به گزارش شهرآرانیوز؛ زارعزاده درباره تلاشهای بسیج برای نجات جمعیت کشور از جنگ میگوید: در حال حاضر سازمان بسیج مستضعفین در قرارگاه جوانی جمعیت متمرکز است و تکالیفی را به بخشهای مختلف سازمان بسیج سپردند؛ سازمان بسیج جامعه پزشکی نیز از سال ۱۴۰۰ با راهاندازی پویش «نفس» به پیشگیری از سقط اقدام کرد.در واقع نگاه ما در حوزه مبارزه با سقط جنین عمدی فقط برای افزایش تعداد جمعیت نیست. اگر جمعیت کشور ما ۳۰۰ میلیون نفر هم بود، باز به عنوان یک کار غیر اخلاقی در زمینه مبارزه با سقط عمدی کار میکردیم. در ۴ سال گذشته بیش از ۱۵هزار مادر را با انجام کارهای مشاورهای از انجام سقط عمدی فرزندشان منصرف کردیم که در حال حاضر بیش از ۹ هزار و ۲۰۰ نوزادی که قرار بود سقط شوند و نباشند، امروز متولد شدهاند.
وی درباره یکی از عارضههای سقط عمدی توضیح میدهد: در حال حاضر بسیاری از زوجین در دوران عقد باردار میشوند و اقدام به سقط جنین میکنند؛ برخی از این زوجین هرچقدر بعد از ازدواج اقدام به بارداری میکنند، موفق نمیشوند. دلیل این موضوع همان سقط در دوران عقد است که به مادر آسیب رسانده است.
وی درخصوص تسهیلات سازمان بسیج جامعه پزشکی میگوید: سازمان بسیج جامعه پزشکی به عنوان متولی طرح نفس تسهیلاتی مانند اهدای جهیزیه و سیسمونی به زوجین جوان، تهیه منزل مسکونی، ارائه مشاوره به زوجین و برطرف کردن دلیل تصمیمگیری زن و شوهر برای سقط در حد توان انجام میدهد.
وی در ادامه میگوید: همچنین به غیر از خیرین، نهادهای دیگر در تلاش هستند. تسهیلاتی برای بعد از تولد فرزند در نظر گرفته شده و تعدادی جهیزیه و سیسمونی تهیه شده و در اختیار آنها قرار میگیرد. با همکاری اقشار مختلف بسیج سبدهای معیشتی تهیه شده و مرتب در اختیار خانوادهها قرار میگیرد.
وی در واکنش به نارضایتی برخی از خانوادههای همراه با طرح نفس و قانون جوانی جمعیت، نسبت به عدم تحقق وعدههای حمایتی میگوید: موازی با اجرای طرح نفس، در کشور قانون جوانی جمعیت مصوب شد که تکالیفی را به عهده سازمانها، نهادها و ارگانها گذاشت. تحقق این وعدهها تکلیف سازمان بسیج نیست. یک قانون بسیار جامعی در کشور داریم به اسم قانون جوانی جمعیت که متولی امور آن رئیس جمهور و ستاد ملی جمعیت است که برای اجرای قانون، وعدههایی به زوجها داده شد. به عنوان مثال وعدههایی از جمله ثبتنام ماشین و تحویل زمین از طرف سازمانها و نهادهای مختلف داده شده بود.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی راجع به هم افزایی با سایر نهادها در اجرای طرح نفس توضیح میدهد: برخی از دوستان با اسم «نفس» جزیرهای عمل میکنند و ناخواسته مسیر را نادرست میروند. کار ما در واقع روشنگری است و میخواهیم جوانان را به سمت مسیر درست هدایت کنیم.
وی در ادامه میگوید: ما برای تسریع و برطرف کردن مشکلات جوانان در این راه از همافزایی استقبال میکنیم؛ اما متأسفانه برخی از نهادها مانند سازمان تبلیغات به صورت مستقل با اسم نفس کار میکنند که به جریان کار لطمه خواهد زد. هرچند که ما از همکاری با سازمان تبلیغات و سایر ارگانها استقبال میکنیم، اما اجازه سواستفاده نمیدهیم.
زارعزاده در خصوص همراهی و همکاری متخصصان زنان و زایمان و ماماها در اجرای مؤثرتر طرح نفس میگوید: در واقع تاکنون عمده مراجعین ما از طریق همکاران زحمتکش ماما، کارشناسان خانواده در حوزه و بهداشت و درمان با مجموعه «نفس» آشنا شدند. ما برای این متخصصان سالانه کارگاههای آموزشی برگزار میکنیم. در سال گذشته به مدت ۲ روز این افراد در کارگاههای آموزشی ما شرکت کردند؛ همچنین این اقدام به صورت مستمر در استانها قابل انجام است. در حال حاضر تعداد زیادی از این کارشناسان در طرح «نفس» همراه ما هستند.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی درباره مراکز «نفس» توضیح میدهد: در حال حاضر سازمان بسیج جامعه پزشکی ۳۶۰ مرکز «نفس» را به منظور شناسایی، حمایت و منصرف کردن والدین از سقط فرزندشان در سراسر کشور راهاندازی کرده که تاکنون بیش از ۱۸۰۰۰ مادر متقاضی سقط عمدی در این مرکز شناسایی و حمایت شدهاند.
وی در ادامه میگوید: سازمان بسیج جامعه پزشکی در طول ۴ سال این تعداد مرکز را راهاندازی کرده و مدیریت میکند. قطعاً با همراهی سایر نهادها و سازمانها تأثیرگذاری این طرح بیشتر خواهد شد. اگر چه کمک برای جوانی جمعیت مسئولیتی است مه به عهده تمامی ارگانها توسط قانون جوانی جمعیت گذاشته شده است؛ حتی اگر این نهادها نتوانند از عهده وظایفشان در حوزه جمعیت بربیایند میتوانند از بسیج کمک بگیرند.
منبع: فارس