پرونده نیاز‌های روان‌شناختی زنان مطلقه روی میز پژوهشگران دانشگاه الزهرا آغاز نوزدهمین دوره لیگ برتر فوتبال زنان ایران از امروز (جمعه ۲۷ شهریور ماه ۱۴۰۵) دعای امام رضا (ع) برای فرج | رواق نجمه خاتون (س) حرم رضوی جمعه میزبان بانوان منتظر است رقابت ۴۲ تیم بانوان منطقه ۲ شهرداری مشهد در مسابقات داژبال محلات برگزاری رقابت‌های فوتبال زنان بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ با قضاوت بانوان داور ایرانی چطور با یک جمله همسرتان را فرمانروا یا ملکه کنید؟ عدم انتقال HIV از مادر به نوزاد در ایران طی ۳ سال گذشته برگزاری اجلاسیه بانوان شهید خراسان جنوبی در ۲۹ شهریور ۱۴۰۵ ویژه‌برنامه‌های معنوی حرم مطهر رضوی برای بانوان در رواق حضرت نجمه خاتون (س) | از دعای صحیفه سجادیه تا نماز استغاثه برای فرج سلیمی: مشارکت در «مشهد مهربان» سرمایه‌گذاری برای آینده است ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید حسن قادری نحوه برخورد والدین با دعوای خواهر و برادر‌ها چگونه باید باشد؟ آشپزی | ماش پلو؛ یک غذای بدون گوشت، بسیار مقوی و خوشمزه + طرز تهیه جزئیاتی از شرایط اعلام آمادگی برای شرکت در قرعه‌کشی لیگ برتر فوتسال کشور تیم نائب قهرمان لیگ ۱۴۰۳ فوتسال زنان در آستانه انحلال است تلاش نویسندگان زن ایرانی برای نگارش ادبیات زنانه | در رمان‌های زنانه‌گرا، شخصیت اصلی زن است ضرورت آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای نمایندگی از زنان مسلمان و کشور‌های همسایه برگزاری مانور آمادگی بازگشایی مدارس در یکی از دبیرستان‌های دخترانه منطقه تبادکان مشهد
سرخط خبرها
تشدید خطر ایجاد شکاف عمیق بین نسل‌ها با افزایش فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول

تشدید خطر ایجاد شکاف عمیق بین نسل‌ها با افزایش فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول

  • کد خبر: ۳۴۸۹۲۹
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۴
براساس اعلام سازمان ثبت احوال، فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول به ۴.۳ سال رسیده است. این مسله نشان می‌دهد که مردان و زنان امروزی، در مقایسه با نسل‌های گذشته، دیرتر پا به مرحله والدینی می‌گذارند و باید فکری برای خطر شکاف عمیق بین نسل‌ها کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بر اساس گزارش سازمان ثبت احوال، نه تنها سن ازدواج در حال افزایش است (۲۸.۴ سال برای مردان و ۲۴.۱ سال برای زنان در ازدواج اول)، بلکه فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول نیز به ۴.۳ سال رسیده است. البته در سال ۱۴۰۲ از سوی رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، فاصله بین ازدواج و تولد نخستین فرزند در زوجین ایرانی ۴ تا ۵ سال عنوان شده بود.

این ارقام نشان می‌دهد که مردان و زنان امروزی، در مقایسه با نسل‌های گذشته، دیرتر پا به مرحله والدینی می‌گذارند. این تأخیر به خودی خود مسئله‌ساز نیست، اما وقتی با تغییرات سریع فرهنگی و تکنولوژیک همراه می‌شود، خطر ایجاد شکاف عمیق بین نسل‌ها را تشدید می‌کند.

والدینی که در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ شمسی متولد شده‌اند، جهان را پیش از گسترش اینترنت و شبکه‌های اجتماعی تجربه کرده‌اند، در حالی که فرزندانشان از ابتدا در دنیایی دیجیتالی و پرسرعت بزرگ می‌شوند. این تفاوت در تجربه زیسته، درک متقابل را دشوار می‌سازد. والدین ممکن است نتوانند با چالش‌های جدید فرزندپروری – مانند مدیریت حضور آنلاین کودکان یا درک دغدغه‌های روانی نسل جدید – همگام شوند. از طرف دیگر، فرزندان نیز ممکن است ارزش‌ها و سبک زندگی والدین خود را متعلق به گذشته ببینند و احساس کنند که درک نمی‌شوند.

افزایش سن والدین هنگام تولد فرزند، به معنای آن است که آنها در میانسالی با مسئولیت‌های سنگین تربیت کودکان پرانرژی روبه‌رو می‌شوند، در حالی که خود ممکن است با محدودیت‌های جسمی یا فشار‌های شغلی این دوره از زندگی دست‌وپنجه نرم کنند. این وضعیت می‌تواند به کاهش کیفیت ارتباطات خانوادگی و حتی احساس تنهایی در فرزندان منجر شود، زیرا والدین نه از نظر سنی و نه از نظر فرهنگی هم‌قدم با آنان نیستند.

در آینده نزدیک، این شکاف ممکن است به بازتعریف روابط درون خانواده‌ها بینجامد. نقش سنتی خانواده به عنوان حلقه اتصال نسل‌ها کمرنگ‌تر می‌شود و جای خود را به تأثیرپذیری بیشتر فرزندان از فضای مجازی، گروه همسالان و رسانه‌ها می‌دهد. همچنین، با افزایش سن والدین، حمایت‌های مالی و عاطفی از فرزندان ممکن است دیرتر آغاز شود یا با محدودیت‌هایی همراه باشد، چرا که والدین در آستانه میانسالی یا کهنسالی با هزینه‌های تحصیل و ازدواج فرزندان مواجه می‌شوند. این وضعیت فشار مضاعفی بر نسل جدید وارد می‌کند و ممکن است منجر به احساس مسئولیت زودهنگام یا حتی انزوا در میان جوانان شود.

منبع: تابناک

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.