راه رسیدن زنان به آرامش چیست؟ غرب و ۱.۵ تریلیون دلار خسارت جنسی علیه زنان! تهیه شناسه کاری بانوان کارآفرین روستایی، طرحی برای نظام‌مند کردن مسیر رشد آنها سرمربی تیم ملی فوتبال بانوان: کار سختی در پیش‎‌ داریم در لیگ برتر والیبال زنان ایران چه می‌گذرد؟ | ناکامی تیم صدرنشین برابر تیمی از مازندران افزایش ۳۹ برابری تعداد پزشکان متخصص زن بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ۶۰ درصد شرکت‌کنندگان در نخستین جشنواره ملی صنایع خلاق، بانوان هستند| تلاش برای پیوند خلاقیت دانشگاهی با مدل‌های کسب‌وکار ناهنجاری‌های ژنتیکی جنین، علت بیشتر سقط‌های خودبه‌خودی تعداد بانوان زائر از مردان در حج سال ۱۴۰۵ بیشتر است افزایش وزن در دوران بارداری باید تدریجی باشد| ضرورت توجه به میزان غذا و انرژی دریافتی تهران، استانی با باروری بسیار پایین در کشور| مسئله جمعیت در ایران به یک چالش فرهنگی تبدیل شده است سمنان، میزبان نخستین اردوی استعداد‌های برتر هندبال دختران زیر ۱۶ سال کشور| ۷۷ بازیکن منتخب حضور دارند آشنایی با پیامد‌های استفاده از رژیم‌های فانتزی| در هرم کاهش وزن، دریافت پروتئین ضروری است جذب دختران ۱۲ تا ۱۸ ساله به باشگاه «دختیژن» بنیاد کرامت رضوی تکلیف مشخص شد| اعلام اسامی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه‌نهایی لیگ برتر بسکتبال بانوان خانه داری| مصرف سبزیجات تازه بهتر است یا منجمد؟ نایب رئیس فدراسیون فوتبال در جمع ملی‌پوشان: هدف ما فقط کسب نتیجه نیست، با تمام انرژی بازی کنید تیم فوتبال زنان تراکتور به صدر جدول لیگ دسته دو رسید| صعود تقریباً قطعی به لیگ دسته یک فوتبال اهمیت بررسی ناسازگاری گروه خونی مادر و جنین | تأمین بموقع خون‌های کمیاب، چه اثری در زنده‌ماندن جنین دارد؟ ثبت رکورد ۵۸۸ توسط هانیه رستمیان در لیگ برتر تیراندازی
سرخط خبرها
خلأ اصلی در حوزه زنان چیست؟ | ضرورت تدوین سیاست‌ها براساس کرامت زن

خلأ اصلی در حوزه زنان چیست؟ | ضرورت تدوین سیاست‌ها براساس کرامت زن

  • کد خبر: ۳۸۷۶۷۳
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۱
یک فعال حوزه زنان گفت: خلأ اصلی در حوزه زنان این است که نگرش نسبت‌به زن مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی به عنوان یک سیستم در سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ها و اجرای قانون وارد نشده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ توران ولی‌مراد، با بیان اینکه خلأ اصلی در حوزه زنان این است که نگرش نسبت به زن، مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی به عنوان یک سیستم در سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ها و اجرای قانون وارد نشده است، اظهار کرد: گفتمان انقلاب اسلامی زن را انسانی صاحب اختیار، تأثیرگذار و تصمیم‌گیر می‌داند؛ زنی که می‌تواند در مسائل اجتماعی و سیاسی نقش‌آفرینی کند، نمایندگان مجلس و خبرگان را انتخاب کند و در خانواده حق انتخاب داشته باشد، اما در عمل، این حقوق و اختیارات تحقق نیافته‌اند.

وی با اشاره به اینکه زن در زندگی شخصی خود محدودیت دارد، نمی‌تواند به شکل واقعی در تصمیم‌گیری‌های مربوط به فرزند و خانواده نقش‌آفرینی کند، دسترسی به منابع اقتصادی و اجتماعی ندارد و امکان طلاق یا دفاع از حقوق خود در خانواده محدود است، تصریح کرد: وقتی سیاست‌گذاری و نگرش اجتماعی زن ابزاری باشد، زن نیز به همان شکل در جامعه دیده می‌شود و نقش واقعی او اعمال نمی‌شود.

ضرورت تدوین سیاست‌ها براساس نگرش انسانی

این فعال حوزه زنان ادامه داد: برای اصلاح این وضعیت، سیاست‌ها و راهبرد‌ها باید براساس نگرش انسانی و کرامت زن تدوین شوند.

ولی مراد افزود: معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری به عنوان مرجع مرکزی و هماهنگ‌کننده، وظیفه دارد که با شناسایی آسیب‌ها و مشکلات زنان در حوزه‌های اقتصادی، اشتغال، سلامت جسمی و روانی، خانواده و سیاست، برنامه‌های اقدام و عمل طراحی و دستگاه‌های اجرایی را فعال کند. 

به گفته وی، معاونت زنان نمی‌تواند خودش تمام این اقدامات را اجرا کند بلکه باید دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها را فعال کند، منابع و امکانات را به مسیر درست هدایت کند و با استفاده از نخبگان، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، سیاست‌ها و راهبرد‌ها را بررسی و اصلاح کند.

ولی مراد با اشاره به اینکه فعالیت اجتماعی و رسانه‌ای نیز نقش مهمی دارد، گفت: نمونه بارز آن زمانی است که ماده‌ای از لایحه حمایت از خانواده که به مرد اجازه ازدواج دوم، سوم و چهارم می‌داد، به‌واسطه طرح رسانه‌ای و اجتماعی اصلاح شد. این مثال نشان می‌دهد که حرکت درست در سطح جامعه می‌تواند تأثیر واقعی داشته باشد؛ بنابراین محور سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی باید رفع آسیب‌ها و مشکلات زنان و خانواده باشد نه اهداف سیاسی یا نمایشی.

این فعال حوزه زنان بیان کرد: اصلاح نگرش نسبت به زن، حمایت از هویت زن و نقش‌آفرینی او در خانواده و جامعه باید در قوانین، برنامه‌ها و راهبرد‌ها به‌صورت جامع و راهبردی دیده شود تا زنان بتوانند با کرامت انسانی، حقوق اقتصادی و اجتماعی و قدرت تصمیم‌گیری واقعی در زندگی خود نقش ایفا کنند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.