چطور خانه را بستر مناسبی برای رشد فرزندان دلبندمان کنیم؟ اختلاف در زندگی مشترک، همیشه نشانه مشکل نیست | لزوم اطلاع زوجین از ویژگی‌های مرتبط با بلوغ رابطه انجام تمرینات انفجاری؛ راهکاری مناسب برای پیشگیری از پوکی استخوان آشپزی | پنکیک سیب زمینی؛ یک غذای متفاوت و خوش‌طعم + طرز تهیه ساماندهی وضعیت زنان سرپرست خانوار در دولت چهاردهم تغییر در رویکرد برنامه‌های گرامیداشت مقام زن در کشور حضور بانوان جان‌فدا در رزمایش اقتدار ۱۱۰ هزار نفری گردان‌های جان‌فدا پایان انتظار ۳۱ ساله | زوج نابارور اردبیلی صاحب یک نوزاد پسر شدند برگزاری قرعه‌کشی لیگ دسته اول فوتبال زنان ایران (دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵) ویژه‌برنامه معنوی بانوان در رواق حضرت نجمه خاتون سلام‌الله علیها اعلام شد (۲۳ شهریورماه ۱۴۰۵) سهم ۵۷ درصدی زنان از شغل معلمی در خراسان رضوی واکنش ژیلا صادقی به اظهارات لاله مرزبان در ونیز | وطن‌فروشی فقط جاویدشاه گفتن نیست از «هما» تا فرش قرمز ونیز؛ زن ایرانی در کشاکش کلیشه‌های جهانی | نقدی بر اقتصاد توجه و مسئولیت اجتماعی سلبریتی‌ها پدر اولین مرد زندگی فرزند دختر است | نگاهی به وظایف والدین در فصل بلوغ فرزندانشان آشپزی | فوت و فن قورمه مرغ بمبئی را به عنوان یک خورش هندی را بیاموزیم + دستورپخت زنان بخوانند | احتمال وجود یک درمان جدید برای درمان پوکی استخوان استفاده از فناوری کمک‌داور ویدیویی در نخستین داربی تاریخ فوتبال باشگاهی زنان ایران آیا آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند از سرطان دهانه رحم پیشگیری کند؟ برگزاری نخستین دوره مسابقات فوتبال گل کوچک بانوان منطقه ۱۰ شهرداری مشهد قصه پولی که آب رفت
سرخط خبرها
خواهر شهید کاوه از سختی‌های کارآفرینی خود می‌گوید

خواهر شهید کاوه از سختی‌های کارآفرینی خود می‌گوید

  • کد خبر: ۴۰۲۶۲۸
  • ۰۹ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۴:۰۰
زهرا کاوه، خواهر شهید کاوه، از کارآفرین‌های مشهدی که سال‌ها به تولید دمنوش‌های گیاهی می‌پردازد معتقد است باید با چالش‌های تغییر و رشد کنار بیاییم.

لیلا لاریچه | شهربانو، زهرا کاوه، خواهر شهید کاوه، از کارآفرین‌های مشهدی است که سال‌هاست به تولید دمنوش‌های گیاهی می‌پردازد. پدرش عطاری داشت. او از همان زمان با داروهای گیاهی آشنا شد و مزاج‌شناسی را از پدر آموخت. «از کودکی با مبحث گیاهان دارویی و طب سنتی آشنایی اندکی داشتم به ‌صورتی که گاهی اوقات بازی‌های کودکانه بین من و خواهران و برادرم که البته شهید شد، شامل بازی در نقش یک عطار و گرفتن شرح حال بیماران و ارائه داروی گیاهی برای آن‌ها بود. این شرایط باعث شد وقتی در سال 1385 فرصتی برای من مهیا شد، با ایده‌ای که در ذهن داشتم، وارد کار بسته‌بندی گیاهان دارویی شوم. از این فرصت به‌خوبی استقبال کردم و توانستم به لطف خدا و با کمک چند نفر از دوستان ازجمله خانم طاهره نصیریان که از فرهنگیان موفق مشهد مقدس بود، شرکت گل‌کوه بینالود را تأسیس کنم.»

