معصومه سادات بهشتی در گفتوگو با شهرآرانیوز، در خصوص هدف ازبرگزاری بازارچه اقتصادی در مشهد اظهار کرد: با توجه به شعار سال "جهش تولید و مشارکت مردم " ۵۰ تولید کننده بانوی کارآفرین را شناسایی و اشتغالزایی کردیم
مسئول بازارچه اقتصادی ناحیه یاسرسپاه امام رضا (ع)با بیان اینکه این بازارچه اقتصادی سه سال است که کار خود را با مشاغل خانگی خرد و بانوان کارآفرین آغاز کرده است، افزود:باتوجه به اینکه محصولات فروش خوبی داشته و بنا بر استقبال بانوان کارآفرین از این نمایشگاه، تبلیغات گستردهای در سطح شهر انجام دادیم و مقرر شد تا این بازارچه هر پنج شنبه از ساعت ۱۰ الی ۲۱ باحضور تولیدکنندگان و فروشندگان برگزار شود.
مسئول بازارچه اقتصادی ناحیه یاسرسپاه امام رضا (ع) گفت:از تمامی بانوانی که تولید در منزل داشتند، اما فضای دیده شدن نداشتند، دعوت کردیم تا در بازارچه اقتصادی محصولات خود را در معرض عموم بگذارند.
بهشتی بیان کرد:۴۲ غرفه تولیدات محصولات خانگی اعم ازمکرومه بافی، تسمه بافی ، غذاهای سنتی، گل و گیاه، لوازم آرایشی طبیعی و پوشاک در این نمایشگاه عرضه میشود.
وی تصریح کرد: در این بازارچه برای بانوانی که تمایل به کارآفرینی داشته باشند مشاوره و آموزش هم داده میشود تا بتوانیم زنجیره بانوان کارآفرین را توسعه ببخشیم. در حال حاضر ۲۰ بانوی بدسرپرست و بی سرپرست را شناسایی و آموزش دادیم تولیداتشان را در همین بازارچه به فروش بگذارند تا منبع درآمدی داشته باشند،از مسئولین میخواهیم که زحمات این بانوان کارآفرین دیده شود و حمایت شود، فضای تدارک ببینند تا در مکانهای دیگر هم بتوانند محصول خود را به فروش برسانند.
یک بازارچه کوچک، اما پر رونق در میان محله بولوار نماز در مشهد، کسب و کار حلالی را به همت بانوان توانمند و کارآفرین به راه انداخته است، در هر طرف این بازارچه که قدم برمی داریم محصولاتی را می بینیم که با دستان زحمتکش مادران و بانوان جوان همین مرز و بوم تولید شده است در این میان، به سراغ چندی از بانوان کارآفرین رفتیم و با آنها گفتوگو کردیم.
خانم بهشتی که مسئول بازارچه اقتصادی است خود یک بانوی کارآفرین است به گفته خودش، حتی فکرش را هم نمی کرد که روزی بتواند کارآفرینی کند، اما حالا بعد از پانزده سال، تلاش بیش از هزار کندوی عسل در سطح کشور دارد.
حدود ۱۵ سال پیش به دلیل خواص بالای عسل و زندگی منظم و مدیریت حساب شده زنبور عسل که برای من یک درس زندگی است تصمیم گرفتم یک زنبوردار شوم در ابتدای کارم نه پشتوانه مالی داشتم و نه حتی بازار فروش، اما هیچ وقت از کاری که با ذوق و شوق آن را راه اندازی کردم ناامید نشدم.
بازاریابی فروش محصول را خودم انجام دادم، به تمامی هایپر مارکتها، لبنیاتی و عطاریها میرفتم و در آنجا عسل را به فروش می گذاشتم بعد از مدتی مشتریها جذب شدند.
زنبور نوعی حشره است و با باد و سرما و باران و یا اتفاقاتی مانند آتش سوزی از بین میرود که این یک چالش بزرگ برای زنبوردار است، جابه جایی کندوها از پایین به بالای کوه، میزان برداشت عسل که بستگی به فراوانی گل و گیاه دارد از دیگر چالشها در این حرفه است.
قیمت بالای عسل تقلبی در بازار و واسطههای بسیار تا حدودی فروش محصول را سخت کرده است، من سود کمی روی محصولم میآورم و چون قیمت عسل طبیعی را کم حساب میکنم بارها مشتریان میگویند اگر عسل طبیعی است چرا قیمتش پایین است،
گرچه در اوایل کار خودم سرمایه گذاشتم و بارها حتی ضرر کردم، اما حالا پس از ۱۵ سال بازار فروش این محصول به سود دهی رسیده است و از این کسب و کار حلال راضیام.
