میهن مثل مادر است آیا روتین‌های پوستی معجزه می‌کنند؟ تحقق الگوی سوم زن مسلمان، مطالبه جدی جامعه زنان از رئیس‌جمهور آینده است جشن مادر دختری «غدیر، عید هم عهدی» در حرم مطهر رضوی برگزار شد اسرار قهوه برای زیبایی پوست اختصاص ۲ فصل از سند تحول کشور به زنان و خانواده روایتی از حال و هوای ۵۰ زوج بوشهری که ماهشان را در حرم امام رضا (ع) عسل کردند علامه‌ها عاشق‌ترند حقیقت فراموش‌شده‌ای به نام «زنان پشتیبان در جنگ» دو چالش مهم دختران مجرد دهه‌های ۵۰ و ۶۰ چیست؟ نظرات چند بانوی نویسنده درباره رمان دینی «اردو در قبرستان ژغاره» | ژانر وحشت و معمایی این کتاب باعث جذب مخاطب شده است گام دوم رویداد «ایراندخت» حمایت از بانوان کارآفرین است لزوم ارتقای فرهنگ اصیل ایرانی‌اسلامی علل شایع خونریزی در سه‌ماهه اول بارداری چیست؟ چهار قاتل خاموش روابط در زندگی مشترک را بشناسید پرداخت ۱۱۵ همت تسهیلات به مشاغل خانگی طی ۳ سال گذشته دیدگاه نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری در رابطه با حجاب و طرح «نور» چیست؟ دولت سیزدهم و شهید آیت‌الله رئیسی به حوزه بانوان نگاه ویژه‌ای داشتند برپایی کارگاه‌های آموزشی غدیرشناسی برای بانوان زائر در حرم مطهر ریزش مو چه زمانی غیرطبیعی است؟ مادران نوزادان کم وزن بیشتر در معرض خطر زوال عقل هستند
سرخط خبرها
نگاهی به سوابق زنان داوطلب چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری

نگاهی به سوابق زنان داوطلب چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری

  • کد خبر: ۲۳۲۳۶۶
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۴
در روز‌های ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، چهار زن برای نامزدی ریاست جمهوری ثبت نام کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، مهلت ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم که از صبح پنجشنبه ۱۰ خرداد آغاز شده بود، عصر روز دوشنبه ۱۴ خرداد به اتمام رسید.

براساس اعلام سخنگوی ستاد انتخابات کشور ۸۰ نفر در این انتخابات نامزد شده‌اند؛ از چهره‌هایی با سابقه ریاست جمهوری و ریاست مجلس گرفته، تا وزیر سابق و فعلی و نمایندگان ادوار و حال حاضر مجلس. در بین افرادی که برای انتخابات ثبت نام کرده‌اند نام چهار زن نیز دیده می‌شود.

نظر به وجود شرط “رجل سیاسی” در مجموعه شروط تعیین شده برای رئیس جمهور، حضور بانوان در این عرصه، صرفنظر از ضرورت‌ها و اقتضائات موجود، همواره با چالش‌های تفسیری بر سر این عبارت نیز مواجه بوده است؛ اینکه “رجل” بودن ناظر به “جنسیت” تعریف شود که بر آن مبنا تنها آقایان امکان داوطلبی و ورود به این میدان را داشته باشند، یا معنای دیگری بر آن مترتب باشد که امکان حضور بانوان را لااقل به نحو پیشینی مسدود نکند و بستری مهیا کند که آن‌ها نیز بر اساس معیار‌های صلاحیت امکان کنش گری در این عرصه را بیابند.

آنگونه که از شواهد بر می‌آید به نظر می‌رسد برای انتخابات پیش رو لااقل این چالش در مرحله اول حل شده باشد و خانم‌ها به نحو پیشینی منعی برای ثبت نام نداشته اند که نام چهار تن از آنها در میان ثبت نام کنندگان قطعی انتخابات به چشم می‌خورد.

خانم‌ها زهره الهیان، رفعت بیات، هاجر چنارانی و حمیده زرآبادی بانوانی هستند که برای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ثبت نام کرده اند.

