بانوی ملی‌پوش تیراندازی ایران: همه تیراندازان حاضر در فینال حرفه‌ای هستند آیا جمله «با خودش زندگی می‌کنم نه خانواده‌اش»، تفکر درستی است؟ خانه‌داری| با چند روش ساده، آشپزخانه را ایمن کنیم آغاز دومین مرحله از اردوی آماده‌سازی تیم ملی بانوان پارادوومیدانی از دوشنبه (۵ مرداد ماه ۱۴۰۵) وقتی ماندن در تولید سخت‌تر از شروع آن است| ایجاد یک کسب و کار و اشتغال برای بانوان شهر توسط یک بانوی لرستانی آغاز شمارش معکوس خاتون برای سومین ماجراجویی قاره‌ای گروه‌های مردمی جهادی پای کار ترویج فرزندآوری آمدند تهدید صمیمیت خانواده با استفاده افراطی از فضای مجازی نائب قهرمانی خراسان رضوی در مسابقات کاتای قهرمانی بانوان کشور ویدیو| روایت تکان‌دهنده امدادگر از دق کردنِ دختر سه ساله دکتر جمیله علم‌الهدی: حفظ وحدت انتظار امروز شهید رییسی از همه است پیکر مادر شهیدان داروغه در کاشان تشییع و خاکسپاری شد آمریکا پنج قلوهای معروف یزدی را یتیم کرد | روایت همسر و دختر شهید از روز حادثه + فیلم بررسی جایگاه نهاد خانواده در دیدگاه رهبر شهید انقلاب| مادر نخستین معلم جامعه است کسب مدال برنز توسط بانوی ایرانی در جام‌جهانی تیراندازی در هانگژو چین آموزش قرآن؛ محور اصلی فعالیت های شاگرد زرنگ مکتب ملا نازنین‌بیگم | خانه‌ای که بوی گلاب و اسپند می‌دهد
سرخط خبرها
پاسخ اداره کل حقوقی قوه‌قضائیه به یک ابهام حقوقی درباره مهریه

پاسخ اداره کل حقوقی قوه‌قضائیه به یک ابهام حقوقی درباره مهریه

  • کد خبر: ۳۷۰۴۷۷
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۷
اداره کل حقوقی قوه‌قضائیه به ابهاماتی که درباره نوع سکه‌ای که باید به عنوان مهریه از سوی زوج به زوجه پرداخت شود، وجود دارد، پاسخ داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «مَهر» یا «صداق» که در زبان فارسی «کابین» و در بین عموم مردم «مهریه» نام دارد، مالی است که زن بر اثر ازدواج، مالک آن می‌شود و مرد نیز ملزم به دادن آن مال به زن خواهد بود.

طبق ماده ۱۰۷۸ قانون مدنی هر چیزی را که مالیت داشته و قابل تَمَلُّک نیز باشد می‌توان «مَهر» قرار داد.

ماده ۱۰۸۲ می‌گوید به مجرد عقد، زن مالک مَهر می‌شود و می‌تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید.

تعیین سکه طلا به عنوان مَهر در ایران امری رایج است و با توجه به وجود انواع مختلفی از سکه طلا در بازار، گاهی ابهاماتی درباره نوع سکه‌ای که باید به عنوان مهریه از سوی زوج به زوجه پرداخت شود وجود دارد.

اداره کل حقوقی قوه‌قضائیه حالا به سؤالی در این باره پاسخ داده که متن پرسش و پاسخ مربوط در این باره به شرح زیر است:

سؤال:

با عنایت به افزایش روز افزون قیمت مسکوکات طلا و تنوع انواع سکه موجود در بازار؛ مشتمل بر سکه بانکی، امامی، بهار آزادی و عادی و با توجه به اینکه در سندهای نکاحیه عمدتاً سکه طلای بهار آزادی به عنوان مهریه ذکر می‌شود، خواهشمند است اعلام فرمایید مقصود از سکه بهار آزادی کدام‌یک از انواع سکه‌های موجود در بازار می‌باشد؟ آیا عنوان سکه بهار آزادی به سکه عادی موجود در بازار نیز اطلاق می‌شود؟ چنانچه سکه عادی، سکه بهار آزادی محسوب نمی‌شود، با پرداخت چه نوع سکه‌ای محکوم‌علیه بری‌الذمه می‌شود؟ در صورت وجود نداشتن و یا دسترسی نداشتن به سکه مورد نظر با کیفیت اعلامی در بازار، کیفیت اجرای حکم چگونه است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه‌قضائیه:

اولاً، تفسیر قرارداد و احراز قصد مشترک طرفین قرارداد، امری قضایی و بر عهده مرجع رسیدگی کننده است؛ ثانیاً، با توجه به حکم مقرر در مواد ۲۲۴ و ۲۲۵ قانون مدنی، آنچه از تعیین سکه بهار آزادی به عنوان مهریه به ذهن متبادر می‌شود، «سکه بهار آزادی بانکی» است و ذمه زوج با تحویل این قسم از مسکوکات طلا، بری می‌شود؛ مگر آن‌که خلاف آن به اثبات برسد. ثالثاً، با توجه به آنچه در بند پیشین آمد، پاسخ به پرسش ذیل استعلام منتفی است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.