مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
آلودگی هوا، عامل مهم ایجاد اختلال در متابولیسم کودکان

آلودگی هوا، عامل مهم ایجاد اختلال در متابولیسم کودکان

  • کد خبر: ۳۰۸۷۷۱
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۱
به گفته استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، آلودگی هوا مانع اکسیژن رسانی درست به کودکان است و همین عامل باعث ایجاد اختلال در متابولیسم کودکان می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ضیاالدین نوروزی با اشاره به اینکه کودکان برای رشد، به دو فاکتور اساسی نیاز دارند، اظهار کرد: آنها احتیاج به مواد غذایی با‌کیفیت و اکسیژنی که از طریق ریه وارد بدن می‌شود.

وی ادامه داد: این دو عامل با هم در فرآیند متابولیسم همکاری می‌کنند و در نتیجه باعث رشد کودک می‌شوند. این در‌حالی است که اگر تنفس در هوای آلوده رخ بدهد، جذب اکسیژن با عفونت همراه می‌شود و طبیعتا اگر اکسیژن‌رسانی به خوبی انجام نشود، متابولیسم هم به‌درستی پیش نمی‌رود و پدیده رشد با اختلال مواجه می‌شود.

این  استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران افزود: به‌طور کلی، ما باید این فرمول را در نظر داشته باشیم که اگر در جذب اکسیژن اختلالی رخ بدهد که این اتفاق در اثر آلودگی هوا می‌افتد، متابولیسم به‌درستی انجام نمی‌شود و سیستم دفاعی بدن ضعیف می‌شود. در چنین شرایطی، دور از انتظار نیست که با بیماری‌هایی مانند اسهال، استفراغ، عفونت‌های ریوی و... در کودک مواجه شویم.

نوروزی با بیان اینکه البته بدیهی است که بروز هرکدام از این علائم، به شرایط ژنتیکی و جسمانی کودک هم بستگی دارد، تاکید کرد: چنانچه برخی کودکان زودتر دچار این علائم می‌شوند و برخی دیرتروحتی کمتر! در‌واقع در چنین شرایطی، آن‌دسته از کودکانی که ضعیف‌تر هستند، بیشتر از سایرین گرفتار آلودگی هوا می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در چنین شرایطی، اولین توصیه ما که کمترین احتمال برای عملی‌شدن را هم دارد، این است که اگر امکان و شرایطش را داریم، در دوره آلودگی هوا، جایی خارج از این محیط همیشگی زندگی کنیم و به‌طور موقت، به محیط پاک‌تری نقل مکان کنیم، تصریح کرد: اما کاربردی‌ترین توصیه هم این است که کودکان مصرف مایعات از جمله شیر را بالا ببرند تا عفونت‌های واردشده به بدن‌شان، از طریق ادرار دفع و مواد سمی از بدن خارج شود. 

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.