به گزارش شهرآرانیوز؛ ضیاالدین نوروزی با اشاره به اینکه کودکان برای رشد، به دو فاکتور اساسی نیاز دارند، اظهار کرد: آنها احتیاج به مواد غذایی باکیفیت و اکسیژنی که از طریق ریه وارد بدن میشود.
وی ادامه داد: این دو عامل با هم در فرآیند متابولیسم همکاری میکنند و در نتیجه باعث رشد کودک میشوند. این درحالی است که اگر تنفس در هوای آلوده رخ بدهد، جذب اکسیژن با عفونت همراه میشود و طبیعتا اگر اکسیژنرسانی به خوبی انجام نشود، متابولیسم هم بهدرستی پیش نمیرود و پدیده رشد با اختلال مواجه میشود.
این استاد دانشگاه علومپزشکی تهران افزود: بهطور کلی، ما باید این فرمول را در نظر داشته باشیم که اگر در جذب اکسیژن اختلالی رخ بدهد که این اتفاق در اثر آلودگی هوا میافتد، متابولیسم بهدرستی انجام نمیشود و سیستم دفاعی بدن ضعیف میشود. در چنین شرایطی، دور از انتظار نیست که با بیماریهایی مانند اسهال، استفراغ، عفونتهای ریوی و... در کودک مواجه شویم.
نوروزی با بیان اینکه البته بدیهی است که بروز هرکدام از این علائم، به شرایط ژنتیکی و جسمانی کودک هم بستگی دارد، تاکید کرد: چنانچه برخی کودکان زودتر دچار این علائم میشوند و برخی دیرتروحتی کمتر! درواقع در چنین شرایطی، آندسته از کودکانی که ضعیفتر هستند، بیشتر از سایرین گرفتار آلودگی هوا میشوند.
وی با اشاره به اینکه در چنین شرایطی، اولین توصیه ما که کمترین احتمال برای عملیشدن را هم دارد، این است که اگر امکان و شرایطش را داریم، در دوره آلودگی هوا، جایی خارج از این محیط همیشگی زندگی کنیم و بهطور موقت، به محیط پاکتری نقل مکان کنیم، تصریح کرد: اما کاربردیترین توصیه هم این است که کودکان مصرف مایعات از جمله شیر را بالا ببرند تا عفونتهای واردشده به بدنشان، از طریق ادرار دفع و مواد سمی از بدن خارج شود.
منبع: جام جم