به گزارش شهرآرانیوز، کنسروجات جزو فراوردههای غذایی هستند که احتمال بروز مسمومیت را افزایش میدهند. خطرناکترین نوع کنسروها هم، کنسروهای دارای بوتولیسم هستند. سمی که میتواند در محیطهای بدون اکسیژن مانند داخل قوطی کنسرو هم رشد کند و مصرف مقدار کمی از آن کشنده است. برای همین، خیلی ضروری است که دست کم حواسمان به نشانههای هشداردهنده این سم در قوطیهای کنسرو باشد. آیا این نشانهها را میشناسید؟
باد کردن قوطی، زنگ زدگی، سوراخ شدن یا نشتی آن و وجود لکههای موادغذایی روی قوطی نشان دهنده مشکلی در درون آن است که باید احتیاط کرد.
بوی بد و نامطبوع مانند ترشیدگی، گندیدگی یا هر بوی غیرطبیعی دیگری، همچنین تغییر مزه در کمپوت یا کنسرو احتمال خرابی و فساد مواد موجود در آن را افزایش میدهد.
تغییر رنگ به سیاه، سبز یا هر رنگ غیرعادی دیگری، همچنین تشکیل کف یا بافت لزج در داخل کمپوت یا کنسرو از نشانههای رشد میکروبی و فساد مواد آن است.
با شنیدن صدای غیرعادی مانند خروج گاز و فش فش باید احتمال وجود فساد قوطیهای کنسرو و کمپوت را داد.
با پایان زمان مصرف و فرارسیدن تاریخ انقضای درج شده روی قوطیهای کمپوت و کنسرو احتمال خرابی آن هم افزایش مییابد.