به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد ابراهیم پارسانژاد درباره وضعیت استفاده از «رحم جایگزین» در کشور گفت: وقتی که جنین شکل گرفت، در رحم مادر شروع به رشد و نمو میکند، اما گاهی اوقات شرایطی برای رحم پیش میآید که دیگر قابل درمان نیست.
وی با اشاره به اینکه رحم هم مانند تمام اعضای دیگر بدن دچار بیماری و فیبروم میشود، تصریح کرد: هر مشکلی که در رحم پیش میآید درمان میشود و مادر دوباره میتواند با همان رحم باردار شود.
رئیس انجمن ناباروری ایران افزود: برخی موارد وجود دارد که نه تنها مادر باردار نمیشود، بلکه مشکلاتی هم مانند خونریزیهای نامتعارف یا سرطانهای رحم که جان مادر به خطر میافتد، پیش میافتد.
پارسانژاد ادامه داد: در این شرایط رحم را از بدن مادر خارج میکنند و اگر مادر به دنبال بچه دار شدن باشد رحم اجارهای در اینجا موضوعیت پیدا میکند.
وی موارد دیگری هستند که خانمها مادرزاد دارای رحم نیستند یا رحمی دارند که به اصطلاح قابلیت باروری ندارد. آنها هم جزو کسانی هستند که رحم اجارهای درباره آنها موضوعیت پیدا میکند. پس اگر بخواهیم از رحم فرد دیگری استفاده کنیم که جنین را در رحم آن فرد بگذاریم تا رشد و نمو پیدا کند که به آن «رحم جایگزین» میگویند، انجام این اقدام به لحاظ علمی مشکل نیست، جنین را در آزمایشگاه پرورش میدهند و یک یا دو مرحله از رشد جنین که کامل شود آن را برمیدارند. از قبل هم رحم فرد دیگری به اصطلاح تحت عنوان رحم جایگزین آماده شده و در آن قرار میدهند. این حاملگی به مدت ۹ ماه اتفاق میافتد و به اصطلاح بچه مهمان آن مادر است.
به گفته رئیس انجمن ناباروری ایران، حدودا بین پنج تا ده درصد کل مادران نابارور از این روش برای بچهدار شدن استفاده میکنند.
منبع: ایلنا