ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید محمد امان نگاهی به عملکرد تیم ملی بسکتبال ۳نفره زنان ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ لزوم حمایت از نقش مادری در کنار مشارکت اقتصادی زنان در جامعه برای یک شادی دسته جمعی طرز تهیه کیک زبرا در منزل + فیلم روایت بانوی وزنه‌بردار تاریخ‌ساز کشورمان که با دست پر از بازی‌های آسیایی برگشت | مادرم تنهامربی‌ام بود برگزاری دومین نشست علمی فرهنگی کنگره بین‌المللی حضرت بی‌بی حکیمه (س) در مشهد رواق نجمه خاتون (س) حرم مطهر رضوی میزبان بانوان در محفل زیارت عاشورا و گفتمان دینی می‌شود (۱۳ مهر ۱۴۰۵) حضور ۱۰ تیم در فصل جدید لیگ برتر بسکتبال بانوان کشور | مسابقات از ۸ آبان ماه ۱۴۰۵ آغاز می‌شود مادر؛ معمار نخستین هویت و ریشه اصیل نسل آینده هشدار | شیوع اختلالات خلقی و اضطرابی در زنان شاغل در کشور ۲ برابر مردان است مهریه در مجلس شورای اسلامی به کجا رسید؟ احکام شرعی | درباره حکم شرعی شستن لباس نجس با لباسشویی چه می‌دانید؟ ویژه‌برنامه‌های رواق حضرت نجمه خاتون(س) حرم مطهر رضوی برای بانوان ( یکشنبه؛ ۱۲ مهر ۱۴۰۵) عدم هماهنگی با همسر؛ بزرگترین چالش والدین در تربیت فرزندان | راهکار چیست؟ حضور بانوی اسکی‌باز خراسانی در نخستین حضور ایران در قهرمانی رولراسکی آسیا ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید حسن غفاری تلگرد ثبت بیش از یک هزار واقعه طلاق در خراسان شمالی در نیمه نخست سال ۱۴۰۵ آشپزی | سوپ کدو حلوایی؛ یکی از محبوب‌ترین سوپ‌های پاییزی + طرز تهیه ضرورت تقویت نقش زنان در عرصه‌های مدیریتی و اجتماعی
سرخط خبرها
سیاه‌چادر، هنر دستبافت صادراتی زنان عشایر خراسان جنوبی

سیاه‌چادر، هنر دستبافت صادراتی زنان عشایر خراسان جنوبی

  • کد خبر: ۳۹۰۹۴۴
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۳
پژوهشگر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: سیاه‌چادر، دست‌بافته‌ای داری است که از موی بز سیاه تهیه می‌شود و بافت آن توسط زنان عشایر این استان انجام می‌گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ زهره اسدپور اظهار کرد: سیاه‌چادربافی یکی از اصیل‌ترین صنایع‌دستی بومی استان است که بافت آن به‌طور غالب در میان عشایر رواج داشته و در گذشته به دلیل کاربرد گسترده سیاه‌چادر در زندگی اقوام کوچنده، این دست‌بافته از رونق بیشتری برخوردار بوده است.

وی بیان کرد: اکنون سیاه‌چادربافی تنها در میان برخی طوایف عشایری که بخشی از سال را در کوچ به سر می‌برند، رواج دارد.

پژوهشگر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی اضافه کرد: این هنر در گذشته در مناطق عشایری شهرستان‌های فردوس، درمیان، نهبندان و سربیشه فعال بوده، اما امروز فقط در روستای سیدال شهرستان نهبندان از رونق خوبی برخوردار است و علاقه‌مندان به مشاهده فرآیند بافت این هنر اصیل می‌توانند به این روستا در دهستان میغان بخش مرکزی نهبندان سفر کنند.

وی درباره مواد اولیه این دست‌بافته تصریح کرد: عمده ماده مورد نیاز برای بافت سیاه‌چادر، موی بز است و تمامی مراحل پاکیزه‌سازی، آماده‌سازی و ریسندگی آن توسط مردان و زنان بومی انجام می‌شود و با سفر به روستای سیدال می‌توان مردانی را مشاهده کرد که به ریسیدن موی بز مشغولند و زنانی را دید که بافت سیاه‌چادر را انجام می‌دهند.

اسدپور ادامه داد: اهالی این روستا در کنار فعالیت‌های دامداری و کشاورزی، سایر اوقات بیکاری خود را به بافت سیاه‌چادر اختصاص می‌دهند تا ضمن حفظ اصالت‌های منطقه، به درآمدی هرچند اندک نیز دست یابند.

پژوهشگر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی عنوان کرد: سیاه‌چادر، دست‌بافته‌ای داری است که از موی بز سیاه تهیه می‌شود و بافت آن توسط زنان عشایر انجام می‌گیرد، عشایر در ییلاق و قشلاق، مکان‌های معینی برای اقامت دارند و معمولا زندگی و استراحت آنها در زیر این سیاه‌چادر‌ها انجام می‌شود.

اسدپور یادآور شد: روستای سیدال نهبندان قطب تولید سیاه‌چادر در شرق کشور به شمار می‌رود و سیاه‌چادرهای تولیدی این روستا علاوه بر عرضه در تمام استان‌های کشور، به کشورهای حاشیه خلیج فارس، افغانستان، پاکستان و عراق نیز صادر می‌شود.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.