ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید علی اصغر اسدی درباره اولین دختر دروازه بان هندبال ایرانی که در لیگ اروپا حضور دارد، چه می‌دانید؟ آشنایی با غذا‌های ویژه عید فطر در کشور‌های اسلامی حضور تیم ملی بیسبال دختران ایران برای نخستین بار در رویداد‌های بین المللی واریز کمک هزینه خرید بسته‌های بهداشتی و سبد غذایی برای ۲۶ هزار مادر باردار نیازمند در خراسان شمالی «ازدواج سفید»، عامل مهم افزایش طلاق‌ها و فروپاشی خانواده‌ها آغاز اردوی تیم ملی بسکتبال زنان ایران با حضور ۱۸ بازیکن توجه ویژه ایران به نقش زنان و مادران در برنامه‌ریزی شهری اجرای ۳۵ درصدی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در ۳ سال اخیر ۱۰۰ بانوی معینه در هتل‌های مکه و مدینه مستقر شده‌اند اثرگذاری دوران بارداری مادر بر عادات غذایی کودک ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید نعمت‌الله حسنی باید و نباید‌های استفاده از اسپری مو در دوران بارداری الگوی سوم زن مسلمان از ارزش‌های دینی نشئت می‌گیرد نیاز روزانه نوزاد ۱۰ ماهه به حدود ۷۵۰ تا ۹۰۰ کالری بررسی ابعاد مختلف آیین‌نامه جدید دورکاری مادران شاغل مقام اول بانوان استان خراسان شمالی در شاخص اهدای خون
سرخط خبرها
سوگ بعد از سقط تمام‌شدنی نیست

سوگ بعد از سقط تمام‌شدنی نیست

  • کد خبر: ۲۱۵۴۹۲
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۳
دکتر الهام اعلمی‌دوست، روان‌شناس بالینی، آسیب‌های روانی بعد از سقط جنین را شروع مشکلات جدید می‌داند.
حمیده وحیدی
خبرنگار حمیده وحیدی

به گزارش شهرآرانیوز، احساس مقدس مادرانگی یکی از عواطف ناب انسانی است که هم‌زمان با آگاهی از بارداری در بانوان ایجاد می‌شود و با رشد جنین در وجود مادر به کمال و اوج خود می‌رسد. از طرفی افسردگی و اضطراب مادرانی که به‌عمد به سقط جنین اقدام می‌کنند در بیشتر موارد به اندازه‌ای حاد است که نیازمند دارو می‌شوند و باید دوره‌های درمانی خود را تا مدت‌ها ادامه دهند.

کسانی که خودخواسته به سمت سقط جنین می‌روند با چه عوارض روانی‌ای روبه‌رو می‌شوند؟

آن‌ها بیشترین عوارض روحی را تجربه می‌کنند که مهم‌ترین آن عذاب وجدان است. یعنی به علت قبح اجتماعی و مخفیانه انجام دادن آن احساس گناه شدیدی در فرد ایجاد می‌شود. این احساس تا مدت‌ها موجب مشکلات روان‌شناختی جانبی دیگری هم می‌شود. بیشتر این افراد دچار وسواس فکری می‌شوند و اینکه زندگی یک موجود زنده را گرفته‌اند باعث می‌شود بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات زندگی را با این مسئله مرتبط بدانند. یکی از مراجعه‌کنندگانم حتی بعد از چند سال هر اتفاق بدی را که برایش رخ می‌داد از تبعات همان سقط جنین می‌دانست. این افراد خود را مستحق عذاب می‌دانند تا احساس گناهشان را کمتر کند.

پس پشیمانی خیلی زود سراغ فرد می‌آید؟

دقیقا، خیلی زود. بیشتر بانوان بعد سقط مدام این تصمیم را تجزیه و تحلیل می‌کنند و باعث می‌شود شک کنند که اصلا کار درستی انجام داده‌اند یا خیر. خیلی وقت‌ها ممکن است خودشان را سرزنش کنند. بسیاری از بانوانی که سقط خودخواسته جنین را انجام داده‌اند احساس سوگواری داشته‌اند، زیرا بخشی از ذهن آن‌ها مدام به این فکر می‌کند که جنین در حال ادامه زندگی است و معمولا این حال را به‌سختی می‌توان درمان کرد. ضمن اینکه بقیه افراد خانواده و جامعه حتی این زن را درک نمی‌کنند و کمتر همدلی دریافت می‌کند. حتی ممکن است سرزنش بشنود و این احساس سوگ تشدید می‌شود. اصولا برای احساس سوگ و افسردگی یک عزیز زمانی شش‌ماهه را در نظر می‌گیریم، اما ممکن است این بانوان بعد از شش ماه دچار مشکلاتی شدید شوند.

آیا عوارض خودکشی هم در این افراد دیده می‌شود؟

در کسانی که از قبل از سقط جنین مشکلات روان‌شناختی دارند ممکن است به اندازه‌ای اضطراب بالا رود که افکار خودکشی شدت بگیرد.

حتی اگر مادر صرفا به دلایلی مانند اشتغال یا ادامه تحصیل دست به این کار بزند، ممکن است که این آثار روانی هم بیشتر شود. اختلال خواب از شایع‌ترین مشکل عصبی است که بعد از سقط برای بانوان به وجود می‌آید.

احساس خشم درباره خود باعث می‌شود تعامل فرد با دیگران سخت‌تر شود. بنابراین، بعد از این اتفاق، ارتباط بین همسران آسیب جدی می‌بینید.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.