چای زعفرانی و دمنوش گل‌محمدی، پادزهری برای شلوغی زندگی شهری آزیتا ترکاشوند: هنرمندان می‌توانند شاهنامه‌ای دیگر برای ایران بسازند کاهش ۵۲ درصدی آمار سقط جنین در کشور با اجرای قانون جوانی جمعیت برتری زنان ایران مقابل بنگلادش در مسابقات والیبال آسیای مرکزی نگاهی به اسامی قابل توجه نوزادان دختر ترکیه در سال ۲۰۲۵ خانه داری| آیا شکر قهوه‌ای، تاریخ مصرف دارد؟ موضوع جمعیت برای کشور از جنگ هم مهمتر است از نظر ایرانی‌ها، بهترین سن ازدواج چند سالگی است؟ خطرات چاقی مادران در بارداری و راه‌های کنترل آن پایان رقابت‌های دوومیدانی جایزه بزرگ در بخش بانوان بانوان شاعر ایرانی و جهان اسلام برای شهید رئیسی می‌سرایند خانه داری| برای نظافت اصولی منزل به چه نکاتی توجه کنیم؟ نقش پررنگ اجرای سبک زندگی بدون پلاستیک در ارتقای سلامت کودک شکستن رکورد دوی ۴۰۰ متر بانوان ایران پس از ۱۴ سال دعوت از بانوی هندبالیست مشهدی به نخستین اردوی آماده سازی تیم ملی هندبال بزرگ سالان بانوان افزایش نرخ باروری در ۱۵ استان کشور با اجرای قانون جوانی جمعیت جمعیت، رکن عزت و پویایی تمدن اسلامی ازدواج موفق، عامل اثرگذار در کاهش تنش‌های روانی
سرخط خبرها
حل مسئله کاهش فرزندآوری مستلزم نگاه جامع و علمی است

حل مسئله کاهش فرزندآوری مستلزم نگاه جامع و علمی است

  • کد خبر: ۳۴۵۹۶۰
  • ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۳
عضو هیات علمی دانشگاه آیت‌الله العظمی بروجردی (ره) گفت: حل مسئله کاهش فرزندآوری مستلزم یک نگاه جامع و علمی است که تمام ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را در برگیرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ غلامرضا تاج‌بخش در رابطه با پدیده کاهش فرزندآوری در جامعه ایرانی، با اشاره به تغییر نگرش‌های فرهنگی به‌عنوان یکی از عوامل مهم در کاهش تمایل خانواده‌ها به داشتن فرزند، اظهار کرد: تغییر در ارزش‌ها و باور‌های اجتماعی که بیشتر بر فردگرایی و راحت‌طلبی متمرکز شده است، موجب شده تا زوجین از پذیرش مسئولیت سنگین فرزندآوری و تربیت فرزندان متعدد پرهیز کنند.

وی خاطرنشان کرد: علل اقتصادی نیز به اندازه عوامل فرهنگی در کاهش فرزندآوری نقش دارد. هزینه‌های رو به رشد زندگی، به‌ویژه در بخش‌هایی مانند مسکن، آموزش و سلامت، به یکی از دغدغه‌های اصلی خانواده‌ها تبدیل شده و باعث می‌شود زوج‌ها با احتیاط بیشتری به فرزندآوری نگاه کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه آیت‌الله العظمی بروجردی (ره) اضافه کرد: تا زمانی که ثبات اقتصادی؛ امنیت روانی و حمایت‌های اجتماعی مشخص و پایداری وجود نداشته باشد، روند کاهشی در نرخ فرزندآوری ادامه خواهد یافت.

تاج‌بخش از گسترش شهرنشینی به‌عنوان یک عامل تأثیرگذار دیگر یاد کرد و گفت: تغییر الگو‌های زندگی در شهرها، محدودیت‌های فضای مسکونی، مشغله‌های کاری و افزایش سن ازدواج، آسیب اجتماعی طلاق زمینه را برای کاهش تمایل به فرزندآوری فراهم کرده است به‌طوری‌که فقط چهار استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، خوزستان و هرمزگان در وضعیت «نرخ جایگزین» قرار دارند.

وی با تاکید بر اینکه حل مسئله کاهش فرزندآوری مستلزم یک نگاه جامع و علمی است که تمام ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را در برگیرد، تصریح کرد: الگوی زندگی شهری به‌طور کلی با اولویت‌بندی فراغت، رفاه شخصی و تحصیل و اشتغال زنان، موجب شده تا خانواده‌ها اندازه کوچک‌تر را ترجیح دهند.

استاد تمام گروه علوم اجتماعی دانشگاه آیت‌الله العظمی بروجردی (ره) بیان کرد: سیاست‌های تشویقی دولت‌ها اگرچه در کوتاه‌مدت می‌تواند مؤثر باشد، اما بدون تغییرات اساسی در ساختار‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، به نتیجه مطلوب بلندمدت نمی‌رسد.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.