وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی بسته شدن پرونده سرقت طلای زنان با تهدید قمه در گلشهر توسط پلیس مشهد آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی در مراکز خدمات جامع سلامت آمار بالای سوختگی‌های سهوی با اسید به علت دسترسی آسان مردم مردم تحمل گرانی دارو را ندارند تداوم آلودگی هوا در شهرهای صنعتی کشور تا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تأمین منابع موردنیاز برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۴ + فیلم نحوه دریافت کمک‌هزینه ازدواج سازمان تأمین اجتماعی + شرایط دریافت ۱۴ درصد مرگ ناشی از سکته قلبی مربوط به آلودگی هوا است راه‌اندازی کلینیک سیار قلب در مناطق محروم آخرین اخبار از افزایش حقوق پرستاران درخواست نظام پرستاری برای مبلغ اضافه‌کاری پرستاران ۲ برادر افغان بعد از قتل سرکارگر خود متواری شدند (یکم دی ۱۴۰۳) مدارس و دانشگاه‌های کدام شهرستان‌های خوزستان فردا (یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تصادف کامیون و پراید در جاده فریمان خراسان رضوی چهار مصدوم برجای گذاشت (شنبه یکم دی ۱۴۰۳) کلاس‌های جبرانی تعطیلات تعیین تکلیف شد فوت ۷ سرباز در واژگونی اتوبوس اندیمشک + جزئیات (۱ دی ۱۴۰۳) کشف ۶۲۲ گرم تریاک از معده ۲ قاچاقچی در سبزوار (یکم دی ۱۴۰۳) ۷۰ پرونده تخلف یلدایی در خراسان رضوی گشوده شد زیباترین استوری و پیام‌های تبریک روز مادر ۱۴۰۳ + کلیپ وصول مطالبات ارزی موقوفات آستان قدس با ورود سازمان بازرسی کل کشور تمدید ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ تا چهارم دی ماه ۱۴۰۳ کاج‌های غرب‌زدگی یا بهانه‌های اندکی نشاط؟ دو هزار و ۶۱۰ مسمومیت با مونوکسیدکربن در فصل پاییز ۱۴۰۳ | فوت ۱۲۹ نفر براثر گازگرفتگی سقوط اتوبوس به دره در لرستان با ۱۰ کشته (یکم آذر ۱۴۰۳) مجازات سقط جنین عمدی چیست؟ شروع زمستان با ترکیب خطرناک آنفلوانزا و آلودگی هوا دایه‌هایی به مهربانی مادر | گزارشی از مرکز بانک شیر مشهد مسئولیت حوادث ناشی از دفاع هنگام سرقت بر عهده کیست؟ تغییر رویکرد گزینش معلمان در آزمون‌های استخدامی
سرخط خبرها

سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است

  • کد خبر: ۲۹۸۸۹۲
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶
سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است
سالمندان در دنیای گذشته تمامی ابزارهای لازم برای اقتدار از جمله حیثیت را در اختیار داشته اند اما در  در دنیای کنونی این چنین نبوده و جایگاه آنان در جامعه نزول یافته است.

انسان ها در طول حیاتشان و در مواجه با اتفاقات و رویدادها تبدیل به مجموعه ای از دیدگاه ها و تجربیاتی می شوند که بی شباهت به گنجیه ای ارزشمند برای حفظ حیات جامعه نمی باشد. بی تردید با جهت گیری های مناسب اوج کمال یک فرد در جامعه از این جهت، دوران سالمندی است و جوامع سنتی از دیرباز با تاکید بر این مهم، به تکریم سالمندان به مثابه ذخیره ای ارزشمند از ارزش ها می پرداختد.

سالمندان در دنیای گذشته تمامی ابزارهای لازم برای اقتدار از جمله حیثیت را در اختیار داشته اند اما در  در دنیای کنونی این چنین نبوده و جایگاه آنان در جامعه نزول یافته است.

از این رو آدمی با این نگرش که افزایش سن و دوران سالمندی به معنای کسب برخی امتیازات و احترام ها در ازای از دست دادن ویژگی هایی چون زیبایی و جوانی است، زندگی کرده و این به معنای بهره بردن از بخش اجتناب ناپذیر زندگی یعنی سالمندی بود.

اما آنچه به مرور دستخوش تغییر گردیده، این نگاه به سالمندی و تغییر ارزش ها از امور پایداری چون دانش و اگاهی به امور ناپایداری چون زیبایی و جوانی است. در جوامع مدرن با تاکید بیش از حد بر موضوع حفظ زیبایی و زندگی به سبک جوانان که در نوع متعادل آن خطری محسوب نمی شود، راه را به ترکستان برده و منجر به شکل گیری نگاهی شده اند، که سالمند را به دلیل نبود برخی شاخص ها بی مصرف و ناتوان قلمداد می کند.

این نگاه سالمندان را فرسوده تر و ارتباط میان نسل ها را دچار بحران خواهد کرد. سالمندان دیگر لزومی برای انتقال مفاهیم و ارزش های آموخته شدشان نمی بینند و جوانان نیز گوش شنوایی برای شنیدن آن ندارند.

این از هم گسیختگی آسیب های جبران ناپذیری بر بدنه سرمایه اجتماعی به عنوان یک شاخص مهم در توسعه پایدار وارد ساخته و نهایتا توسعه پایدار را با مشکل مواجه می کند.

این مساله به خصوص در مورد زنان پررنگ تر به نظر می رسد. زنان در دنیای امروز با این تصور که زیبایی (منطبق بر معیارهای کنونی) تنها دارایی آنان است به صرف هزینه های هنگفت برای جلوگیری از سالمندی کرده و در نهایت با افزایش سن که به طور قطع اجتناب ناپذیر است احساس سرخوردگی و حتی تنهایی خواهند کرد.

بنابراین آنچه مهم می نماید حفظ جایگاه سالمندان به عنوان افرادی ارزشمند و مشارکت مناسبشان به عنوان پیشرویان فکری و ارزشی جامعه که می توانند به درستی ارزش های جامعه را به نسل جدید انتقال دهند بسیار قابل توجه است. سالمندان اگر بدانند سالمندی تنها دوره ای از زندگی محسوب می شود و افراد جامعه آنها را به دلیل چنین امر بدیهی  تنها نمی گذارند دوران پیری شادتر و بدون استرس تری را سپری می کنند.

از سوی دیگر جوانان نیز خواهند توانست به دور از این اضطراب که افزایش سن صرفا گذران روزها است و آنها را به حاشیه نخواهد برد، به زندگی با کیفیت بیشتر و فرصت های بیشتر برای کسب دانش و آگاهی و اموری مهم تر بپردازند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->