در روزهایی که هیچ‌کس باور نمی‌کرد کار را شروع کردم

او کارش را در روزهایی که مردم با دمنوش‌های کیسه‌ای و بسته‌بندی‌شده آشنایی نداشتند شروع می‌کند و مبدع محصولی جدید می‌شود. «در روزهایی که هیچ‌کس باور نمی‌کرد بتوان گیاهان دارویی را به ‌صورت دمنوش کیسه‌ای به مردم ارائه کرد، ما این کار را شروع کردیم و با توکل به خدا تا به اینجا رساندیم و فرهنگ‌سازی خوبی هم انجام دادیم به ‌صورتی که امروزه تقریبا بیشتر مردم حتی اگر دمنوش میل نکنند، دست‌کم واژه «دمنوش» را شنیده‌اند و می‌شناسند و برای آن‌ها چیز عجیب و غریبی نیست. امیدواریم این فرهنگ آشتی با طبیعت و برگشت به سمت داروهای گیاهی توسعه یابد و در کنار این فرهنگ‌سازی مناسب، کار ما هم توسعه و رونق بیشتری به خود ببیند.»

من تلاش کردم، نه آرزو

این بانوی کارآفرین برای رسیدن به هدفی که دارد تلاش را چاشنی کارش می‌کند. «هر کسی در زندگی هدف‌هایی دارد که برای رسیدن به آن‌ها یا تلاش می‌کند یا فقط آرزو می‌کند! من سعی کردم از جمله افرادی باشم که علاوه بر آرزو داشتن و فکر کردن به هدفم، برای رسیدن به آن تلاش هم بکنم. هدف من از تلاش در راه کارآفرینی این بود که اثری ماندگار و یادگاری خوبی از خودم به جای بگذارم. این یادگار خوب هم هیچ چیزی نبود جز اینکه بتوانم راه درآمدی برای چند خانواده ایجاد کنم و چند جوان بیکار را شاغل کنم. طبیعتا در کنار آن، درآمدی هم برای خودم ایجاد شده است.»

توانایی‌های خود را دست کم نگیرند

زهرا کاوه یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت بانوان در کارآفرینی را اعتمادبه‌نفس می‌داند هرچند مشکلات بسیاری در این زمینه وجود دارد. «مهم‌ترین مورد در ورود زنان به محیط کار و کارآفرینی این است که توانایی‌های خود را دست‌کم نگیرند زیرا زنان در کنار مدیریت امور خانواده می‌توانند به محیط کسب‌وکار وارد شوند و موفقیت‌ هم به دست آورند. به نظر من مشکلی برای فعالیت بانوان در هیچ زمینه کاری وجود ندارد به شرط آنکه در قدم اول حرمت بانوان در آن حفظ شود و در گام دوم فشار جسمی شدیدی در آن کار نباشد. بعضی وقت‌ها کاری هست که فشار جسمی برای یک خانم شاغل در یک محیط وجود ندارد، اما کارهایی که انجام می‌شود ممکن است با شأن یک خانم سازگار نباشد. خوشبختانه در کار ما هردوی این موارد به‌خوبی لحاظ شده است و شاید بتوان با اطمینان بالایی گفت که کارایی بانوان بیش از آقایان است. یکی از مهم‌ترین مواردی که در کار ما لازم است رعایت شود، وسواس و دقت نظر شدید در رعایت بهداشت است که خانم‌ها در این مورد خوشبختانه بسیار دقیق هستند و عملکرد بسیار خوبی دارند. در مجموع، در همه کارهایی که به دقت زیاد نیاز دارد مثل کارهایی که با سلامت مردم سر و کار دارد، زمینه اشتغال بانوان وجود دارد. در زمینه کاری ما هم به تبع موارد فوق، این‌گونه است. مهم‌ترین مشکل موجود در کار ما ناهماهنگی دستگاه‌های مختلف دولتی با یکدیگر است به‌ طوری که برای راه‌اندازی یک کار تولیدی، باید از سازمان‌های مختلف مجوزهای متعددی دریافت کنیم که هریک شرایط و ضوابط مخصوص خود را دارد.»

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.