در ادوار قبل انتخابات ریاست جمهوری هم خانم‌ها اعظم طالقانی و زهرا شجاعی ثبت نام کرده بودند، که البته با عدم تایید صلاحیت از سوی شورای نگهبان فرصت قرار گرفتن در معرض انتخاب ملت را پیدا نکردند. اما بانوان ثبت نام کرده برای انتخابات پیش رو همگی با سابقه نمایندگی مجلس وارد این کارزار شده اند.

زهره الهیان

زهره الهیان با تحصیلات پزشکی، تجربه نمایندگی دوره هشتم و یازدهم تهران را در کارنامه دارد، روز شنبه ۱۲ خرداد با حضور در ستاد انتخابات کشور، نام خود را به عنوان داوطلب ریاست جمهوری ثبت کرد.

الهیان که در انتخابات ۱۱ اسفند از راهیابی به مجلس دوازدهم بازماند، با شعار “دولت سالم، اقتصاد سالم، جامعه سال” داعیه ریاست جمهوری دارد. وی همچنین شفافیت، و مبارزه با فساد را سرلوحه کار خود قرار داده است.

حمیده زرآبادی

حمیده زرآبادی نماینده اصلاح طلب قزوین در دوره دهم نیز در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ثبت نام کرد. وی که با پوششی متفاوت از دوره نمایندگی، در وزارت کشور حاضر شده بود برنامه خود را اصلاح رویکرد سیاست داخلی با اولویت دادن به توسعه همه جانبه، مبارزه با همه اشکال فساد، آزادی اطلاع‌رسانی و حمایت از رسانه‌های آزاد و مستقل و فعالیت آزادانه احزاب، تشکل‌های مستقل و نهاد‌های صنفی عنوان کرده و وعده داده در کابینه اش از تمام زنان و مردان شایسته با هر گرایش، قومیت و طبقه اجتماعی استفاده کند.

هاجر چنارانی

هاجر چنارانی نماینده نیشابور در مجالس دهم و یازدهم نیز با ثبت نام در انتخابات آمادگی خود را برای تصدی پست ریاست جمهور اعلام کرد.

چنارانی با توجه به عملکرد سابقش اطمینان دارد می‌تواند یک دولت انقلابی بر پایه آشتی ملی تشکیل دهد. او بر این باور است که در جامعه به اندازه پتانسیل مردان، زنان شایسته داریم. از این رو به میدان آمده تا زنان امکان مطالبه گری بیشتری داشته باشند.

رفعت بیات

رفعت بیات نماینده زنجان در مجلس هفتم نیز چهارمین داوطلب زن و آخرین فردی بود که پیش از بسته شدن درب‌های وزارت کشور در دقایق پایانی خود را به خیابان فاطمی رساند و در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ثبت نام کرد.

بیات جامعه شناسی خوانده و در دوران دفاع مقدس ۳ سال مسئول بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.

او که از دوران دانشجویی فعالیت سیاسی داشته و به همراهی امام در نوفل لوشاتو افتخار می‌کند، خود را فرزند انقلاب و مقلد امام می‌داند. مدعی است برای این داوطلب شده که می‌بیند از منابع انسانی کشور از جمله زنان آنگونه که باید استفاده نمی‌شود.

وی می‌گوید ما با استفاده از امکانات خود بدون نیاز به کمک دولتی و با اصلاح قوانین مزاحم می‌توانیم بخش مهمی از درآمد ملی کشور را به بهترین شکل در مسیر بهبود شرایط به کار گیریم.

ثبت‌نام داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، از ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه – ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ – آغاز و ساعت ۱۸ روز گذشته – ۱۴ خرداد – به پایان رسید و در نهایت از میان ۲۷۸ مراجعه‌کننده به ستاد انتخابات واقع در وزارت کشور، ۸۰ داوطلب نام‌نویسی کردند.

براساس اعلام قبلی وزارت کشور، پس از اعلام اسامی، نامزد‌ها به مدت ۱۵ روز فرصت تبلیغات دارند و در نهایت رای گیری برای انتخابات ریاست جمهوری ۸ تیرماه انجام خواهد شد.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.