همسر شهیدجمهور: خانواده ایرانی مستحکم‌ترین سد در برابر تهاجم فرهنگی و فمنیستی است روایت شهادت دلخراش خانم معلم مدرسه میناب حین نجات دانش‌آموزان + فیلم و عکس معجزه بازی‌های کثیف و رشد مغزی نوزاد آماده باش بانوان تهرانی برای مراسم تشییع پیکر «رهبر شهید» زندگی فرزندتان را با حمایت افراطی و نجات‌گری دائمی خراب نکنید راهکارهای کنترل رفتارهای حرکتی کودک در هیئت‌های عزاداری چرا از زنده‌یاد وحیدی به عنوان «غزل‌بانوی شعر انقلاب» یاد می‌کنند؟ سلامت قلب مادر با خطر تاخیر رشد کودک در ارتباط است مشارکت اقتصادی زنان در چارچوب اصول کرامت انسانی است نگاهی به سهم زنان خانه‌دار در قوانین بیمه‌ای | نخستین گام در اصلاح سیاست‌های حمایتی چیست؟  ایرانی ها، وارث عادت‌های مادرانه خاطرات دختر شهید مدافع حرم میثم نجفی در کتاب «قصه‌ای برای حلما» کسب ۲ مدال نقره توسط تکواندوکاران دختر ایرانی در رقابت‌های بین‌المللی قزاقستان کاهش مشارکت اقتصادی زنان ایران از ۱۷ به ۱۲ درصد در یک سال تاب‌آوری در بزرگسالی، مهارتی که ریشه‌های آن از نخستین رابطه عاطفی با مادر شکل می‌گیرد درباره خطرات داروهای لاغری برای جنین چه می دانید؟ سیمین‌دخت وحیدی، شاعر انقلاب اسلامی درگذشت + علت فوت رقابت‌های FIP مالزی| تیم دختران پدل ایران حذف شدند این‌طور بچه‌ها را پای روضه بنشانید تا عاشق امام حسین(ع) شوند احتمال افزایش خطر اوتیسم با مصرف استامینوفن در دوران بارداری
سرخط خبرها
زیاد بغل کردن نوزاد خوب است یا بد؟

زیاد بغل کردن نوزاد خوب است یا بد؟

  • کد خبر: ۲۳۱۶۷۴
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۱
بسیاری از پدر و مادر‌ها این جمله را از اطرافیان خود شنیده‌اند که اگر کودک خود را زیاد در آغوش بگیرند به اصطلاح «بغلی» می‌شود، اما یافته‌های علمی نکات جدیدی را درباره این مسئله آشکار می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، اکثر پدر و مادر‌ها این جمله را از اطرافیان شنیده‌اند که اگر نوزاد را زیاد در آغوش بگیرند، به این وضعیت عادت می‌کند یا به اصطلاح «بغلی» می‌شود و همین باور باعث می‌شود که برخی اوقات والدین از در آغوش گرفتن دائمی فرزند خود اجتناب کنند.

با وجود این نتایج تحقیقات نشان می‌دهد نوزادانی که بیشتر در آغوش گرفته می‌شوند از سلامت بیشتری برخوردار می‌شوند!

یک پژوهش که نتایج آن در مجله Biological psychiatry منتشر شده نشان می‌دهد که تماس مادر و نوزاد برخی از سیستم‌های فیزیولوژیکی نوزادان از جمله واکنش‌پذیری به استرس، عملکرد و الگوی خواب او را ارتقا می‌بخشد.

نتایج این مطالعه نشان داده که تماس پوست با پوست مادر و نوزاد با افزایش تکامل قشر مغز و بهبود کنترل شناختی و رفتاری در ارتباط است.

پژوهشگران برای انجام این تحقیق، از مدل «مراقبت کانگورویی» استفاده کردند؛ در این مدل که به "مراقبت آغوشی" نیز معروف است، نوزاد روی سینه مادر قرار می‌گیرد و تماس پوست با پوست بین مادر و نوزاد برقرار می‌شود.

در این مطالعه، نوزادان به دو دسته تقسیم شدند؛ دسته‌ای ۷۳ نوزاد نارس بودند که تماس پوست به پوست مادر ـ نوزاد را به مدت ۱۴ روز متوالی دریافت کردند و در مقابل به ۷۳ نوزاد نیز مراقبت‌های استاندارد انکوباتور ارائه شد.

این پژوهش به مدت ۱۰ سال ادامه یافت و کودکان مورد مطالعه در دهه اول زندگی خود تحت نظر پژوهشگران قرار گرفتند و چندین معیار فیزیولوژیکی، شناختی، سلامت روانی و روابط مادر و کودک در آنها مورد ارزیابی قرار گرفت.

نتایج پژوهش نشان داد که مراقبت آغوشی یا همان کانگورویی، علاوه بر باعث کاهش اضطراب مادر باعث افزایش رشد شناختی و عملکرد‌های اجرایی کودک می‌شود! 

همچنین کودکانی که مراقبت آغوشی دریافت می‌کردند تا سن ۱۰ سالگی، استرس کمتر، الگوی خواب منظم‌تر و کنترل شناختی بهتری را نشان دادند. منظور از کنترل شناختی، توانایی نادیده گرفتن افکار و اعمال نامربوط برای تمرکز روی اهداف و اعمال مربوط است.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.