به گزارش شهرآرانیوز، احساس مقدس مادرانگی یکی از عواطف ناب انسانی است که همزمان با آگاهی از بارداری در بانوان ایجاد میشود و با رشد جنین در وجود مادر به کمال و اوج خود میرسد. از طرفی افسردگی و اضطراب مادرانی که بهعمد به سقط جنین اقدام میکنند در بیشتر موارد به اندازهای حاد است که نیازمند دارو میشوند و باید دورههای درمانی خود را تا مدتها ادامه دهند.
آنها بیشترین عوارض روحی را تجربه میکنند که مهمترین آن عذاب وجدان است. یعنی به علت قبح اجتماعی و مخفیانه انجام دادن آن احساس گناه شدیدی در فرد ایجاد میشود. این احساس تا مدتها موجب مشکلات روانشناختی جانبی دیگری هم میشود. بیشتر این افراد دچار وسواس فکری میشوند و اینکه زندگی یک موجود زنده را گرفتهاند باعث میشود بسیاری از آسیبها و مشکلات زندگی را با این مسئله مرتبط بدانند. یکی از مراجعهکنندگانم حتی بعد از چند سال هر اتفاق بدی را که برایش رخ میداد از تبعات همان سقط جنین میدانست. این افراد خود را مستحق عذاب میدانند تا احساس گناهشان را کمتر کند.
دقیقا، خیلی زود. بیشتر بانوان بعد سقط مدام این تصمیم را تجزیه و تحلیل میکنند و باعث میشود شک کنند که اصلا کار درستی انجام دادهاند یا خیر. خیلی وقتها ممکن است خودشان را سرزنش کنند. بسیاری از بانوانی که سقط خودخواسته جنین را انجام دادهاند احساس سوگواری داشتهاند، زیرا بخشی از ذهن آنها مدام به این فکر میکند که جنین در حال ادامه زندگی است و معمولا این حال را بهسختی میتوان درمان کرد. ضمن اینکه بقیه افراد خانواده و جامعه حتی این زن را درک نمیکنند و کمتر همدلی دریافت میکند. حتی ممکن است سرزنش بشنود و این احساس سوگ تشدید میشود. اصولا برای احساس سوگ و افسردگی یک عزیز زمانی ششماهه را در نظر میگیریم، اما ممکن است این بانوان بعد از شش ماه دچار مشکلاتی شدید شوند.
در کسانی که از قبل از سقط جنین مشکلات روانشناختی دارند ممکن است به اندازهای اضطراب بالا رود که افکار خودکشی شدت بگیرد.
حتی اگر مادر صرفا به دلایلی مانند اشتغال یا ادامه تحصیل دست به این کار بزند، ممکن است که این آثار روانی هم بیشتر شود. اختلال خواب از شایعترین مشکل عصبی است که بعد از سقط برای بانوان به وجود میآید.
احساس خشم درباره خود باعث میشود تعامل فرد با دیگران سختتر شود. بنابراین، بعد از این اتفاق، ارتباط بین همسران آسیب جدی میبینید.