وجود حدود ۶.۵ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور | بانوان از بهزیستی چه خدماتی دریافت می‌کنند؟ شناسایی شیوع چشمگیر کمبود ویتامین D در میان مادران باردار نیشابور سهم زنان جهان از مشاغل پردرآمد چقدر است؟ چگونه با دختران با کرامت رفتار کنیم؟ طرز تهیه عدسی؛ یک شام مقوی، ساده و کم‌هزینه آغاز فصل جدید لیگ برتر فوتسال زنان از ۱۷ مهر ۱۴۰۵ نگاهی به چالش زایمان طبیعی و سزارین در کشور | کاهش ۱۰ برابری مرگ‌ومیر مادران یک دستاورد غیرقابل انکار است مرحله نهایی رقابت‌های انتخابی تیم ملی اسکواش بانوان برگزار شد | حضور باران محمدپور در ترکیب تیم ملی ارومیه؛ میزبان اولین رقابت روئینگ قهرمانی دختران جوان کشور تکرار افتخارآفرینی دختران بسکتبالیست خراسانی در لیگ ملت‌های آسیا | تیم ملی مدال برنز گرفت سهم ۳۶ درصدی زنان از  پست‌های مدیریتی خراسان رضوی آغاز سومین اردوی آماده‌سازی تیم ملی فوتسال زنان در رده جوانان از امروز (دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۵) ریشه بگو‌مگو‌های تمام‌نشدنی میان زوجین در زندگی مشترک‌شان چیست؟ سردرگمی مادران جوان در هدایت فضای مجازی برای بهبود در فرزندپروری | راهکار چیست؟ هوش مصنوعی و تحول دوگانه در بازار کار زنان ضمانت کمیته امداد کشور از وام‌های قرض‌الحسنه اشتغال زنان تحت پوشش این سازمان درباره کتاب تفریظ شده «من زنده‌ام» توسط رهبر شهید چه می‌دانید؟ طلاق؛ یکی از دلایل افزایش آمار زنان سرپرست خانوار در کشور تیم دختران ایران در المپیاد جهانی جغرافیا خوش درخشید آمادگی کامل تیم فوتبال خاتون بم برای حضور در لیگ قهرمانان زنان آسیا
سرخط خبرها
هشدار یک کارشناس: ازدواج در ایران به یک «معامله اقتصادی» تبدیل شده است | لزوم اصلاح فوری قوانین حمایتی

هشدار یک کارشناس: ازدواج در ایران به یک «معامله اقتصادی» تبدیل شده است | لزوم اصلاح فوری قوانین حمایتی

  • کد خبر: ۳۸۳۲۸۷
  • ۱۳ دی ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۰
  • ۵
به گفته یک کارشناس خانواده، اقتصاد، فرهنگ اجتماعی ازدواج را تحت‌الشعاع قرار داده، به طوری که ازدواج در ایران بیش از آنکه یک پیوند اجتماعی و عاطفی باشد، به یک معامله اقتصادی تبدیل شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ میر ناصر داودزاده با بیان اینکه در سال‌های اخیر ازدواج در ایران بیش از آنکه یک پیوند اجتماعی و عاطفی باشد، به یک معامله اقتصادی تبدیل شده است، اظهار کرد: متأسفانه امروز مهریه به‌عنوان یک ابزار حمایتی افراطی تلقی می‌شود؛ در حالی که نه به نفع زنان است، نه مردان و نه به استحکام خانواده کمک می‌کند.

وی تصریح کرد: اقتصاد، فرهنگ اجتماعی ازدواج را تحت‌الشعاع قرار داده است. وقتی نرخ دلار مدام افزایش پیدا می‌کند، قیمت همه‌چیز بالا می‌رود؛ از مسکن و خوراک گرفته تا هزینه‌های روزمره. گرانی صرفاً نتیجه دلار نیست، بلکه حاصل رفتار‌های اقتصادی نادرست و فضای روانی حاکم بر جامعه است.

