دو بار اعدام برای قاتل سنگدل و هوسران در دو راهی مشهد-طرقبه | هشدار: خواندن این خبر برای افراد زیر ۱۸ سال و بیماران قلبی توصیه نمی‌شود درخشش ۴ مدال نقره و برنز بر گردن تیم دانش‌آموزی ایران در المپیاد جهانی اقتصاد آتش‌سوزی در نخلستان‌های روستای رُمیله آبادان مهار شد (۶ مرداد ۱۴۰۴) بهره‌مندی ۶.۵ میلیون سالمند از خدمات مستمر دولتی اشعه فرابنفش خورشید در مشهد به شاخص «خطر بسیار زیاد» رسید درخواست طلاق از مردی که برای دزدی از خانه پدرزنش نقشه کشید درخواست نبش قبر برای کشف راز مرگ مرد تهرانی در ترکیه میدری: حذف یارانه یا تغییر دهک‌بندی قبل از اعمال به افراد اطلاع داده می‌شود عسلویه روی دور زلزله؛ زمین‌لرزه ششم هم ۴ریشتری بود (۶ مرداد ۱۴۰۴) شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی پساب خروجی «زبرخان» را تعیین تکلیف کند راهکارهایی ساده برای صرفه جویی بیشتر در مصرف آب و مدیریت اقتصادی خانواده توضیحات رئیس کل دادگستری استان تهران درباره درخواست توبه «تتلو» ماده ۲۱۵ آیین نامه راهنمایی و رانندگی به عابران پیاده چه می‌گوید؟ بررسی چند راهکار برای کاهش اثرات زیست‌محیطی فاضلاب‌های شهری نظام تعلیم و تربیت کشور باید با رویکرد آینده‌نگری از چالش‌ها عبور کند تأکید دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بر ارتقای جایگاه معلمان درخواست وزیر محیط زیست زیمباوه برای گسترش همکاری دوجانبه با ایران آیا خشم به ارث می‌رسد؟ | بررسی عوامل ژنتیکی در بروز عصبانیت آمبولانس وسیله تبلیغات نیست | با متخلفان تا حد «لغو پروانه» برخورد خواهد شد زائران اربعین زمان مواجهه با تشعشعات فرابنفش خورشید را محدود کنند هر آنچه که باید در مورد درد سیاتیک بدانید میانگین سن بازنشستگی در کشور ۵۱ تا ۵۲ سال اعلام شد جانباز جنگ ۱۲ روزه با صهیونیست‌ها در کاشان به شهادت رسید درگیری خونین در یک شرکت خصوصی مشهد قتل خانم مدیرعامل توسط شوهر خیانتکار در جلسه کاری! التماس مادر قاتل از مادر الهه حسین‌نژاد مقابل دادگاه + فیلم (۶ مرداد ۱۴۰۴) طرح ورود خودروهای مسافران خارجی به کشور اجرا می‌شود حمله گروهی گراز‌ها به مزارع کشاورزی خراسان شمالی (۶ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

یافته جدید محققان درباره سلامت مادر باردار و ابتلا به اوتیسم نوزاد

  • کد خبر: ۳۱۵۱۱۴
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۸
یافته جدید محققان درباره سلامت مادر باردار و ابتلا به اوتیسم نوزاد
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که سلامت مادر در دوران بارداری بر خطر ابتلا به اوتیسم در فرزندش تأثیری ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، بسیاری از مطالعات قبلی چنین ارتباطی را گزارش کرده‌اند، اما محققان می‌گویند تقریباً همه این ارتباط‌ها را می‌توان با سایر عوامل خطر اوتیسم نظیر ژنتیک، قرار گرفتن در معرض آلودگی، دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و مواردی از این دست توضیح داد.

«ماگدالنا جانکا»، دانشیار روانپزشکی کودک و نوجوان در دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک گراسمن، گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد که هیچ مدرک قانع کننده‌ای وجود ندارد که هر یک از این تشخیص‌های دیگر در مادر می‌تواند باعث اوتیسم شود.»

جانکا گفت: «بسیاری از مادران کودکان مبتلا به اوتیسم در مورد آن احساس گناه می‌کنند، فکر می‌کنند که در دوران بارداری کار اشتباهی انجام داده‌اند، و این بسیار ناراحت کننده است. من فکر می‌کنم نشان دادن اینکه این اتفاقات باعث اوتیسم نمی‌شوند مهم است و ممکن است به راه‌های مؤثرتری برای حمایت از کودکان اوتیستیک و خانواده‌هایشان منجر شود.»

برای این مطالعه، محققان بیش از ۱.۱ میلیون بارداری را در میان ۶۰۰۰۰۰ مادری که در فهرست ملی ثبت شده در دانمارک ثبت شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.

این تیم از سوابق پزشکی برای بررسی بیش از ۱۷۰۰ تشخیص متمایز هر زن استفاده کرد.

آنها سپس فاکتور‌های سلامتی را تصحیح کردند که می‌تواند توضیحی جایگزین برای ارتباط ادعایی بین سلامت یک زن باردار و اوتیسم فرزندش ارائه دهد.

جانکا گفت: «ما معتقدیم مطالعه ما اولین مطالعه‌ای است که کل تاریخچه پزشکی مادر را به‌طور جامع بررسی می‌کند و طیف گسترده‌ای از ارتباط‌های احتمالی را بررسی می‌کند، چندین شرایط همزمان و عوامل مخدوش‌کننده را کنترل می‌کند.»

پس از محاسبه این عوامل مخدوش کننده، تیم تحقیق دریافتند که ۳۰ تشخیص در میان مادران هنوز از نظر آماری با اوتیسم در کودکان مرتبط است. به عنوان مثال، به نظر می‌رسد که دیابت خطر ابتلاء به اوتیسم را ۱۹٪ و افسردگی را تا ۴۹٪ افزایش می‌دهد.

اما محققان سپس کودکان مبتلا به اوتیسم را با خواهر و برادرشان مقایسه کردند تا بررسی کنند که آیا این مشکلات سلامتی در مادر در کنار اوتیسم اتفاق افتاده است یا خیر.

به گفته محققان، اگر مادری در دوران بارداری کودکان مبتلا به اوتیسم و بدون اوتیسم مشکلات سلامتی مشابهی داشته باشد، این نشان می‌دهد که عواملی غیر از بیماری او بر خطر ابتلای فرزندش به اوتیسم تأثیر می‌گذارد.

به عنوان مثال، محققان خاطرنشان کردند که ژنتیک مرتبط با افسردگی ارتباط نزدیکی با ژن‌های اوتیسم دارد. زنی که در دوران بارداری از افسردگی رنج می‌برد، احتمالاً ژن‌هایی را با فرزندش به اشتراک می‌گذارد که هم باعث افسردگی و هم اوتیسم می‌شود، نه اینکه افسردگی به نوعی بر جنین تأثیر بگذارد و باعث اوتیسم شود.

با این حال، محققان خاطرنشان کردند که یافته‌های آنها باید در گروه‌های دیگر از افراد آزمایش شود تا تأیید شود که سلامت مادر بر خطر اوتیسم تأثیر نمی‌گذارد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->