برنامه اقدام ملی ارتقای اکوسیستم کسب و کار زنان تدوین می‌شود لزوم انجام آزمایش کولونوسکوپی برای زنان بالای ۵۰ سال در هر ۲ تا ۵ سال یک بار از جزئیات سریال جدید نرگس آبیار چه می‌دانید؟ انجام سالانه بیش از ۱۵ هزار زایمان در مراکز سلامت کشور درباره اولین نویسنده زن کشور | یکی از پرفروش‌ترین رمان‌های معاصر متعلق به سیمین دانشور است بررسی روایات مربوط به مادر بزرگوار امام‌رضا(ع) و حضرت معصومه(س) در کتاب «زیست‌نامه مادر امام‌رضا(ع)» تصمیم‌گیری نمایندگان مجلس برای طرح اصلاح نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و برخی احکام مربوط به مهریه ابتلا به بیماری‌ ام‌اس در زنان بیشتر است بالاترین میزان رشد مغز کودک چه‌زمانی اتفاق می‌افتد؟ برگزاری ۱۷۲ برنامه در خراسان جنوبی ویژه دختران در دهه کرامت ۱۴۰۴ پیامد‌های منفی مقایسه نابجای فرزندان با دیگر افراد معرفی چند ترفند ساده آشپزی برای زنان شاغل کسب مقام پنجمی دونده زن ایران در نیمه‌ماراتن عراق افزایش رقابت و حضور در بازار‌های جهانی با سرمایه‌گذاری زنان فعال در حوزه تولید روایت مادران موفق ایرانی در مستند رادیویی «زنان سرزمین من» سهم ۱۹ درصدی زنان در مدیریت IT کشور پیشگیری از وزن کم نوزاد هنگام تولد و نقص‌های مادرزادی با مصرف اسیدفولیک در دوران بارداری
سرخط خبرها
تشخیص و جلوگیری از پیشرفت «سرطان پستان» با هوش مصنوعی ایرانی

تشخیص و جلوگیری از پیشرفت «سرطان پستان» با هوش مصنوعی ایرانی

  • کد خبر: ۲۹۳۰۷۳
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۷
دکتر صادق کاظمی‌فرد گفت: الگوریتم هوش مصنوعی توسعه داده شده با شناسایی بافت سرطان سینه در مراحل ابتدایی، پزشکان را قادر به جلوگیری از گسترش بیماری می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، گروهی از محققان ایرانی با همکاری محققانی از دانشگاه معتبر آمریکا، الگوریتم هوش مصنوعی "سینا" را برای شناسایی بافت‌های سرطان پستان توسعه داده‌اند. این الگوریتم قادر است بافت‌های سرطانی بسیار ریزی را که در آزمایشات معمول به سختی قابل تشخیص هستند را شناسایی کند.

در حوزه درمان سرطان پستان از زمان تشخیص زود هنگام به عنوان زمان طلایی یاد می‌شود که می‌تواند نقش بسزایی در درمان و کاهش آسیب‌های احتمالی ایفا کند.

گاهی اوقات بافت‌های سرطانی با استفاده از سیستم‌های ماموگرافی و سونوگرافی قابل رؤیت نیستند و یا به اشتباه به عنوان کیست در نظر گرفته می‌شوند و این امر باعث می‌شود که تشخیص با خطا همراه باشد.

دکتر صادق کاظمی‌فرد؛ مجری این پروژه، دقت بالای تشخیص را از مزیت‌های این روش عنوان کرد و گفت: الگوریتم هوش مصنوعی توسعه داده شده با شناسایی بافت سرطان در مراحل ابتدایی، پزشکان را قادر به جلوگیری از گسترش بیماری می‌کند.

کاظمی‌فرد همچنین خاطرنشان کرد: "مدل هوش مصنوعی 'سینا' توانسته است تاییدیه سازمان بهداشت جهانی (WHO) را کسب کند و از ابتدای سال ۲۰۲۵ در اختیار مراکز درمانی و تحقیقاتی قرار خواهد گرفت.

الگوریتم هوش مصنوعی سینا در آخرین کارآزمایی بالینی خود بار دیگر توانایی‌های خود را در تشخیص دقیق سرطان به نمایش گذاشت و توانست توده سرطانی را در بافت سینه خانم جوانی شناسایی کند که در آزمایشات اولیه به اشتباه به عنوان کیست تشخیص داده شده بود.

کاظمی‌فرد در این‌باره توضیح داد: این بیمار که در معاینات معمول مشکوک به سرطان تشخیص داده شده و با کمک هوش مصنوعی و انجام آزمایش ماموگرافی بافت سرطان در دو نقطه به طور دقیق شناسایی شد و بیماری با بیوپسی صحت تشخیص مسجل شد و روند درمان برای بیمار آغاز شد.

وی تأکید کرد: هوش مصنوعی سینا با استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته و تحلیل داده‌های تصویری، به طور چشمگیری دقت تشخیص‌های سرطان را افزایش داده است. این دستاورد، نویدبخش تحول در روش‌های غربالگری سرطان و کاهش تشخیص‌های نادرست است و نشان‌دهنده اهمیت همکاری‌های بین‌المللی در پیشرفت‌های علمی به شمار می‌رود.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.