طرحی برای شروع زندگی مشترک در سرزمین وحی تفاوت تأثیرات آسیب‌های طلاق و فوت بر افراد خانواده زنان، مدیران غیررسمی در بحران‌های مختلف برتری تیم فوتبال دختران زیر ۲۰ سال ایران مقابل مالزی در انتخابی جام ملت‌ها تاثیر مستقیم سقط جنین بر رشد جمعیت درباره «نفس»، مرکزی مردمی که مانع از سقط جنین می‌شود نگاهی به جزئیات پرونده مفقودی الهه حسین‌نژاد و صدور حکم اعدام برای قاتل تأخیر در فرزندآوری، پدیده‌ای چندلایه‌ای کاهش مرگ کودکان پس از تولد با شروع زودهنگام شیردهی نقش چاقی در کاهش موفقیت روش‌های درمان ناباروری نقش زنان در تحقق انسجام اجتماعی بانوی خراسانی به مدال برنز کوراش آسیا دست یافت نقش کلیدی رسانه‌ها در تبیین مسائل خانواده در فضای اجتماعی کشور حضور ۹والیبالیست خراسان رضوی به اردو‌های ملی زنان واقف قرآن را می توان در سده های کهن یافت کاهش ۱.۴ درصدی آمار ازدواج در خراسان رضوی طی دو سال گذشته پرداخت ۷۳ همت وام ازدواج و فرزندآوری به بیش از ۳۰۰ هزار نفر از متقاضیان دستورپخت کیک هویج در خانه + فیلم اثرگذاری دوران شیردهی بر سلامت مادر و نوزاد
سرخط خبرها
آلودگی هوا، عامل مهم ایجاد اختلال در متابولیسم کودکان

آلودگی هوا، عامل مهم ایجاد اختلال در متابولیسم کودکان

  • کد خبر: ۳۰۸۷۷۱
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۱
به گفته استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، آلودگی هوا مانع اکسیژن رسانی درست به کودکان است و همین عامل باعث ایجاد اختلال در متابولیسم کودکان می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ضیاالدین نوروزی با اشاره به اینکه کودکان برای رشد، به دو فاکتور اساسی نیاز دارند، اظهار کرد: آنها احتیاج به مواد غذایی با‌کیفیت و اکسیژنی که از طریق ریه وارد بدن می‌شود.

وی ادامه داد: این دو عامل با هم در فرآیند متابولیسم همکاری می‌کنند و در نتیجه باعث رشد کودک می‌شوند. این در‌حالی است که اگر تنفس در هوای آلوده رخ بدهد، جذب اکسیژن با عفونت همراه می‌شود و طبیعتا اگر اکسیژن‌رسانی به خوبی انجام نشود، متابولیسم هم به‌درستی پیش نمی‌رود و پدیده رشد با اختلال مواجه می‌شود.

این  استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران افزود: به‌طور کلی، ما باید این فرمول را در نظر داشته باشیم که اگر در جذب اکسیژن اختلالی رخ بدهد که این اتفاق در اثر آلودگی هوا می‌افتد، متابولیسم به‌درستی انجام نمی‌شود و سیستم دفاعی بدن ضعیف می‌شود. در چنین شرایطی، دور از انتظار نیست که با بیماری‌هایی مانند اسهال، استفراغ، عفونت‌های ریوی و... در کودک مواجه شویم.

نوروزی با بیان اینکه البته بدیهی است که بروز هرکدام از این علائم، به شرایط ژنتیکی و جسمانی کودک هم بستگی دارد، تاکید کرد: چنانچه برخی کودکان زودتر دچار این علائم می‌شوند و برخی دیرتروحتی کمتر! در‌واقع در چنین شرایطی، آن‌دسته از کودکانی که ضعیف‌تر هستند، بیشتر از سایرین گرفتار آلودگی هوا می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در چنین شرایطی، اولین توصیه ما که کمترین احتمال برای عملی‌شدن را هم دارد، این است که اگر امکان و شرایطش را داریم، در دوره آلودگی هوا، جایی خارج از این محیط همیشگی زندگی کنیم و به‌طور موقت، به محیط پاک‌تری نقل مکان کنیم، تصریح کرد: اما کاربردی‌ترین توصیه هم این است که کودکان مصرف مایعات از جمله شیر را بالا ببرند تا عفونت‌های واردشده به بدن‌شان، از طریق ادرار دفع و مواد سمی از بدن خارج شود. 

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.