آتش‌سوزی سایت بازیافت زباله در کیش (۲ بهمن ۱۴۰۳) تغییر کاربری بیمارستان ولایت مشهد به «امداد و نجات» ۱۰۰ هزار دانش‌آموز کم‌بضاعت مشهدی به صورت رایگان در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند کاهش ۲ درصدی آمار ابتلا به آنفلوانزا در مشهد | تاکنون مورد فوتی از آنفلوانزا نداشتیم (۲ بهمن ۱۴۰۳) تخریب و تصرف، در صدر تخلفات اعلامی به اداره منابع طبیعی خراسان رضوی از چشمه گیلاس تا مکران درباره سقط جنین و تبعاتش | فرزندکُشی جاهلانه آیا آزمون آیین نامه رانندگی حذف شد؟ دستگیری دکتری که عامل سقط غیرقانونی جنین بود | مطب دکتر یا قتلگاه جنین؟ وجود ارتباط منطقی بین افزایش ابتلا به برخی بیماری‌های ویروسی و انتشار آلاینده‌ها در هوا پوشش ۳۵ درصدی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در خراسان رضوی جان‌باختن ۱۱۱ موتورسوار در تصادفات شبانه تهران طی ۱۰ ماه دو عامل مهم در افزایش آمار سرطان در ایران اهدای عضو به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲ بهمن ۱۴۰۳) تأثیر قطعی معدل در کنکور برای سال ۱۴۰۵ چه‌زمانی مشخص می‌شود؟ مدارس استان همدان در نوبت بعدازظهر غیرحضوری شد روش‌های سنتی جوابگوی حفاظت از محیط‌زیست نیست سه‌چهارم دانشجویان اعزامی به عمره مفرده، از استان خراسان رضوی هستند (۲ بهمن ۱۴۰۳) شلیک مرگبار به پیرمرد ۷۲ ساله در شمال تهران (۲ بهمن ۱۴۰۳) چرا تغییر تقویم آموزشی در دستور کار مجلس قرار نگرفت؟ کشف ۳۰ فقره کلاهبرداری در پوشش گل فروشی در مشهد و تایباد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران تا فردا استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال ۱۴۰۳ استعمال دخانیات ریسک ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد مرد خیّر قاچاقچی مواد از آب درآمد دومین سرطان شایع زنان را بشناسیم افزایش ۵۰ درصدی احتمال ابتلا به سرطان با مصرف الکل تلاش وزارت بهداشت برای ابلاغ تعرفه‌های پزشکی قبل از پایان سال ۱۴۰۳ پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۰ استان دیگر (۲ بهمن ۱۴۰۳) لغزندگی جاده‌های خراسان بر اثر بارش برف و باران (۲ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است

  • کد خبر: ۲۹۸۸۹۲
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶
سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است
سالمندان در دنیای گذشته تمامی ابزارهای لازم برای اقتدار از جمله حیثیت را در اختیار داشته اند اما در  در دنیای کنونی این چنین نبوده و جایگاه آنان در جامعه نزول یافته است.

انسان ها در طول حیاتشان و در مواجه با اتفاقات و رویدادها تبدیل به مجموعه ای از دیدگاه ها و تجربیاتی می شوند که بی شباهت به گنجیه ای ارزشمند برای حفظ حیات جامعه نمی باشد. بی تردید با جهت گیری های مناسب اوج کمال یک فرد در جامعه از این جهت، دوران سالمندی است و جوامع سنتی از دیرباز با تاکید بر این مهم، به تکریم سالمندان به مثابه ذخیره ای ارزشمند از ارزش ها می پرداختد.

سالمندان در دنیای گذشته تمامی ابزارهای لازم برای اقتدار از جمله حیثیت را در اختیار داشته اند اما در  در دنیای کنونی این چنین نبوده و جایگاه آنان در جامعه نزول یافته است.

از این رو آدمی با این نگرش که افزایش سن و دوران سالمندی به معنای کسب برخی امتیازات و احترام ها در ازای از دست دادن ویژگی هایی چون زیبایی و جوانی است، زندگی کرده و این به معنای بهره بردن از بخش اجتناب ناپذیر زندگی یعنی سالمندی بود.

اما آنچه به مرور دستخوش تغییر گردیده، این نگاه به سالمندی و تغییر ارزش ها از امور پایداری چون دانش و اگاهی به امور ناپایداری چون زیبایی و جوانی است. در جوامع مدرن با تاکید بیش از حد بر موضوع حفظ زیبایی و زندگی به سبک جوانان که در نوع متعادل آن خطری محسوب نمی شود، راه را به ترکستان برده و منجر به شکل گیری نگاهی شده اند، که سالمند را به دلیل نبود برخی شاخص ها بی مصرف و ناتوان قلمداد می کند.

این نگاه سالمندان را فرسوده تر و ارتباط میان نسل ها را دچار بحران خواهد کرد. سالمندان دیگر لزومی برای انتقال مفاهیم و ارزش های آموخته شدشان نمی بینند و جوانان نیز گوش شنوایی برای شنیدن آن ندارند.

این از هم گسیختگی آسیب های جبران ناپذیری بر بدنه سرمایه اجتماعی به عنوان یک شاخص مهم در توسعه پایدار وارد ساخته و نهایتا توسعه پایدار را با مشکل مواجه می کند.

این مساله به خصوص در مورد زنان پررنگ تر به نظر می رسد. زنان در دنیای امروز با این تصور که زیبایی (منطبق بر معیارهای کنونی) تنها دارایی آنان است به صرف هزینه های هنگفت برای جلوگیری از سالمندی کرده و در نهایت با افزایش سن که به طور قطع اجتناب ناپذیر است احساس سرخوردگی و حتی تنهایی خواهند کرد.

بنابراین آنچه مهم می نماید حفظ جایگاه سالمندان به عنوان افرادی ارزشمند و مشارکت مناسبشان به عنوان پیشرویان فکری و ارزشی جامعه که می توانند به درستی ارزش های جامعه را به نسل جدید انتقال دهند بسیار قابل توجه است. سالمندان اگر بدانند سالمندی تنها دوره ای از زندگی محسوب می شود و افراد جامعه آنها را به دلیل چنین امر بدیهی  تنها نمی گذارند دوران پیری شادتر و بدون استرس تری را سپری می کنند.

از سوی دیگر جوانان نیز خواهند توانست به دور از این اضطراب که افزایش سن صرفا گذران روزها است و آنها را به حاشیه نخواهد برد، به زندگی با کیفیت بیشتر و فرصت های بیشتر برای کسب دانش و آگاهی و اموری مهم تر بپردازند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->