ورود فرزندان زنان سرپرست خانوار به مدارس تیزهوشان در تهران سرعت می‌گیرد بهره‌برداری از نخستین مرکز نوآوری صنایع دستی و خلاق بانوان در اصفهان| مکانی که هنر و اقتصاد را بهم پیوند می‌دهد آیا می‌توان تولد زودرس را پیش‌بینی کرد؟ بازنگری قانون مهریه در مجلس در مسیر نهایی شدن| نهاد خانواده با حمایت‌های قانونی، تقویت می‌شود پخش برنامه «دختر ایران» از رادیو صبا| زنان تأثیرگذار و موفق در عرصه‌های مختلف معرفی می‌شوند خانه داری| با اشتباهات بسیار خطرناک در خانه تکانی بیشتر آشنا شویم برد صدرنشین‌های جدول در هفته یازدهم لیگ برتر هندبال بانوان آخرین سهمیه پلی‌آف والیبال زنان به کدام تیم می‌رسد؟ آزادی ۱۱۰ مادر زندانی جرایم غیرعمد در مرحله جدید طرح «نذر امام» آغاز مرحله جدید اردوی انتخابی تیم ملی فوتسال بانوان از امروز (۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۴) دل تنگ آن سحر‌های دور تحلیلی بر تعیین سقف ۳۷۰ هزار میلیارد تومانی وام‌های ازدواج و فرزندآوری| آیا روند پرداخت به متقاضیان، سرعت می‌گیرد؟ چگونه والدین می‌توانند از کودکان در برابر فضای مجازی محافظت کنند؟ آشنایی با راهکار‌هایی برای صرفه‌جویی و مصرف بهینه آب به ویژه در ایام خانه‌تکانی کاهش اضطراب و افسردگی با کتاب‌درمانی هفته هجدهم لیگ‌برتر فوتسال زنان فردا برگزار می‌شود| مشهدی‌ها در مسیر کرمان روایت زنانه از زندگی گروهی از مردم کرانه باختری در کتاب «گلدا اینجا خوابیده»
سرخط خبرها
زنان، غربالگری سرطان را جدی بگیرند| نادرست بودن ترس از اشعه ایکس

زنان، غربالگری سرطان را جدی بگیرند| نادرست بودن ترس از اشعه ایکس

  • کد خبر: ۳۸۳۵۸۲
  • ۱۴ دی ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۰
متخصص رادیولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هدف اصلی غربالگری، شناسایی سرطان پستان در زنانی است که هیچ‌گونه علامت بالینی یا توده قابل لمس ندارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دنیا فرخ درباره ضرورت غربالگری سرطان پستان اظهار کرد: شناسایی این بیماری در مراحل اولیه اهمیت حیاتی دارد و از طریق آموزش، افزایش آگاهی زنان نسبت به علائم هشداردهنده، مراجعه منظم به پزشکان و انجام به‌موقع تست‌های غربالگری امکان‌پذیر است. متأسفانه سرطان پستان تنها محدود به سنین بالا نیست و در سال‌های اخیر، شاهد ابتلای تعداد قابل‌توجهی از زنان در سنین پایین‌تر هستیم که در بسیاری از موارد با سیر تهاجمی‌تر بیماری و پیش‌آگهی نامطلوب‌تری همراه است.

وی با اشاره به نقش آگاهی‌بخشی عمومی تصریح کرد: آموزش صحیح و اطلاع‌رسانی علمی می‌تواند بانوان را به انجام برنامه‌های منظم غربالگری ترغیب کند، چرا که غربالگری منظم نقش مهمی در تشخیص زودهنگام و نجات جان بیماران دارد.

این متخصص رادیولوژی با اشاره به روش‌های تشخیصی تصویربرداری گفت: روش‌هایی مانند ماموگرافی، سونوگرافی و‌ام‌آر‌آی پستان در تشخیص سرطان پستان، به‌ویژه در مراحل اولیه، نقش بسزایی دارند، اما همچنان ماموگرافی به‌عنوان اولین و پایه‌ای‌ترین روش تشخیصی و غربالگری مورد استفاده قرار می‌گیرد. در بسیاری از کشورها، انجام ماموگرافی به‌صورت منظم پس از ۴۰ سالگی توصیه می‌شود.

به گفته وی، هدف اصلی غربالگری، شناسایی سرطان پستان در زنانی است که هیچ‌گونه علامت بالینی یا توده قابل لمس ندارند. همچنین ماموگرافی در زنانی که با علائم مشکوک مراجعه می‌کنند، نقش اساسی در تشخیص دقیق بیماری دارد.

فرخ با ابراز تأسف از رواج برخی باور‌های نادرست در جامعه اظهار داشت: متأسفانه ترس از اشعه ایکس مورد استفاده در ماموگرافی و انتشار اطلاعات نادرست درباره سرطان‌زا بودن این روش در فضای مجازی، موجب می‌شود برخی بانوان از انجام این بررسی ضروری خودداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه ماموگرافی با اشعه ایکس انجام می‌شود، اما میزان اشعه دریافتی در این روش، به‌ویژه زمانی که هر دو سال یک‌بار پس از ۴۰ سالگی انجام شود، بسیار ناچیز است و منافع تشخیص زودهنگام سرطان پستان به‌مراتب بیشتر از این میزان اندک اشعه خواهد بود. بنابراین، توصیه می‌شود بانوان در این زمینه حتماً با نظر پزشکان متخصص اقدام کنند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه افزود: در مراحل اولیه و غیرمهاجم سرطان پستان، بیماری گاهی تنها با مشاهده میکروکلسیفیکاسیون‌ها، یعنی رسوبات بسیار ظریف کلسیمی در بافت پستان، قابل تشخیص است که معمولاً فقط در ماموگرافی دیده می‌شوند. به همین دلیل، ماموگرافی به‌عنوان گام نخست غربالگری توصیه می‌شود و در بسیاری از موارد، به‌ویژه در صورت وجود توده، انجام سونوگرافی در کنار ماموگرافی نیز بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

منبع: برنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.