هفدهمین المپیاد ورزشی محلات منطقه ۲ شهرداری مشهد| ۱۳۰ نفر از بانوان در مسابقات طناب زنی شرکت کردند اجرای نمایش «دختری که  خواب را نوشید» در مشهد با مضمون کودکان شهید میناب | قصه دختری که خواب هایش به واقعیت تبدیل می‌شود از زیارت امین‌الله تا «نگین سامرا» | رواق نجمه خاتون (س) حرم مطهر رضوی میزبان بانوان در شب میلاد امام حسن عسکری (ع) است اینفوگرافی | منابع غذایی غنی از آنتی‌اکسیدان برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم را بشناسید برگزاری دومین اجرای اختصاصی تئاتر «دختری که خواب را نوشید» ویژه زوجین جوان مشهدی پیروزی سرخابی‌ها در هفته نخست لیگ برتر فوتبال زنان ساره جوانمردی نامزد عضویت در کمیسیون ورزشکاران پارالمپیک آسیا شد آشپزی | املت اسفناج و قارچ، یک ترکیب درمانی با قدرت چربی‌سوزی است + دستور پخت چرا احترام به خانواده همسر اهمیت دارد؟ چرا آقایان هدیه دادن را تعطیل می‌کنند؟ پرونده نیاز‌های روان‌شناختی زنان مطلقه روی میز پژوهشگران دانشگاه الزهرا آغاز نوزدهمین دوره لیگ برتر فوتبال زنان ایران از امروز (جمعه ۲۷ شهریور ماه ۱۴۰۵) دعای امام رضا (ع) برای فرج | رواق نجمه خاتون (س) حرم رضوی جمعه میزبان بانوان منتظر است رقابت ۴۲ تیم بانوان منطقه ۲ شهرداری مشهد در مسابقات داژبال محلات برگزاری رقابت‌های فوتبال زنان بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ با قضاوت بانوان داور ایرانی چطور با یک جمله همسرتان را فرمانروا یا ملکه کنید؟ چرا مشکلات گوارشی در نوزادان شایع است؟ عدم انتقال HIV از مادر به نوزاد در ایران طی ۳ سال گذشته برگزاری اجلاسیه بانوان شهید خراسان جنوبی در ۲۹ شهریور ۱۴۰۵
سرخط خبرها
بررسی نقش راهبردی زنان نخبه در توسعه کشور| توسعه پایدار با حضور بانوان شکل می‌گیرد

بررسی نقش راهبردی زنان نخبه در توسعه کشور| توسعه پایدار با حضور بانوان شکل می‌گیرد

  • کد خبر: ۳۸۳۰۵۲
  • ۱۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۰
رئیس انجمن ملی نخبگان گفت: استفاده از زنان نخبه نه یک امتیاز ویژه و نه اقدامی نمادین است، بلکه ضرورتی برای توسعه پایدار کشور به شمار می‌رود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ابوذر شهپری، در کنگره ملی بانوی ایرانی با تأکید بر نقش راهبردی زنان نخبه در توسعه کشور، اظهار کرد: امروز کشور با کمبود استعداد مواجه نیست، بلکه با اتلاف سرمایه انسانی به‌ویژه در حوزه زنان نخبه روبه‌روست.

وی با طرح این پرسش که «چرا با وجود تحصیلات عالی و دستاورد‌های علمی زنان، همچنان در سطوح تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری حضور کمرنگی دارند؟» افزود: مسئله زنان در ایران، توانمندی یا شایستگی نیست؛ مسئله اصلی، نبود فرصت برابر و سهم واقعی در مدیریت کلان کشور است.

رئیس انجمن ملی نخبگان با اشاره به آمار‌های جمعیتی کشور تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار رسمی، بیش از نیمی از جمعیت ایران را زنان تشکیل می‌دهند، اما سهم آنان از کرسی‌های مدیریتی، سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی، به‌هیچ‌وجه متناسب با این واقعیت جمعیتی نیست.

شهپری ادامه داد: در بسیاری از کشورها، زنان امروز در دولت، پارلمان‌ها، دانشگاه‌ها، مراکز علمی و حتی مدیریت‌های کلان جهانی نقش‌آفرینی می‌کنند، اما در کشور ما هنوز نگاه‌ها به حضور زنان در مدیریت، نگاه حداقلی و تشریفاتی است.

وی با بیان اینکه زن نخبه سهمیه نیست، تأکید کرد: استفاده از زنان نخبه نه یک امتیاز ویژه و نه اقدامی نمادین است، بلکه ضرورتی برای توسعه پایدار کشور به شمار می‌رود. کشوری که نیمی از سرمایه انسانی خود را نادیده بگیرد، نمی‌تواند ادعای پیشرفت داشته باشد.

رئیس انجمن ملی نخبگان با اشاره به نمونه‌های متعدد از زنان برجسته ایرانی در عرصه‌های علمی، فناوری، پزشکی، مهندسی و مدیریت بین‌المللی گفت: زنان ایرانی در سطح جهانی افتخارآفرین هستند، اما متأسفانه این افتخار‌ها کمتر در ساختار‌های تصمیم‌گیری داخلی کشور به رسمیت شناخته می‌شود.

شهپری با تأکید بر مسئولیت دولت و حاکمیت خاطرنشان کرد: مطالبه ما روشن است؛ شایسته‌سالاری بدون نگاه جنسیتی، حضور واقعی زنان نخبه در طراحی سیاست‌ها نه صرفاً اجرای آنها، و شفافیت در تصمیم‌سازی‌ها. اگر امروز این مسئله را جدی نگیریم، فردا شاهد استفاده دیگر کشور‌ها از افتخارات و ظرفیت‌های زنان نخبه ایرانی خواهیم بود.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
captcha
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.