به گزارش شهرآرانیوز، مرغی که از فروشگاه تهیه میشود، پیش از بستهبندی شسته شده است. افزون بر این، پژوهشهای اخیر نشان میدهند که شستن مرغ تأثیر چندانی در حذف عوامل بیماریزا ندارد و حتی ممکن است موجب انتشار میکروبها شود.
«جولین کاکس»، نایب رئیس شورای اطلاعرسانی ایمنی غذایی استرالیا به مناسبت «هفته ایمنی غذایی» این کشور در ماه نوامبر هشدار داد: «برخلاف آنچه شنیدهاید یا در شبکههای اجتماعی دیدهاید، هرگز نباید مرغ خام را پیش از پختن بشویید».
او میافزاید: «این کار احتمالا باکتریها را در سراسر آشپزخانه پخش کرده و خطر بیماریهای ناشی از غذا را افزایش میدهد».
این هشدار تنها مختص استرالیاییها نیست.
در سال ۲۰۲۲، یک نظرسنجی آنلاین از ۱ هزار ۸۸۲ مصرفکننده در آمریکا نشان داد که ۷۳ درصد پاسخدهندگان مرغ خام خود را میشویند. تنها ۳۰ درصد از این افراد میدانستند که این کار توصیه نمیشود.
آموزش در این زمینه به وضوح کم است و همین موضوع افراد را در معرض خطر قرار میدهد.
با وجود «تمیز شدن» پس از شستن مرغ خام، این سینک همچنان آلوده باقی مانده است، همانطور که در زیر نور ویژه (نقاط روشن در تصویر سمت راست) نشان داده شده است. (لیزا شلی/دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی)
با وجود «تمیز شدن» پس از شستن مرغ خام، این سینک همچنان آلوده باقی مانده است، همانطور که در زیر نور ویژه (نقاط روشن در تصویر سمت راست) نشان داده شده است. (عکس: لیزا شلی/دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی)
هر سال در آمریکا حدود ۴۷٫۸ میلیون مورد بیماری ناشی از غذا گزارش میشود و شایعترین ماده غذایی مسئول این بیماریها، مرغ خام است.
اگرچه شستن مرغ لزوما علت مستقیم این بیماریها نیست؛ اما خطر را افزایش میدهد.
در سال ۲۰۱۹، یک مطالعه از سوی وزارت کشاورزی آمریکا (USDA) نشان داد که ۲۶ درصد از شرکتکنندگان که مرغ خام را شسته بودند، هنگام استفاده دوباره از سینک برای شستن سبزیجات سالاد، باکتریها را به سالاد خود منتقل کرده بودند.
بر اساس برآوردهای سال ۲۰۱۸ مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا (CDC)، در فروشگاهها از هر ۲۵ بسته مرغ، حدود یک بسته آلوده به سالمونلا بوده است.
به تازگی نیز مطالعهای نگرانکننده نشان داده است که ۱ مورد از هر ۵ عفونت مجاری ادراری میتواند با نحوه نامناسبِ کار با گوشت خام در آشپزخانه مرتبط باشد.
برای محافظت بهتر در برابر سالمونلا و اشریشیا کلی (E.coli) در آشپزخانه، مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا (CDC) توصیه میکند:
• مرغ خام را نشویید.
• برای گوشت خام از یک تخته برش اختصاصی استفاده کنید.
• پس از لمس گوشت خام، دستهای خود را حداقل ۲۰ ثانیه با صابون بشویید.
• از دماسنج غذایی استفاده کنید و مطمئن شوید دمای پخت مرغ دستکم به ۷۴ درجه سانتیگراد رسیده است.
منبع: آنا