تغییر ساعت کاری بوستان‌های بانوان مشهد از فردا ( یکم مهرماه ۱۴۰۵) ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید داراب آخرتی آشپزی | لازانیا را بدون استفاده از برگه‌های لازانیا درست کنید! + طرز تهیه بریکس، تنها مسیر توسعه دیپلماسی اقتصادی زنان نیست حضرت معصومه (س)؛ الگویی مناسب برای تحصیل و پیشرفت بانوان جامعه کسب دومین پیروزی دختران کبدی ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ واکاوی جایگاه والای حضرت فاطمه‌ معصومه (س) | کلید بهشت در دستان بانوی کرامت است لزوم تولید و نصب المان‌هایی با محوریت حضور حماسی زنان در شهر مشهد نیم نگاهی به خرید پرحاشیه تیم فوتسال بانوان پرسپولیس | آیا شهرت به تنهایی کافی است؟ اختصاص تیتر روزنامه بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ به عملکرد تیم ملی کبدی بانوان ایران غروب غربت بانوی بهشت | رواق نجمه خاتون (س) حرم رضوی میزبان بانوان در شام وفات حضرت معصومه (س) آیا حضرت فاطمه معصومه (س) شهید شدند؟ درباره فیلم «اخت الرضا» | روایت سینمایی سفر بانوی کرامت، حضرت فاطمه معصومه (س) از مدینه تا قم + زمان پخش روایت تصویری از آینده ایران دختران کشور؛ محور برگزاری رویداد «کمیکستان» خانه‌داری | چرا پوره سیب‌زمینی، چسبنده و لاستیکی می‌شود؟ چگونه در کنار همسری که مثل ما نیست به آرامش برسیم؟ | چند راهکار طلایی سرمربی جدید تیم هندبال بانوان استقلال چه کسی است؟ بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ - ناگویا | تیم ملی کبدی زنان ایران مقابل ژاپن به برتری رسید دو سوم مبتلایان به آلزایمر را زنان تشکیل می‌دهند
سرخط خبرها
والدین بخوانند| اختلال در رشد مهارت‌های اجتماعی دانش آموزان با استفاده زیاد از تلفن

والدین بخوانند| اختلال در رشد مهارت‌های اجتماعی دانش آموزان با استفاده زیاد از تلفن

  • کد خبر: ۳۹۵۶۹۱
  • ۰۹ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۰
یک روانشناس و مشاور با ابراز نگرانی از گسترش استفاده افراطی تلفن همراه در میان دانش‌آموزان، گفت: استفاده زیاد از تلفن همراه باعث اختلال در رشد مهارت‌های اجتماعی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ زهرا نظری با ابراز نگرانی از گسترش استفاده افراطی تلفن همراه در میان دانش‌آموزان، اظهار کرد: بسیاری از نوجوانان امروز بدون همراهی موبایل دچار بی‌قراری می‌شوند و همین وابستگی، رشد ذهنی، تعادل هیجانی و روابط اجتماعی آنان را تحت تأثیر قرار داده و این در حالیست که آموزش سواد رسانه‌ای و همراهی آگاهانه والدین می‌تواند سپری در برابر این آسیب پنهان باشد.

وی یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های بالینی امروز با توجه به استفاده افراطی کودکان و نوجوانان از تلفن همراه مربوط به رشد مغز آنها دانست و با بیان این که مغز نوجوان دائما در حال رشد است، بیان کرد: استفاده بیش از معمول از تلفن همراه و فضای مجازی می‌تواند مسیر‌های توجه و خود کنترلی این قشر را تحت تأثیر قرار دهد.

این روانشناس و مشاور نسبت به افزایش خطر عوارض مانند اضطراب، افسردگی و وابستگی هیجانی به تلفن همراه به دنبال استفاده افراطی زیاد از ابزار ارتباطی هشدار داد و گفت: این روز‌ها بسیار پیش می‌آید که در کلینیک‌ها شاهد افزایش مراجعه نوجوانانی هستیم که بدون تلفن همراه، دچار بی‌قراری شدید می‌شوند که این نشانه وابستگی روانی آنها در این باره است.

نظری با تاکید بر این که استفاده زیاد از تلفن همراه باعث اختلال در رشد مهارت‌های اجتماعی می‌شود، ابراز کرد: این موضوع همچنین باعث کاهش تعامل چهره به چهره و ضعف در همدلی، حل تعارض و مهارت‌های ارتباطی و جایگزین شدن روابط مجازی به جای روابط واقعی و همچنین خطر انزوای اجتماعی پنهان در کودکان و نوجوانان می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نور صفحه تلفن همراه نیز باعث اختلال در خواب، دیر خوابیدن و خواب بی‌کیفیت می‌شود که این موضوع تأثیر مستقیمی بر رفتار و رشد جسمی و همچنین افزایش خستگی مزمن در دانش‌آموزان خواهد شد.

این مشاور و روانشناس یزدی یکی دیگر از خطرات استفاده افراطی از تلفن همراه را مواجهه زودهنگام با محتوای نامناسب از جمله محتوای خشونت‌آمیز یا جنسی و شکل گیری باور‌های نادرست درباره بدن و روابط و هویت و همچنین سردرگمی هویتی و بلوغ روانی زودرس در کودکان و نوجوانان می‌شود، این مسئله را از نظر بالینی و تربیتی بسیار حساس و مهم خواند.

به گفته وی، از نشانه‌های اعتیاد رفتاری به موبایل، ناتوانی در کنترل زمان استفاده و ترجیح تلفن همراه به فعالیت‌های مهمتر و افت عملکرد تحصیلی یا خانوادگی و نیز عصبانیت و اضطراب در هنگام عدم دسترسی به تلفن همراه است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.