لزوم تذکر بانک مرکزی به بانک‌ها برای تسریع در پرداخت وام‌های ازدواج و فرزندآوری به متقاضیان برگزاری جشنواره تفریحی‌ورزشی «شهردخت» با محوریت دختران مشهدی در ۵ بوستان مشهد نقش دختران در بهبود آینده کشور چیست؟ پیروزی شاگردان سلیمانی در اولین دیدار برابر فیلیپین در جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا درخواست برقراری حق اولاد و عائله‌مندی برای بانوان شاغل و حمایت از حقوق برابر زن و مرد هویت‌یابی، مسئله اصلی دختران در جامعه امروز افزایش آگاهی مادران، کلید ترویج زایمان طبیعی در کشور بررسی نقش دختران ایرانی در دیپلماسی عمومی مشارکت ۲۰ درصدی زنان خراسان شمالی در فعالیت‌های اقتصادی این استان برگزاری برنامه‌های متنوع دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در دهه کرامت ۱۴۰۴ ویژه بانوان دانشگاهی برگزاری نخستین جشنواره ملی عکس «خانواده ایرانی» با هدف پاسداشت ارزش‌های فرهنگی، اجتماعی و تاریخی نهاد خانواده استقبال دختران خراسانی از ورزش قایقرانی بررسی دلایل انتخاب حجاب توسط زن مسلمان در کشورهای غربی صبر و بردباری والدین، از ارکان مهم در تربیت کودکان بیش‌فعال معرفی نمایندگان ایران برای شرکت در اتحادیه تجاری زنان بریکس روایت داستان‌های عروسک‌ها و نقش آن‌ها در زندگی کودکان و دختران اقوام مختلف در یک مستند خانوادگی آمار تولد نوزادان ایرانی در سال ۱۴۰۳ چقدر اعلام شده است؟ عدم ارتباط میان مراقبت از دندان‌های کودکان با شیر خوردن آنها در ۲ سال اول زندگی
سرخط خبرها
بررسی مراحل مختلف مهارت لبخندزدن نوزاد از تولد تا سه ماهگی

بررسی مراحل مختلف مهارت لبخندزدن نوزاد از تولد تا سه ماهگی

  • کد خبر: ۳۱۴۸۶۳
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶
به گفته یک روانشناس کودک و نوجوان، نوزادان از وقتی به دنیا می‌آیند تا یک ماهگی حرکتی شبیه لبخند زدن را بی‌اختیار و غیرارادی از خودشان بروز می‌دهند که این مهارت آغازگر ارتباط آنها با محیط پیرامونی شان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ لیورا سعید با تأکید بر اینکه نوزادان از وقتی به دنیا می‌آیند تا یک ماهگی حرکتی شبیه لبخند زدن را بی‌اختیار و غیرارادی از خودشان بروز می‌دهند، اظهار کرد: این لبخند در واقع ادامه زمان جنینی‌شان است و از همان زمانی که در رحم مادر هستند، حرکتی شبیه لبخند زدن را به شکل غیر ارادی انجام می‌دهند و تا یک ماهگی هم به همین شکل ادامه پیدا می‌کند که حرکت غیر ارادی می‌گویند، زیرا که هنوز در آن سن ارتباط کودک با محیط اطرافش آغاز نشده است و این حرکات به شکل غریزی و ناآگاهانه از نوزاد سر می‌زند.

وی ادامه داد: به تدریج نوزاد از یک ماهگی بیناییش بهتر می‌شود، او می‌تواند چهره‌ها را ببیند و تشخیص بدهد؛ بنابراین تعاملش با دیگران شروع می‌‍شود، به این صورت که می‌تواند به شما نگاه کند، تماس چشمی برقرار کند و لب‌ها و دهان شما را ببیند. نوزاد از حرکت لب‌های شما که در حال صحبت کردن هستید، تقلید می‌کند و لب‌هایش را به همان شکل حرکت می‌دهد و لبخند می‌زند که این حرکت پاسخی به حرکت شماست.

این مشاور کودک و نوجوان، لبخند پس از دو الی سه ماهگی را آگاهانه‌تر عنوان کرد و گفت: نوزاد در دو و سه ماهگی، تعاملش با نزدیکان بیشتر و لبخندهایش آگاهانه‌تر می‌شود. اغلب نوزادانی که طبیعی هستند در سه ماهگی لبخند زدن خودشان را شروع می‌کنند و بین چهار تا شش ماهگی که مهارت‌های اجتماعی نوزاد به مرور بهتر می‌شود، در پاسخ به خنده‌های اطرافیان یا کار خنده‌دارشان، می‌خندد.

سعید با اشاره به اینکه خندیدن کودک علامتی از مهارت ارتباطی و اجتماعی است، بیان کرد: با بزرگ شدن نوزاد، خنده‌هایش بیشتر و با صدای بلندتر می‌شود. بنابراین، از این طریق احساس شادی و هیجان مثبت خودش را به دیگران نشان می‌دهد. هر چقدر سن نوزاد بیشتر می‌شود، یعنی از چهار ماهگی به بعد آگاهی نوزاد به خودش و حرکاتش بیشتر می‌شود. گاهی او می‌خواهد شما را به خندیدن بیشتر یا انجام بیشتر حرکت خنده‌دارتان وادار کند؛ بنابراین با صدای بلند قهقهه می‌زند که هم شادی خودش را نشون بدهد و هم اطرافیان را به کنش و واکنش بیشتر وادار کند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.