تعبیر یک رؤیا | روایت مادری که پسر مرزبانش شهادت را از کودکی صدا می‌زد جادوگر دورریز‌ها | بانویی که از تکه‌پارچه‌ها هنری جهانی خلق کرد چطور در خانه رنگ موی طبیعی بسازیم؟ بوستان ریحانه | تجربه یک روز اختصاصی زنانه در قلب مشهد زنانی برای زندگی | روایت مادرانی که گره‌گشایی از همسایه‌ها را وظیفه خود می‌دانند موفقیت نهضت سوادآموزی در کاهش فاصله سطح سواد مردان و زنان صدور مجوز حضور هواداران زن در داربی ۱۰۶ بررسی چند راه حل برای پیشگیری از سنگ کلیه تالاسمی، بیماری خاموش اما قابل پیشگیری خراسان جنوبی، میزبان رویداد ملی «ره بانو» | حضور فعال زنان در عرصه‌های حقوقی، مسیر جهاد تبیین را هموارتر می‌سازد ضرورت دسترسی زنان به زیرساخت‌های دیجیتال در سراسر کشور بررسی دلایل ناکامی تیم ملی فوتسال زنان ایران در جام جهانی ۲۰۲۵ زنان نوآور، جامعه‌سازان بی‌ادعا بانوی ایرانی روی سکوی قهرمانی جهان| نخستین طلای بانوان کاراته ایران در رقابت‌های جهانی کسب شد از پشت چرخ خیاطی تا قلب یک تغییر فرهنگی ضرورت پیش بینی اصلاح شروط ضمن عقد در قانون
سرخط خبرها
احتمال افزایش وزن با مصرف زیاد روغن زیتون

احتمال افزایش وزن با مصرف زیاد روغن زیتون

  • کد خبر: ۳۵۹۳۸۹
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۴
پژوهشگران دانشگاه «اوکلاهما» دریافتند، مصرف زیاد روغن زیتون که به‌عنوان چربی سالم و مرتبط با سلامت قلب شناخته شده، ممکن است به افزایش وزن منجر شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پژوهشگران دانشگاه «اوکلاهما» دریافتند، رژیم غذایی پرچرب حاوی مقادیر زیاد اسید اولئیک - نوعی چربی موجود در روغن زیتون - می‌تواند توانایی بدن در تولید سلول‌های چربی را افزایش دهد و خطر چاقی را بالا ببرد.

اسید اولئیک، چربی تک غیراشباع است و در ساختار خود یک پیوند دوگانه دارد، که به‌طور کلی سالم‌تر از چربی‌های اشباع در نظر گرفته می‌شود، با این حال، نتایج پژوهش کنونی نشان می‌دهد که سطوح بالای آن ممکن است تاثیرات غیرمنتظره‌ای به همراه داشته باشد.

پژوهشگران اظهار کردند که اسید اولئیک با افزایش پروتئین سیگنال‌دهنده‌ای به نام AKT ۲ و کاهش فعالیت پروتئین دیگری به نام LXR، باعث تولید بیشتر سلول‌های چربی می‌شود. این موارد به رشد سریع‌تر سلول‌های اولیه‌ای منجر خواهد شد که به سلول‌های چربی تبدیل می‌شوند.

این محققان موش‌های مورد آزمایش را با انواع مختلفی از چربی‌ها که معمولا در رژیم‌های غذایی انسان یافت می‌شوند مانند چربی‌های موجود در روغن نارگیل، شیر، روغن بادام زمینی و روغن سویا تغذیه کردند. از میان این چربی‌ها، اسید اولئیک، تنها چربی بود که به افزایش رشد سلول‌های چربی‌ساز منجر شد.

نتایج این پژوهش همچنین به این نکته اشاره کرد که افراد معمولا فقط یک نوع چربی، در یک وعده غذایی مصرف نمی‌کنند و غذای روزانه آنان ممکن است شامل کره، روغن و چربی گوشت باشد. بنابراین، تشخیص دقیق میزان مصرف هر نوع چربی دشوار است. رژیم‌های غذایی مدرن، به ویژه آنهایی که به غذا‌های فرآوری شده یا فست فود متکی هستند، شاهد افزایش سطح اسید اولئیک هستند.

این پژوهش یادآوری مهمی است که حتی غذا‌هایی که سالم در نظر گرفته می‌شوند، می‌توانند در صورت مصرف بیش از حد مضر باشند. سطوح متعادل اسید اولئیک، ممکن است فوایدی برای سلامتی داشته باشند، اما سطوح بالای آن با مصرف مداوم، می‌تواند خطر چاقی و مشکلات سلامتی مرتبط با آن را افزایش دهد.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.