برنامه اقدام ملی ارتقای اکوسیستم کسب و کار زنان تدوین می‌شود لزوم انجام آزمایش کولونوسکوپی برای زنان بالای ۵۰ سال در هر ۲ تا ۵ سال یک بار از جزئیات سریال جدید نرگس آبیار چه می‌دانید؟ انجام سالانه بیش از ۱۵ هزار زایمان در مراکز سلامت کشور درباره اولین نویسنده زن کشور | یکی از پرفروش‌ترین رمان‌های معاصر متعلق به سیمین دانشور است بررسی روایات مربوط به مادر بزرگوار امام‌رضا(ع) و حضرت معصومه(س) در کتاب «زیست‌نامه مادر امام‌رضا(ع)» تصمیم‌گیری نمایندگان مجلس برای طرح اصلاح نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و برخی احکام مربوط به مهریه ابتلا به بیماری‌ ام‌اس در زنان بیشتر است بالاترین میزان رشد مغز کودک چه‌زمانی اتفاق می‌افتد؟ برگزاری ۱۷۲ برنامه در خراسان جنوبی ویژه دختران در دهه کرامت ۱۴۰۴ پیامد‌های منفی مقایسه نابجای فرزندان با دیگر افراد معرفی چند ترفند ساده آشپزی برای زنان شاغل کسب مقام پنجمی دونده زن ایران در نیمه‌ماراتن عراق افزایش رقابت و حضور در بازار‌های جهانی با سرمایه‌گذاری زنان فعال در حوزه تولید روایت مادران موفق ایرانی در مستند رادیویی «زنان سرزمین من» سهم ۱۹ درصدی زنان در مدیریت IT کشور پیشگیری از وزن کم نوزاد هنگام تولد و نقص‌های مادرزادی با مصرف اسیدفولیک در دوران بارداری
سرخط خبرها
باسترمه پلو، غذای محلی و پرخاصیت مردم ترکمن

باسترمه پلو، غذای محلی و پرخاصیت مردم ترکمن

  • کد خبر: ۳۱۴۲۴۶
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۰
باسترمه پلو که از غذا‌های اصلی و محلی مردم ترکمن است به دلیل برخورداری از مواد مغذی در ترکیب خود، هم برای تقویت استخوان‌های کودکان مفید است هم به بهبود عملکرد مغز و حافظه آنها کمک می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ باسترمه پلو گنجینه‌ای از هنر آشپزی استان گلستان، به‌عنوان یکی از جاذبه‌های دلپذیر در گردشگری خوراک این استان شناخته می‌شود. این غذا که در میان ترکمن‌ها از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است، با ماهی اوزون‌برون تهیه می‌شود. البته این غذای خوشمزه را می‌توان با گوشت گوسفند، مرغ یا اردک نیز آماده کرد، اما استفاده از ماهی اوزون‌برون طعمی منحصر‌به‌فرد به این غذا می‌بخشد و موجب افزایش ارزش غذایی باسترمه می‌شود.

ماهی اوزون‌برون به دلیل دارابودن کلسیم زیاد، برای تقویت و استحکام استخوان‌ها بسیار مفید بوده و به‌عنوان منبع غنی از فسفر، به بهبود عملکرد مغز و حافظه نیز کمک می‌کند. 

دستور پخت:

برای تهیه باسترمه پلو با ماهی به برنج، ماهی اوزون‌برون، سیب‌زمینی، پیاز، اناردانه شده، روغن‌مایع، نمک و فلفل سیاه نیاز است. طرز تهیه باسترمه پلو به این صورت است که در ابتدا باید برنج را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید تا پخت بهتری داشته باشد. سپس آن را به همراه کمی نمک و روغن بر روی حرارت قرار داده تا زمانی که به مرحله آبکشی برسد. در این مرحله باید سیب‌زمینی‌ها را به شکل حلقه‌ای برش داده و در کف قابلمه دیگری با مقداری روغن بچینید.

 پیاز‌ها را نیز به همین صورت برش داده و بر روی سیب‌زمینی‌ها قرار دهید. اکنون ماهی اوزون‌برون را به‌صورت فیله‌ای برش داده و روی پیاز‌ها حلقه‌ای بگذارید.

سپس دانه‌های انار را بر روی ماهی‌ها بپاشید و برنج آبکش شده را بر روی آنها اضافه کنید. بر روی هر لایه برنج مقداری نمک و فلفل نیز بپاشید تا طعم بیشتری بگیرد. سپس درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا باسترمه پلو به مدت تقریباً یک ساعت بپزد. در نهایت، باسترمه پلو را در ظرف برگردانید و با دانه‌های انار تزیین کنید.

منبع: نمناک

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.