سخنگوی دولت: خط قرمز تصمیمات دولت چهاردهم، سفره مردم است بانوی بجنوردی در آستانه تاریخ‌سازی برای کوهنوردی ایران خاتون‌بم با بدشانسی برتری را از دست داد موارد مشروع عدم تمکین زن از شوهر چیست؟ دام بلاگری برای نسل آلفا | استثمار کودکان به صورت آنلاین مراقب این ماده سرطان زا در لوازم آرایشی باشید گردهمایی طلاب مکتب نرجس و دانش‌آموزان مدارس مشکات در حرم امام‌رضا(ع) انتخاب اسم در آینده فرزندمان تاثیرگذار است؟ فعالیت بدنی منظم، خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد کنترل کودکان تا پنج‌سالگی با اجرای طرح «کنترل سلامت جنین» ساره جوانمردی: خداحافظی من از تیم ملی پاراتیراندازی همچنان پابرجاست تخم مرغ، بمب انرژی است | وعده طلایی که نباید از دست بدهید چند پیشنهاد خوراکی با تخم‌مرغ + دستور پخت ویدئو | راهکاری برای حل دعوای زن و شوهر میزبانی مشهد از بدمینتون بانوان تیم ملی تنیس روی میز زنان ایران از صعود جاماند عواقب حقوقی درج‌نکردن نام مادر در گذرنامه چیست؟ نرخ باروری در پنج سال آینده باید به عدد ۲.۵ برسد | نرخ سالمندی رو به افزایش است ثبت نام دوره آموزش مجازی «ایده آلی برای زن» آغاز شد اعطای نشان سفیر محیط‌زیست به دختری که قهرمان جهان شد نگاه ویژه به سلامت زنان ضروری است | اهمیت همکاری فعالان مدنی جهت پیشگیری از سرطان پستان
سرخط خبرها
موارد مشروع عدم تمکین زن از شوهر چیست؟

موارد مشروع عدم تمکین زن از شوهر چیست؟

  • کد خبر: ۲۹۳۵۶۲
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۴
تمکین در اصطلاح حقوقی به معنای اطاعت زوجه از وظایف زناشویی و سکونت در منزل مشترک است.

به گزارش شهرآرانیوز، تمکین به دو نوع عام و خاص تقسیم می‌شود. در برخی موارد، زوجه می‌تواند از تمکین در برابر زوج خودداری کند، اما این امتناع حق نفقه او را سلب نمی‌کند و او را ناشزه نمی‌سازد. این موارد مشروع عدم تمکین به شرح زیر است:

– اگر شوهر منزل مناسبی باتوجه‌به وضعیت زن برای سکونت پیدا نکند، زن می‌تواند از رفتن به خانه شوهر امتناع کند. به‌عنوان‌مثال، اگر شوهر همسر خود را که شایسته داشتن خانه مستقل است، به اتاقی در کاروان‌سرا ببرد.

– درصورتی‌که حق سکونت به زن داده شده باشد، او می‌تواند از حضور در منزل شوهر خودداری کند و شوهر را ملزم به سکونت در خانه‌ای کند که او تعیین می‌کند. طبق ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی، زن باید در منزلی که شوهر تعیین می‌کند سکنی گزیده و مگر اینکه اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد.



– طبق ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی، اگر ماندن زن در خانه شوهر موجب خطر جسمی، مالی یا آبروی او شود، زوجه می‌تواند مسکن جداگانه‌ای انتخاب کند. این ضرر می‌تواند ناشی از شرایط فیزیکی (مانند قدیمی بودن ساختمان یا احتمال ریزش) یا رفتار شوهر باشد. در صورت اثبات ضرر، دادگاه حکم به بازگشت زن به منزل شوهر نخواهد داد و تا زمانی که زن در بازگشت به منزل شوهر معذور است، نفقه بر عهده شوهر خواهد بود.

– اگر زن برای انجام تکالیف مذهبی واجب، اجازه خروج از منزل را از شوهر بخواهد و شوهر مانع شود، زن می‌تواند خارج شود و این امر موجب نشوز او نمی‌شود، مانند سفر حج یا رفتن به حمام برای ادای نماز‌های واجب.

– اگر خروج زن از منزل برای مداوا ضروری باشد و شوهر اجازه ندهد، زن می‌تواند خارج شود، مانند زمانی که زن به بیماری مبتلا شود که برای درمان نیاز به مراجعه به بیمارستان یا خارج از کشور دارد.

– اگر شوهر پس از عقد به یکی از بیماری‌های مقاربتی مبتلا شود، زن حق دارد از نزدیکی با او خودداری کند و این امتناع مانع حق نفقه نخواهد بود.

منبع: جهان بانو

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.