گردهمایی بانوان فعال فرهنگی و هنری در مشهد | فعالیت ۱۰۰ کانون تخصصی بانوان در خراسان رضوی (۱۷ آبان ۱۴۰۳) سه مدال طلای آسیایی بدون باخت طی سه سال پیاپی خورشت بامیه چه ادویه‌هایی دارد؟ مصرف پرتقال در دوران بارداری باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می‌شود چرا برنامه «به خانه برمی‌گردیم» اثرگذار شد سقط جنین یک فرایند خطرزا برای مادر است مادر حواسش به همه قرص‌هایت بود سرعت عمل بالای پرستاران بخش سوختگی بیمارستان امام‌رضا (ع) زینت پدر را بعد از این صدا می‌زنند «زینب» مجموعه‌داستان «کشتن به سبک خانگی» سبک زندگی بانوان در شهر‌ها را نشان می‌دهد شرایط درج و ثبت سوءپیشینه برای زنان و مردان هیچ فرقی ندارد معصومه موسویان، نویسنده و پژوهشگری که زندگی را به سبک دلش می‌نویسد یک کتاب کودک زمانی موفق است که بتواند نیازها و خواسته‌های مخاطبش را برآورده کند دستگیری خانمی ۳۷ ساله که در پایتخت ۲۱۰ میلیارد ریال کلاهبرداری کرده و به شهرستان دورود استان لرستان گریخته بود بهترین راه برای درمان زردی نوزاد، استفاده از دستگاه فتوتراپی است
سرخط خبرها
تنها زن رزمنده در عملیات بیت المقدس چه کسی است؟

تنها زن رزمنده در عملیات بیت المقدس چه کسی است؟

  • کد خبر: ۲۲۵۰۷۴
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۵
فاطمه‌سادات نواب‌صفوی، فرزند شهید سید‌مجتبی نواب‌صفوی از مبارزان جمعیت فدائیان اسلام است که در عملیات آزادسازی خرمشهر و عملیات بیت المقدس به عنوان تنها زن رزمنده دوشادوش مردان به مبارزه پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، در زمان شهادت پدرش شهید نواب صفوی ۵ سال داشت و به علت مخالفت پدر با رژیم شاه تا این زمان شناسنامه نداشت. سال‌ها بعد مادرش «منیره سادات» با نام خانوادگی «میرلوحی» برای او شناسنامه گرفت و او توانست برای تحصیل به مدرسه برود.

فاطمه سادات پس از اخذ مدرک دیپلم با «سید ابوالحسن فاضل رضوی» ازدواج کرد و به دلیل مخالفت همسرش با رژیم شاه بود که در همان سال‌های اول زندگی متاهلی به روستای «بافتان» از توابع شهرستان زاهدان تبعید شد.

آنها بعد از ۷ سال زندگی در روستا و آموزش به کودکان روستایی، بر اثر بیماری فاطمه سادات به مالاریا به مشهد آمدند و پس از بهبود به یکی از روستا‌های «جهرم» از توابع استان فارس رفتند.

فاطمه بعد از اتمام دوران تبعید، همراه با همسرش به تهران آمد و پس از چندی به دلیل مخالفت رژیم شاه با ورود آن‌ها به دانشگاه، برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مهاجرت نمودند. فاطمه مدرک مهندسی کامپیوتر و سید ابوالحسن نیز مدرک مهندسی ماشین آلات صنعتی را اخذ کردند.

آنها در سال ۵۷ همراه با «ام هانی» دختر کوچک شان به ایران بازگشتند، اما مجدداً برای کمک به مردم لبنان به شهید چمران پیوستند و فاطمه در کنار شهید چمران در مبارزات چریکی زیادی شرکت کرد.

دو سال بعد همسر وی در منطقه کردستان به شهادت رسید و فاطمه با روحیه مبارزه طلبی که داشت در کنار رزمندگان انقلاب به مبارزه با رژیم غاصب بعثی پرداخت و در عملیات آزاد سازی خرمشهر به عنوان تنها زن مبارز شرکت کرد.

در خاطراتی که از برادر جانباز ایران خواه منتشر شده است در مورد حضور فاطمه سادات در عملیات بیت المقدس چنین آمده است: «خانم فاطمه نواب صفوی، نوه شهید نواب صفوی، به عنوان دیده بان به طرف بهمن شیر رفته بود. او با اطلاعات مؤثر و مفیدی که از موقعیت دشمن می‌داد در موفقیت عملیات نقش تعیین کننده‌ای را ایفا کرد. در آخرین دیدار او را در حالی دیدم که پیکر شهیدی را با خود حمل می‌کرد. معلوم شد که از یک عملیات موفق چریکی باز می‌گردد.»

گفتنی است عکس این بانوی رزمنده در هشتمین جلد از مجموعه کتاب‌های جنگ تحمیلی که مشتمل بر ۲۸۷ قطعه عکس از روز‌های مقاومت و دوره اشغال شهر و طی برگزاری عملیات بیت المقدس و آزادسازی شهر و تاثیرات ناشی از حضور دشمن در ایام اشغال به عکاسی شده است، در کنار دیگران رزمندگان مرد این عملیات قرار گرفته است.

منبع: جهان بانو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.