مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد

عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد

  • کد خبر: ۳۴۵۷۲۵
  • ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۴
عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد که در بحران‌ها و دشواری‌ها دیده می شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در فرهنگ ایرانی-اسلامی، ماه محرم و مراسم مربوط به آن، به‌ویژه هیئت‌های عزاداری و روضه‌ها، نقشی بی‌بدیل در شکل‌دهی ارزش‌های فردی و اجتماعی به‌ویژه برای زنان ایفا می‌کند. تجربه حضور در این آیین‌ها، نه‌تنها موجب تقویت روحیه معنوی و آرامش خاطر می‌شود، بلکه به‌عنوان بستری برای تحکیم همبستگی اجتماعی، انتقال ارزش‌ها و افزایش اعتمادبه‌نفس زنان اهمیت بسزایی دارد.

یکی از مهم‌ترین تأثیرات مثبت حضور در هیئت و روضه، تقویت بعد معنوی و آرامش روحی است. فضای روضه، فرصتی برای خلوت با خود، یادآوری اهداف متعالی زندگی و زدودن غبار روزمرگی از دل و جان است. بسیاری از بانوان شرکت‌کننده، شرکت در این مجالس را نوعی تجدید عهد با اهل‌بیت (ع) و فرصتی برای بازنگری در رفتار‌ها و ارزش‌های شخصی خود می‌دانند.

هیئت‌ها، محلی برای گردهمایی جمعی از زنان با عقاید و سلیقه‌های گوناگون است که آرام‌آرام باعث شکل‌گیری ارتباطات جدید و عمیق می‌شود. در این فضا، بسیاری از زنان احساس همدلی، حمایت و دوستی می‌کنند و با ایجاد شبکه‌ای از روابط، از لحاظ عاطفی و اجتماعی تقویت می‌شوند.

حضور مادران و مادربزرگ‌ها در مجالس روضه، بستری مناسب برای انتقال آداب و رسوم حسینی به نسل جدید

حضور مادران، مادربزرگ‌ها و دختران در کنار هم در مجالس روضه، بستری مناسب برای انتقال ارزش‌ها، خاطرات و آداب‌ورسوم حسینی به نسل جدید است. بانوان در این مجالس، به‌واسطه روایتگری و الگوپذیری، ارزش‌هایی همچون صبر، ایثار و وفاداری به حقیقت را به نسل جوان آموزش می‌دهند.

بسیاری از بانوان با الهام از شخصیت زنانی، چون حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) که در روضه‌ها و سخنرانی‌ها معرفی می‌شوند، انگیزه و اعتمادبه‌نفس بیشتری برای حضور و نقش‌آفرینی در عرصه‌های اجتماعی کسب می‌کنند. عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد که در بحران‌ها و دشواری‌ها سبق‌گیر است.

برخی از زنان نقش فعالی در برگزاری آیین‌های روضه و پذیرایی از عزاداران ایفا می‌کنند. این فعالیت‌ها، حس مفیدبودن، مشارکت اجتماعی و مسئولیت‌پذیری را در آنان تقویت می‌کند و به رشد شخصیتی آنان نیز کمک می‌نماید.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.