این روان‌شناس اجتماعی با اشاره به ضرورت اصلاح قوانین حمایتی خانواده گفت: اگر قرار است مهریه محدود یا حذف شود، باید هم‌زمان حقوق برابر برای زنان، از جمله حق طلاق، حق تصمیم‌گیری قانونی و حمایت‌های اجتماعی مؤثر، در نظر گرفته شود. در این صورت، نیازی به استفاده ابزاری از مهریه باقی نمی‌ماند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از برخی ازدواج‌های صوری افزود: تعیین مبالغ سنگین و شکل‌گیری ازدواج‌هایی که از ابتدا بر پایه فشار اقتصادی است، نه اخلاقی است و نه اجتماعی و در نهایت به افزایش طلاق، سوءاستفاده‌های مالی و بی‌ثباتی خانواده‌ها منجر می‌شود.

داودزاده تأکید کرد: حل مسئله کاهش ازدواج و افزایش طلاق، نیازمند نگاهی هم‌زمان به اقتصاد، فرهنگ و قوانین حمایتی است و بدون اصلاح ریشه‌های بحران اقتصادی و نابرابری‌های حقوقی، نمی‌توان انتظار بهبود پایدار داشت.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۳
0
0
ازدواج از اول هم فقط یک معامله دوسر برد برای زنها بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۳
0
0
سلام اصلا مهریه را از سکه قداردادن پاک کنید مگر پدران و مادران و حودما که در دهه ۵۰یا شصتی ازدواج کردیم سکه عقد داشتیم عقد مادر من ۱۰۰۰تومن بود پدرم برای مادرم قصری ساخت عقد من ۱۲۵۰۰۰تومن است درسال ۶۰ سازگار همکار و همراز همسرم هستم خدارو شکر ۴تا بچه باشخصیت تحصیل کرده هم داریم مگر میخواهیم کجاببریم چه خبر است اسلام را با پول وزندگی را با سکه وعشق وهمدمی وهمدلی را با چشم و همچشمی عوض کردید با خدا باشید خداهم باشماست انشاالله ولی شما مسئولین محترم بفکر جوانها شغل و زندگی آنها هم باشید لطفا این گرانی بیش ازحدراهم با اقتدار مهار کنید همه چیز به لطف پروردگار درست میشود ان شاالله
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۷ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۳
0
0
برای همین همه فراری شدن از ازدواج و فساد جامعه رو گرفته
درودی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۶
0
0
چرا ازدواج را سخت می کنید معامله یعنی چی درسته همه چی گرون شده ولی اینقدر هم اوضاع بد نیست
َALIREZA
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۷
0
0
مشکل اساسی مردم کشور ما نمایندگان مجلس کشور ما و قوانین عقب مانده و به روز نشده توی کشور است که این همه کلاهبرداری و خیانت توی ازدواج کردن به وجود آمده طرف قبل از زمان عقد پانزده سال بیماری صعب العلاج داشته چند روز بعد از زمان عقد خانواده زوج یا داماد متوجه بیماری صعب العلاج زوجه یا عروس میشوند و عروس بلافاصله مهریه سنگینشو سکه های میلیاردی شو اجرا می گذاره و دادگاه های با عدالت ما هم می گویند این بیماری صعب العلاج مانع دخول نمی باشد و پیامبر این بیماری رو جزء بیماریها صعب العلاج ذکر نکرده آقایون قوانین ما مربوط به عصر جاهلیت می باشد و بیماری های صعب العلاج نوظهور رو به گسترش آیا همچنان می خواهید راه نسخه های قدیمی رو برای بعضی ار کلاهبرداری زنان همچنان باز بگذارید با استفاده از ناکارآمدی قوانین کشور مهریه الان توی کشور ما تبدیل به کاسبی و تجارت و خرید و فروش شده مسولین و نمایندگان مجلس ما کی می خواهند از خواب غفلت بیدار بشن همه ما خواهر و مادر داریم بنیان خانواده ها با کاسبی میلیاردی یک شبه داره از هم پاشیده می شه لطفا بحران مهریه رو توی کشور یک بار برای همیشه ریشه ای حل کنید تا مورد سو استفاده قرار نگیرد.