در گوشهای دیگر از این بازارچه، بوی رنگ و روغن و جلا میآید کمی جلوتر که میرویم خانم جوانی که در مقابلش یک بوم نقاشی زیبا است در حال نقش و طرح بر بوم است، محبوبه میرزایی یکی دیگر از همین بانوان کارآفرین است که در این بازارچه مشغول به فعالیت است، او هم مربی نقاشی حرفهای است و هم محصولات خود را برای فروش در معرض عموم قرار داده است.
این بانوی کارآفرین با بیان اینکه، هنر، رنگ و نقاشی به من انگیزه زندگی میدهد میگوید: در این حرفه ۸ سال سابقه آموزش دارم و سعی کردم خودم را در یک سطح راکد نگه ندارم بلکه به دنبال بروز کردن حرفهام هستم.
رزین، تکسچر، رنگ و روغن، فانتزی از دیگر فعالیتهای این بانوی هنرمند است او عاشق هنر است از کنار اشیا، به سادگی نمیگذرد بلکه با دید هنری به آن مینگرد و با دید هنری به آن شی ء بی جان، با رنگ و روغن جان دوبارهای میبخشد او میگوید: دوست دارم کارگاه بزرگی داشته باشم و آثار بیشتری خلق کنم، در حال حاضر، چون اجارههای مغازه و کارگاه بسیار بالاست فروش آثارم را در سایت دیوار انجام میدهم.
از نظر وی، یک بانوی کارآفرین میتواند در اقتصاد خانواده موثر واقع شود او میگوید: زنان موفق، همیشه در تمام دورههای تاریخ نقش آفرینی کردهاند، یک زن میتواند علاوه بر فعالیتهای فردی با حضور موثر در جامعه تاثیر گذار باشد.
اگر علاقمند به تزئین و مرواریدهای رنگی و رمان و گلهای زیبا هستید بعد از دیدن این غرفه قطعا دقایقی را در مقابل این غرفه توقف میکنید.
گل سر، تل، سنجاق سینه، تزیین لباس مجلسی وتزییات لباس شب، تزیین روسریهای مدرن ... از هنرهای دست خانم جوانی است که بیش از هجده سال در این حرفه سابقه دارد.
مرضیه محمودی یکی از دیگر از بانوان هنرمند در این بازارچه است که حرفه اش فقط به یک هنر محدود نمیشود نقاشی به روی پارچه، گلدوزی، بافتنی، خیاطی، جواهردوزی، فقط بخشی از هنرهایی است که در حرفه تزئینات استفاده میشود.
او درخصوص این حرفه میگوید:به صورت خیلی محدود کار خیاطی انجام میدادم چند سالی است که هنرهایی نظیر:گلدوزی، بافتنی، و جواهر دوزی هم انجام میدهم.
اواز علاقه اش به هنر میگوید که این علاقه باعث شد تا در رشته خیاطی و جواهر دوزی حرفهای فعالیت کند ،وی در این خصوص میگوید:معتقدم اگر فردی کار با کیفیت ارائه کند قطعا مشتری جذب خواهد کرد و این خیلی اهمیت دارد که با عشق و علاقه کار کنید تا آثارهنری تان نمایانگر این عشق باشد.
این کارآفرین نمونه در خصوص بازاریابی خوب می گوید:فروش خوب به عوامل مختلفی بستگی دارد کیفیت، پشتیبانی، نیاز بازار، میتواند در فروش هوشمندانه محصول تاثیر گذار باشد.
طاهره ابراهیمی یکی دیگراز بانوان کارآفرین در این بازارچه است که ده سال در دوخت سرویس آشپزخانه و سرویس خواب و سرویس عروس فعالیت دارد، ۵۳ سال سن دارد، اما رنگ امید به زندگی را در چشمانش میبینم، وقتی میخندند میگوید: روزی دست خداست، باید حرکت کنیم تا روزی مان برسد.
او ادامه میدهد: کار کردن را دوست دارم مخصوصا اینکه خواسته باشم کارهای هنری انجام دهم و از دست رنج خودم، روزی به خانه بیاورم.
این بانوی کارآفرین میگوید: وقتی همسرم به رحمت خدا رفت، تصمیم گرفتم خودم دست به کار شوم وبا هنری که دارم کسب و کاری راه بیاندازم، ابتدا آموزش روتختی و سرویس خواب را دیدم و اکنون پس از ده سال به صورت حرفهای دوخت و دوز میکنم.
ابراهیمی با بیان اینکه مشاغل خانگی در اقتصاد خانواده بسیار تاثیر گذار است بیان میکند:اطرافیان و فامیل از کارم حمایت میکردند و سفارش میدادند تا اینکه با بازارچه آشنا شدم و رضایت دارم.