میانگین عدد سن امید به زندگی در ایران برای بانوان ۷۸.۵۴ سال است راه‌های جذب ویتامین D در پاییز و زمستان ۷ زن و دختر اینستاگرامی در بوشهر احضار شدند مهتاب کرامتی، بازیگری که خیلی دیر چهره شد ۱۴.۴ درصد زنان بالای ۱۵ سال کشور در سال گذشته شاغل بودند انتشار کتاب از خاطرات مادر شهید حزب‌الله لبنان به قلم محبوبه‌سادات رضوی‌نیا راهکارهایی برای اصلاح کودکانی که دست بزن دارند وزیر میراث فرهنگی: ایران از نظر جذابیت گردشگری رتبه هفتم را در جهان دارد پایان رقابت دختران دوومیدانی خراسان رضوی در رکوردگیری انتخابی تیم ملی دردسر‌های «فومو» در دنیای دیجیتال | پدیده‌ای روانشناختی که بلای جان شده است سن ازدواج یکی از متغیر‌های مسأله ازدواج و خانواده به شمار می‌آید| تأثیرات رسانه‌های غرب در افزایش سن ازدواج المیرا دهقانی در لباس راهبه‌ها در نمایش «گالیله» یک‌سوم زنان دچار ریزش مو می‌شوند | راهکار‌های پیشگیری از نازکی و کم‌پشت‌شدن مو‌ها در شقیقه‌های سر حضور معاون رئیس جمهور در منزل جانباختگان حادثه معدن طبس+ ویدئو حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی کشور از دولت سازندگی تا امروز استرس گرمایی مادر بر رشد نوزاد اثرگذار است درباره کوکب پوررنجبر، پایه‌گذار آموزش نوین قرآن به کودکان در مشهد | کوکبی در آسمان آموزش قرآن دغدغه‌های فعالان حوزه‌های زنان در کل کشور ارزشمند است حضور پررنگ بانوان نویسنده در حوزه کتاب‌های دینی و زندگی ائمه اطهار (ع) ادامه صدرنشینی سرمربی مشهدی در لیگ برتر فوتسال بانوان
سرخط خبرها
میانگین عدد سن امید به زندگی در ایران برای بانوان ۷۸.۵۴ سال است

میانگین عدد سن امید به زندگی در ایران برای بانوان ۷۸.۵۴ سال است

  • کد خبر: ۲۹۴۳۵۵
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸
آخرین برآورد‌های بخش جمعیت سازمان ملل متحد اعلام می‌کند که میانگین عدد سن امید به زندگی در ایران برای هر دو جنسیت (مردان و زنان) ۷۷.۳۳ سال، برای زنان ۷۸.۵۴ سال و برای مردان ۷۶.۲۲ سال است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آخرین برآورد‌های بخش جمعیت سازمان ملل متحد اعلام می‌کند که میانگین عدد سن امید به زندگی در ایران برای هر دو جنسیت (مردان و زنان) ۷۷.۳۳ سال، برای زنان ۷۸.۵۴ سال و برای مردان ۷۶.۲۲ سال است که البته برخی مطالعات داخلی این عدد را کمی بالاتر یا پایین‌تر هم اعلام می‌کنند. به نظر می‌رسد که باید این عدد را در ایران، طبق گفته مرکز آمار که معتبرترین نهاد اطلاع‌رسان در این زمینه است، همان ۷۴ سال درنظر بگیریم. در این صورت، ایران از رتبه‌های ۳ رقمی به رتبه‌های ۲رقمی آمده و به تعبیر برخی آمارها، بالاتر از ۵۰ رتبه رشد داشته است. این در حالی است که متوسط سن امید به زندگی در جهان ۷۳ (برای هر دو جنسیت مردان و زنان) عنوان می‌شود که از این منظر، وضعیت ایرانی‌ها بالاتر از متوسط جهانی است. بهبود وضعیت بهداشت عمومی، کاهش مرگ و میر مادران و بهبود وضعیت نگهداری از سالمندان ازجمله دلایل این رشد دانسته شده است.

اما آیا می‌توان از این میانگین سن کنونی نیز گذر کرد و به سن ۱۱۵ سالگی نیز به عنوان سن میانگین عمر یا سن امید به زندگی نیز رسید؟ اما اگر رسیدن به آن مرز سنی امکان پذیر باشد چه؟ فقط یک ثانیه به آن فکر کنید: ۸۰ (حداکثر سن امید به زندگی در عصر حاضر) در مقابل ۱۱۵ سالگی. «نیر بارزیلای»، مدیر مؤسسه تحقیقات پیری در کالج پزشکی آلبرت اینشتین و نویسنده کتاب «دیرتر پیر شوید» (Age Later) در این باره می‌گوید: یک فاصله ۳۵ ساله میان این دو سن وجود دارد که باید پر شود. دانشمندان بر این باورند که ظرفیت بدن انسان در حال حاضر به گونه‌ای است که می‌توان به ۱۱۵ سالگی رسید. اما بیشتر مردم به دلیل بیماری‌ها و آسیب‌پذیری‌هایی که با پیری همراه است، به آن سن نمی‌رسند. دانشمندان به آینده‌ای اعتقاد دارند که در آن مداخلات پزشکی و درمانی از فرسودگی فیزیولوژیکی ما جلوگیری می‌کند و به طور موثر ما را در برابر بیماری‌های مرتبط با افزایش سن و شاید حتی بیماری‌های همه گیر مقاوم می‌کند.

افزایش طول عمر ریشه عمیقی در روان انسان دارد. در طول تاریخ، مردم از طریق قرص‌ها، معجون‌ها و چشمه‌های جوانی جاودانه به دنبال هدف واهی زندگی طولانی‌تر بوده‌اند. امروزه، این تلاش با علم دقیقی که توسط آزمایشگاه‌ها و شرکت‌های بیوتکنولوژی پیگیری می‌شود، پشتیبانی می‌شود. هدف آنها درک مکانیسم پشت پیری در سطح مولکولی است تا بتوانند اثرات آن را کاهش دهند. نیر بارزیلای می‌گوید: ما فکر می‌کردیم پیری اجتناب‌ناپذیر است، اما این درست نیست. پیری کاملا انعطاف‌پذیر است و می‌توان آن را هدف قرار داد. ما می‌توانیم پیری را به تعویق بیندازیم، می‌توانیم بسیاری از تظاهرات پیری را متوقف کنیم، و در برخی موارد می‌توانیم پیری را معکوس کنیم.

سال گذشته، طبق گزارش تحقیقات بازار «IMARC»، ارزش صنعت «ضد پیری» حدود ۵۴.۲ میلیارد دلار بود. فرمول‌ها و مکمل‌های مراقبت از پوست و درمان‌های با تکنولوژی بالا (مانند سونای کرایو، که ادعا می‌کنند با حمام‌های نیتروژن مایع زیر انجماد آسیب بافتی را کاهش می‌دهند) ممکن است تأثیر سطحی بر بدن ما داشته باشند، اما کار واقعی در سطح سلولی اتفاق می‌افتد. اینجاست که دانشمندان نشانه‌های بارز پیری را هدف قرار می‌دهند تا درمان‌هایی ایجاد کنند که طول سلامت را افزایش دهند. دیوید ستبون، رئیس آکادمی تحقیقات سلامت و طول عمر، یک سازمان غیرانتفاعی متشکل از محققانی که بر طول عمر متمرکز است، می‌گوید: هدف اصلی این است که سالم‌تر زندگی کنید و از این رهگذر تمایل به طولانی‌تر زندگی کردن شما نیز برآورده شود.

منبع: همشهری آنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.