت شود.

وی بیان کرد: در سنین پایین‌تر، بهتر است بر جنبه‌های مثبت و الگوبرداری از شخصیت امام حسین (ع) تأکید شود، در حالی که برای نوجوانان می‌توان عمیق‌تر به تحلیل حوادث پرداخت و به سوالات آنان پاسخ داد. پاسخ‌گویی به پرسش‌های نوجوانان باید با دقت و بر اساس سطح درک آنان باشد تا بتوانند ارتباط بهتری با واقعه عاشورا برقرار کنند.

این پژوهشگر کودک و نوجوان اضافه کرد: برای کودکان زیر سه سال، باید به‌صورت هوشمندانه و تفکیک‌شده عمل نمود. همین که والدین لباس مشکی می‌پوشند و فضای خانه را با نماد‌های عزاداری مانند پرچم سیاه، بنر‌های مشکی، عَلَم و… هماهنگ می‌کنند و خانه بوی محرم می‌دهد، کافی است. کودک این تفاوت را احساس می‌کند.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.