روایتِ زنجیره ۱۲ کیلومتریِ خانواده‌های مشهدی | مادران با کودکانشان آمدند ضرورت نگاه خانواده‌محور به مدیریت مصرف انرژی پیگیری بیمه زنان خانه‌دار روستایی و عشایری | تاکنون حدود ۴۰۰ نفر بیمه شده‌اند آشپزی | سوپ پرتقال؛ غذایی مناسب برای مقابله با سرماخوردگی وجود بیش از ۷ هزار زن شهیده در کشور | نخستین حرکت‌های انقلابی توسط زنان شکل گرفت اجرای طرح «چشم‌روشنی» ویژه مادران دارای فرزند متولد سال ۱۴۰۵ در تهران صعود ۳ پله‌ای ندا شهسواری در رنگینک جهانی جدید تنیس روی میز لزوم تکرار درمان‌های ناباروری توسط زوجین | برخورداری از ذخیره تخمدانی، امیدها را برای بارداری افزایش می‌دهد «شربت زعفران، آویشن، پونه و چند قطره روغن گل مغربی»؛ فراتر از یک نمایش زنانه است نگاهی به توسعه زیرساخت‌های ورزش بانوان در دوره ششم مدیریت‌شهری آیا فریز تخمک در پوشش بیمه قرار می‌گیرد؟ ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید محمد امان نگاهی به عملکرد تیم ملی بسکتبال ۳نفره زنان ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ لزوم حمایت از نقش مادری در کنار مشارکت اقتصادی زنان در جامعه برای یک شادی دسته جمعی طرز تهیه کیک زبرا در منزل + فیلم روایت بانوی وزنه‌بردار تاریخ‌ساز کشورمان که با دست پر از بازی‌های آسیایی برگشت | مادرم تنهامربی‌ام بود برگزاری دومین نشست علمی فرهنگی کنگره بین‌المللی حضرت بی‌بی حکیمه (س) در مشهد
سرخط خبرها
بررسی نقش راهبردی زنان نخبه در توسعه کشور| توسعه پایدار با حضور بانوان شکل می‌گیرد

بررسی نقش راهبردی زنان نخبه در توسعه کشور| توسعه پایدار با حضور بانوان شکل می‌گیرد

  • کد خبر: ۳۸۳۰۵۲
  • ۱۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۰
رئیس انجمن ملی نخبگان گفت: استفاده از زنان نخبه نه یک امتیاز ویژه و نه اقدامی نمادین است، بلکه ضرورتی برای توسعه پایدار کشور به شمار می‌رود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ابوذر شهپری، در کنگره ملی بانوی ایرانی با تأکید بر نقش راهبردی زنان نخبه در توسعه کشور، اظهار کرد: امروز کشور با کمبود استعداد مواجه نیست، بلکه با اتلاف سرمایه انسانی به‌ویژه در حوزه زنان نخبه روبه‌روست.

وی با طرح این پرسش که «چرا با وجود تحصیلات عالی و دستاورد‌های علمی زنان، همچنان در سطوح تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری حضور کمرنگی دارند؟» افزود: مسئله زنان در ایران، توانمندی یا شایستگی نیست؛ مسئله اصلی، نبود فرصت برابر و سهم واقعی در مدیریت کلان کشور است.

رئیس انجمن ملی نخبگان با اشاره به آمار‌های جمعیتی کشور تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار رسمی، بیش از نیمی از جمعیت ایران را زنان تشکیل می‌دهند، اما سهم آنان از کرسی‌های مدیریتی، سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی، به‌هیچ‌وجه متناسب با این واقعیت جمعیتی نیست.

شهپری ادامه داد: در بسیاری از کشورها، زنان امروز در دولت، پارلمان‌ها، دانشگاه‌ها، مراکز علمی و حتی مدیریت‌های کلان جهانی نقش‌آفرینی می‌کنند، اما در کشور ما هنوز نگاه‌ها به حضور زنان در مدیریت، نگاه حداقلی و تشریفاتی است.

وی با بیان اینکه زن نخبه سهمیه نیست، تأکید کرد: استفاده از زنان نخبه نه یک امتیاز ویژه و نه اقدامی نمادین است، بلکه ضرورتی برای توسعه پایدار کشور به شمار می‌رود. کشوری که نیمی از سرمایه انسانی خود را نادیده بگیرد، نمی‌تواند ادعای پیشرفت داشته باشد.

رئیس انجمن ملی نخبگان با اشاره به نمونه‌های متعدد از زنان برجسته ایرانی در عرصه‌های علمی، فناوری، پزشکی، مهندسی و مدیریت بین‌المللی گفت: زنان ایرانی در سطح جهانی افتخارآفرین هستند، اما متأسفانه این افتخار‌ها کمتر در ساختار‌های تصمیم‌گیری داخلی کشور به رسمیت شناخته می‌شود.

شهپری با تأکید بر مسئولیت دولت و حاکمیت خاطرنشان کرد: مطالبه ما روشن است؛ شایسته‌سالاری بدون نگاه جنسیتی، حضور واقعی زنان نخبه در طراحی سیاست‌ها نه صرفاً اجرای آنها، و شفافیت در تصمیم‌سازی‌ها. اگر امروز این مسئله را جدی نگیریم، فردا شاهد استفاده دیگر کشور‌ها از افتخارات و ظرفیت‌های زنان نخبه ایرانی خواهیم بود.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.