مشخص شدن سرمربی تیم فوتسال زنان استقلال | مذاکرات برای جذب بازیکنان آغاز شد زنگ خطر «نامرئی شدن» در زندگی مشترک را جدی بگیرید فعالیت غرفه تولید دست‌سازه‌های تزئینی در عرصه میدان شهدا آغاز شد | خدمت‌رسانی دختران نوجوانان مشهدی در دهه پایانی ماه صفر انتشار برخی آمار‌های نادرست درباره تعداد «مجردان قطعی» در کشور | مجرد بودن با تجرد قطعی متفاوت است افزایش سقف وام برای زنان دهک‌های یک تا ۵ کشور | دسترسی به تسهیلات بانکی تسهیل می‌شود توصیه مادر رهبر شهید به همه مادران: به بچه‌هایتان دروغ نگویید تا آن‌ها هم دروغ نگویند دمپختک گوجه و سیب زمینی، غذایی محبوب و خوشمزه + فوت‌وفن‌های پخت اربعین، وقتی به مشهد می‌رسد رقابت باشگاه‌ها برای جذب بازیکنان شاخص در فصل جدید لیگ برتر فوتبال زنان ضرورت افزایش حضور زنان در عرصه کارآفرینی | کسب و کار‌های سبز در اولویت قرار بگیرند نجات جان مادر باردار سنندجی با یک عمل جراحی دشوار نگاهی به برنامه بازی تیم ملی ایران در رقابت‌های والیبال قهرمانی زنان آسیا میزبانی بوستان «رجا» از بانوان عزادار در دهه پایانی صفر روضه‌ای که پل بود به کوچه پس کوچه‌های مدینه با مصرف روزانه گردو با پوکی استخوان مبارزه کنید انجام کدام فعالیت‌های روزمره در دوران بارداری ممنوع است؟ نحوه تربیت کودک؛ یکی از چالش‌های پیچیده میان والدین و مادربزرگ‌ها و پدربزرگ ها
سرخط خبرها
بانو دباغ، الگوی زنان در مسیر پرپیچ‌وخم انقلاب

بانو دباغ، الگوی زنان در مسیر پرپیچ‌وخم انقلاب

  • کد خبر: ۳۰۱۴۲۱
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۶
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مرحومه دباغ دارای شخصیتی باصلابت و عقیده‌ای راسخ در دفاع از ارزش‌های اسلامی بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدعباس صالحی در آیین پایانی کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) در همدان اظهار کرد: روایت ما از تاریخ معاصر از جمله دوران انقلاب اسلامی بیشتر یک روایت مردانه است و در آن کمتر به نقش زنان پرداخته شده است.

وی افزود: خاطرات زندگی مرحومه دباغ لایه‌های پنهانی را برای ما مکشوف می‌کند که ما را به الگوی یک زن انقلابی و مسلمان می‌رساند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شخصیت مرحومه دباغ شخصیت جامعی از وجوه‌های مختلف است، از این شخصیت برای امروز و فردا می‌توان چیز‌های زیادی را یاد گرفت.

صالحی اضافه کرد: مرحومه دباغ دارای شخصیتی با صلابت و عقیده‌ای راسخ در دفاع از ارزش‌های اسلامی بود.

وی بیان کرد: شاید برخی فکر کنند مرحومه دباغ شخصیتی کم انعطاف و جاذبه است ولی او اینگونه نبود، ایشان در زندان بخشی از افراد با نحله‌های دیگر فکری را در کمند جاذبه قرار داد و آنها را به دعای کمیل کشاند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مرحومه دباغ جاذبه‌ای ایجاد کرد که انسان‌های با تفکر مختلف را در تور خود قرار داد در حالی که کسانی که علاوه بر ویژگی صلابت و استحکام مبنایی و روشی بتوانند جاذبه نیز ایجاد کنند بسیار کم هستند.

صالحی اضافه کرد: ویژگی دیگر مرحومه دباغ ترکیب گستره فعالیت اجتماعی با نقش همسر داری و خانواده داری است، او در کنار رفتن به زندان و فعالیت‌های مختلف، مادر هشت فرزند بود.

وی تاکید کرد: تجربه نشان داده افرادی با فعالیت اجتماعی بالا، اغلب در زندگی خانوادگی دارای مشکل بوده و خانواده شان فرومی پاشد که در خصوص مرحومه دباغ اینچنین نبود، کمتر پیش می‌آید کسانی فعالیت اجتماعی گسترده داشته باشند و در کنار خانواده نیز فعال باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از نماد‌های تربیت سالم خانوادگی دختر ۱۴ ساله مرحومه دباغ است که در زندان، دور از مادر زیر شکنجه رژیم ستم شاهی تسلیم نشد و استوار ماند که این ناشی از تربیت سالم و بسیار بالای او است.

صالحی اظهارکرد: الگو پردازی از زنان انقلاب برای دختران امروز توجه به جزئیات زندگی افرادی همچون خانم دباغ است که با وجود زندان، مهاجرت و سفر فعالیت اجتماعی، خانواده محکم و استوار مانده است.

وی با تاکید بر اینکه همواده از یک زن مبارز، انقلابی و درگیر در فضای اجتماعی، تصویر شلخته در ذهن نقش می‌بندد که این تصوری نادرست است، افزود:، اما مرحومه دباغ همسر و مادری منظم بود و همسر و فرزندان او احساس کمبود نمی‌کردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: پلیس فرانسه نگران امنیت امام راحل در داخل و خارج از منزل بود بنابراین اصرار به حضور پلیس امنیت زن در داخل خانه بود.

صالحی افزود:، اما مبارزان اعتقاد داشتند وجود پلیس زن در داخل خانه ایشان می‌تواند ناامنی دیگری ایجاد کند و پلیس امنیت فرانسه و مبارزان قبول کردند حضور خانم دباغ داخل منزل امام می‌تواند امنیت ایجاد کند.

وی با بیان اینکه او در کنار کار‌های مبارزاتی و فرماندهی نظامی، یک معلم هم بود، یادآوری کرد: خواهر دباغ از دهه ۴۰ تا پایان عمر دارای روحیه معلمی بود و در زمان بیماری به روستاییان اطراف سر می‌زدند و تعلیم را داشتند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مرحومه دباغ علاوه بر فعالیت در حوزه سیاسی و نظامی، در فضای خیرانه ورود کرده و یک نوع امداد اجتماعی را برای خود تعریف کرده بود، برای نمونه برای ازدواج جوانان فعال بود.

صالحی ادامه داد: خواهر دباغ چند خانواده را تحت تکفل داشت و هزینه زندگی آنها را تامین می‌کرد، او با وجود پایین آمدن میزان درآمد برای تامین هزینه این خانواده‌ها شب‌ها مسافر کشی می‌کردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ترکیب فعالیت‌های اجتماعی حداکثری مرحومه دباغ با حجاب و عفاف او قابل توجه است، او بسیار به موضوع عفاف و حجاب مقید بود و در این زمینه می‌تواند به عنوان یک الگو مطرح شود.

وی تاکید کرد: جمع زندگی اجتماعی فعال و زندگی معنوی از دیگر ویژگی‌های خواهر دباغ است چرا که مهربان با مردم در کنار رابطه عاشقانه با خدا، قرائت نماز شب، شب زنده داری با بدن مجروح پر آلام بسیار دشوار است.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.