مهاجرانی خبر داد: توجه ویژه دولت به زنان و عدالت جنسیتی مهدکودک ادارات، قانون برزمین‌مانده الگوی زن اسلامی دنیا را متحول خواهد کرد نقش اثرگذار فرهنگ‌سازی در افزایش نرخ زایمان طبیعی در جلسه کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد مطرح شد: لزوم شناسایی و شبکه‌سازی زنان توانمند و معرفی الگو‌های موفق برای دختران معرفی عوامل اثرگذار بر بی‌نظمی کودکان بررسی عوامل موثر در تحقق الگوی سوم زن در جامعه ازدواج سفید، تهدیدی مهم برای بنیان خانواده درباره عوارض روش‌های غیرجراحی زیبایی چقدر می‌دانید؟ | جوانی تزریق شدنی نیست حذف تنها تیم فوتبال دختران مشهد در لیگ دسته ۲ کاهش حدود یک‌درصدی نرخ بیکاری زنان در کشور بررسی علل افزایش میانگین سن ازدواج قد، وزن و عملکرد حرکتی بهتر نوزادان با مصرف زیتون بدون نمک در دوران بارداری شکستن تابوی طلاق در جامعه ایرانی با ظهور شبکه‌های اجتماعی روایت زندگی مرضیه ناصری، همسر و مادر شهیدان سجادی و دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | بانوی جهاد و شهادت ابتلا به سرطان معده با مصرف این ماده معدنی لزوم آموزش مهارت‌های زندگی در کنار توانمندسازی اقتصادی زنان افزایش ۵/۸ درصدی نرخ مشارکت زنان خراسان رضوی نسبت به میانگین کشوری یک طلا و سه برنز برای بانوان جودوکار خراسانی در قهرمانی کشور
سرخط خبرها
کشک زرد، غذای محلی و کامل بانوان سیستان و بلوچستان

کشک زرد، غذای محلی و کامل بانوان سیستان و بلوچستان

  • کد خبر: ۳۱۶۷۵۳
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
بانوان سیستان و بلوچستان کشک زابلی یا زرد را از موادی ساده، اما مقوی تهیه می‌کنند و به همین علت این کشک نوعی غذای کامل و پرخاصیت برای تغذیه خانواده‌ها محسوب می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کشک زرد مخلوطی تخمیری و خشک شده از موادی مانند سیر، بلغور گندم، دانه‌های شوید، زیره، گشنیز، پودر زردچوبه، دوغ و اندکی نمک است.

برای تهیه کشک زرد تمام این مواد را مخلوط کرده و به مدت چند هفته در ظرفی بدون منفذ می‌گذارند تا به ماده‌ای تخمیری تبدیل شود. سپس مخلوط آماده را روی کیسه‌ای نخی پهن می‌کنند که کاملا خشک شود. پس از خشک شدن گلوله‌های خمیر را با دست می‌مالند تا مانند آرد نرم شود. این ماده را می‌توان ماه‌ها نگهداری و برای پخت غذای لذیذ کشک زرد استفاده کرد.
کشک زرد را غذای پهلوانان زابلی می‌نامند. این وجه تسمیه از آن بابت است که این غذا آنقدر نیروزاست که تا ساعت‌ها اصلا احساس گرسنگی نخواهید کرد.

کشک زرد که حالا موج محبوبیتش تا خراسان نیز رسیده و سر سفره خراسانی‌ها هم دیده می‌شود، مخصوص روز‌های سرد پاییز و زمستان است که در وعده صبحانه سرو می‌شود. پایه اصلی این غذا، کشک زابلی است که بانوان صبور و هنرمند زابلی آن را طی یک فرایند طولانی تهیه می‌کنند. برای تهیه غذا پیاز را در روغن حیوانی سرخ کرده، سپس کشک زرد را اضافه کرده حسابی مخلوط می-کنیم. آب گوشتی را که قبلا تهیه کردیم کم کم اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا جا بیافتد. کشک زرد را با نان محلی سرو و با یا به اصطلاح تلیت می‌کنند.

منبع: راسخون

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.